Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 1 minus
9.1k vizualizari
Odata cu intrarea in vigoare a noii legi mai putem ascunde IP-ul calculatorului astfel incit sa putem downloada in continuare muzica,filme,programe fara sa ne trezim cu politia la usa?
Junior (435 puncte) in categoria Internet
0 0
Acronimele alea desemneaza proiecte de legi, respectiv un acord comercial. Deci nu iti vor putea detecta IP-ul, ca sunt niste texte. Inteleg ca tu iti ascunzi IP-ul calculatorului pentru a face una sau alta pe Internet. Cum anume procedezi?

6 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
Nu, TheBest, daca cineva va vrea sa te prinda ca folosesti programe in mod ilegal ori ca descarci filme, jocuri si muzica piratate, nu vei putea sa faci nimic, pentru ca firma care-ti furnizeaza Internetul stie tot despre tine: ip, mac-ul placi de retea, site-urile vizitate (mai ales cele porno :)) samd.

Ai o singura sansa: Internet Cafe-ul...
Senior (11.9k puncte)
0 0
Sal Quark:Asa am auzit si eu ca din pacate nu se mai poate.
2 plusuri 1 minus
Imi pare rau ca ii contrazic ce cei care au raspuns deja, dar intotdeauna se va putea masca un IP. Ai nevoie insa de ceva cunostinte in domeniu si de putina logica.

La fel cum intotdeauna ISP tau va putea vedea ca ai trafic, dar asta nu inseamna ca va sti si ce faci exact. Exista lanturi de proxy, exista VPN-uri, metode de cifrare a traficului, etc...

Google e prietenul tuturor, dar, la fel ca in cazul proverbului romanesc "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista!", daca nu stii ce sa cauti si cum sa cauti, probabil ca nu vei afla niciodata raspunsul care te intereseaza.
Novice (233 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
demostene, esti invitatul nostru: lamureste-ne cum de ISP-ul nu va sti ce IP am. Da o metoda concreta, ca sa o folosim si noi cand o da ACTA peste noi.
Senior (11.9k puncte)
1 0
Cred ca am formulat putin gresit raspunsul.  ISP-l va sti ce IP ai, dar nu poate afla intotdeauna ce trafic faci. De exemplu, imagineaza-ti ca sunt in spatele unui VPN cu cifrare pe 256 de biti si descarc un film. ISP-ul cede ca am trafic, dar din cauza cifrarii nu va putea sti ce descarc. POate fi la fel de bine un linux gratuit. Cum nu are certitudinea ca fac ceva ilegal, nu poate actiona in nici un fel, chiar daca i se cere. Pentru ca nu are baza legala.
Asta legat de VPN.
Folosind iun lant de proxy-uri care sa zicem ca trece prin coreea, se duce apoi in austria, de unde pleaca spre singapore, maroc, spania si abia apoi ajunge la IPS-ul meu si de acolo in calculator. ISP-ul vede ce fac si stie ce dau jos. Dar nu este interesul lui sa ma desconspire, decat daca primeste o citatie legala. Care, in acest caz este aproape imposibil de obtinut, intrucat cei care trebuie sa o faca sunt nevoiti sa deschida actiune legala in fiecare dintre statele mentionate anterior ca sa obtine datele de trafic si IP-urile corespondente...

Sper ca m-am facut inteles.
0 plusuri 1 minus
@Demostene:Fi mai explicit.PA
Junior (435 puncte)
1 plus 0 minusuri
Se poate anonimiza traficul. Mai exista si servicii VPN platite. ISP-ul stie ca TU faci trafic, dar nu si ce trafic anume. Problema e ca acelasi ISP poate sa blocheze folosirea softurilor de anonimizare (nu stiu cum - o idee ar putea fi blacklistarea hosturilor retelei de anonimizare - , si sunt convins ca e posibil intr-o multime de alte feluri), iar legile nu cred ca ii vor opri de la a face asa ceva...cat priveste torentii, se va merge pe oprirea trackerelor, orice alta abordare fiind complet contraproductiva...astfel ca ascunderea IP-ului in Internet, desi posibila, nu prea isi va mai avea rostul...
Senior (8.1k puncte)
0 0
ISP-ul nu poate bloca nici un soft de anonimizare. Orice soft care foloseste serviciile retelei merge pe principiul modelului OSI sau TCP/IP. Nu intru in amanunte, pentru ca exista suficienta informatie pe internet despre cele doua modele.
Ce vreau sa subliniez este faptul ca, pentru a functiona, un astfel de program trebuia sa routeze traficul prin intermediul unor porturi virtuale pe calculator. PE care ISP-ul nu le poate bloca din motive legale. In alta ordine de idei, pe un pc sunt 65 de mii de porturi virtuale. Cam greu sa le blochezi pe toate.
0 0
Eu dadeam ca exemplu varianta blocarii accesului inspre/dinspre hosturile retelei de anonimizare. Asa ceva e fezabil, de pilda, in cazul retelelor de tip onion routing. Mai mult decat atat, exista liste cu serviciile gratuite de tip proxy de anonimizare. Nu vad de ce nu s-ar bloca accesul si la acele hosturi.

Care sunt motivele legale pentru care un ISP nu poate bloca niste porturi? Eu daca ma fac ISP blochez ce vreau eu. Clientii, daca ma vor asa cum sunt, ori daca sunt singurul, vin la mine.
0 0
Onion Routing

Considerat de unii a fi soluţia finală a anonimatului.
Eu sunt de acord doar într-o măsură.

Functioneaza in modul urmator:

Eu – Nod de intrare – Onion router – Onion Router – … – Onion Router – Nod de iesire – Destinatie

Fiecare dintre hop-uri avand un strat de criptare propriu care se adauga la cel anterior. De asta se numeste onion (ceapa). Exceptie face doar ultima parte, cea care ajunge la destinatie, si care este necriptata.

Tot traseul de la sursa la destinatie este ascuns. Serverul destinatie stie doar punctul de iesire iar sursa stie doar punctul de intrare. Fiecare dintre noduri isi stie doar vecinii.
Suna bine, nu? Pai…nu.

Pentru ca are 3 mari probleme:

1. Conexiunea ta poate traversa toata lumea pana ajunge la destinatie… Asta inseamna lag si latime de banda.

2. Ganditi-va ce inseamna un nod cu probleme sau apartinand baietilor rai…

3. Cererile de DNS sunt facute in afara lantului de Proxy-uri. Din fericire cei care au facut programele pentru Onion Routing (gen TOR)  s-au gandit la lucrul asta iar scurgerile de informatii din DNS sunt putin probabile, dar nu imposibile.

Tor este o tehnologie minunata, din păcate, abuzata destul de des.
E un paradis pentru spammeri  sau un refugiu pentru pedofili.

Asta era pentru punctul 1, iar informatia imi apartine 100%. E dintr-un articol pe care l-am scris acum vreo 2 ani.

In ceea ce priveste porturile, treaba e simpla. Porturile sunt pe calculatoare. In general ale clientilor. Tu, ca ISP, ai routere si servere de DNS. Tu nu-mi poti bloca mie porturile, in primul rand pentru ca sunt pe calculatorul meu si ar fi ilegal, si in al doilea rand  pentru ca exista NAT. Sau daca vrei... o poti face, dar succesul va fi zero.
0 0
Eu intrebasem care ar fi motivul legal pentru care un ISP nu ar putea lasa sa treaca prin ruterele sale decat, sa zicem, portul 80? Il impiedica vreo lege sa faca asta?
0 0
Da. O lege a calculatoarelor. Care spune ca si tu, ca utilizator, poti scimba porturile default ale aplicatiilor.
Si atunci toata treaba ar fi un mare razboi intre ISP si client.
Imagineaza-ti ca un ISS iti blocheaza portul 6699 pe TCP, pe care il utilizeaza WinMX. Atunci tu poti schimba portul din aplicatie si tot blockingul ISP-ului se duce dracului.
In alta ordine de idei, trebuie sa faci diferenta intre porturile blocate de routerul tau si cele blocate de ISP.
In plus, nici un ISP nu poate bloca toate porturile pentru ca atunci ar bloca tot traficul...
1 plus 0 minusuri
ohhho!!! si inca cum....evident ca se poate ,altfel cum crezi ca,si fac,, baietii destepti,,treburile....numai ca trebuie sa detii abilitati in domeniul acesta,....si cum ,,orice lacat se deschide,,...))
Junior (1.4k puncte)
...