Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 2 minusuri
1.6k vizualizari
cum sa scap de lene?
Novice (123 puncte) in categoria Limba Romana
0 0
Primul pas e să vă străduiţi să scrieţi corect întrebările :)
0 0
cu o mama de bataie te scap numaidecat !
0 0
dacă nu apelezi la Ciprian, dă-ţi tu 2 palme zdravene peste faţă, spală-te cu apă rece pe ce a mai rămas din faţa aia, apoi apucă-te de treabă... dacă n-ai treabă, fă-ţi!
0 0
uita-te in oglinda, si spune-ti singur in gand ce vezi, apoi rostesti - da-mi Doamne inteligenta, si de acolo incepe ,,totul,,),daca ai dedus cate ceva,pune o melodie de relaxare, si mediteaza linistit aspupra lucrurilor minunate pe care le poti face impotriva ,,problemei,,pe care o ai, uite un prim pas - iti poti pune muschii la treaba dansand ))
0 0
Danseaza haotic pe melodia preferata. bafta
PS: cine promoveaza violenta ori e batut in cap ori nu stie ce e aia bataie...
0 0
stai linistit ca nu sunt deloc un om violent, chiar ma consider foarte pasnic. De multe multe ori ma amuza comportamentul soferilor din traficul bucurestean.
0 0
Simplu, prin muncă!

4 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
De lenea (lene) se scapa in primul rand prin folosirea sistemului muscular si dupa aceea prin folosirea inteligentei.
Experimentat (1.6k puncte)
4 plusuri 0 minusuri
Acet tip de problemă se rezolvă prin apelarea la un consult psiho-medical, care să stabilească mai întâi dacă sursa lenii este fiziologică sau psihologică.

În funcţie de rezultatul consultaţiei se poate trece la analize amănunţite pentru stabilirea dezechilibrului hormonal sau a sursei inhibiţiei psihologice ce duce la lipsă de motivaţie.

Tratamentele sunt specifice fiecărui caz în parte.
Junior (941 puncte)
1 plus 0 minusuri
Daca ai pe cineva care sa te intrețina...  nu-i indicat sa scapi de lene.  Lenea e un mod de a face economie de energie, iar pentru asta e bine sa stai cît mai mult în pat.  Posmagi ar fi bine sa fie înmuiați,  fiind mai usor de mestecat.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Lenea fiind pasivitate nu ajuta in realitate.
2 plusuri 0 minusuri
Şi totuşi... e o întrebare simplă, dar care probabil e repetată de milioane şi milioane de ori în mintea oamenilor....

Deci lenea este acea stare de inactivitate asociată de cele mai multe ori unei situaţii de confort, fie material, fie psihic. Ca să te motivezi şi să ieşi din acea stare de lene poţi să îţi recondiţionezi mediul, adică să te pui într-o situaţie incomodă, care să te oblige să iei rapid măsuri, să te ambiţioneze la acţiuni ce tind să te aducă într-o altă stare de confort. După ce ai atins din nou acea stare de confort, destabilizează din nou situaţia, printr-o nouă stare de disconfort.

Stilul ăsta te va face şi să scapi de lene, dar îţi asigură o mulţime de "şuturi în dos" care se spune că cică pot fi nişte paşi înainte....
Experimentat (3.1k puncte)
...