Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
576 vizualizari
Tot am vazut pe net niste bratari care cica ajuta la circulatia sangelui, dar si la alte probleme. N-am crezut toate acestea pentru ca nu am inteles cum functioneaza magnetii in acest caz. Pe net am gasit destul de putine explicatii...
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Chestia cu bratarile astea, ca atatea alte prostii de luat banii la fraieri, face parte din domeniul pseudostiintei. Un magnet are influenta asupra altor magneti, a anumitor metale sau a unor corpuri strabatute de camp electric.

Bratarile de care vbim evident sunt mult prea slab magnetizate ca sa aiba orice influenta. Dar sa zicem ca ar interactiona cu sangele uman: nu ar fi efectul tampit? Ti s-ar strange fierul din sange in jurul bratarii si n-ar mai ajunge unde e nevoie de el? Asta ar insemna circulatie mai buna? Oricine gandeste cat de cat logic isi da seama ca astea sunt ineptii.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
Buna Gabriela !

In privinta magnetilor vindecatori- "case closed". Ganditi-va ca in cursul unui RMN corpul ne este supus unor campuri electromagnetice de milioane de ori mai mari decat cel al unei pietricele.

In alta ordine de idei, constat cu regret ca populara editura DeAgostini a scos pe piata o serie cu "Cristale si Pietre" indicand tot felul de efecte benefice generate de forma si structura cristalelor. Asta ne mai lipsea in pseudo-educarea tineretului, anterior au fost colectii mai instructive. Dar banii n-au miros ....
0 0
Mda, m-am enervat si eu cand am vazut reclama cu noua colectie... Dar asta e nimic vizavi de educatia populatiei fata de prostiile pe care le vad la unele televiziuni, la care se uita foarte multa lume.

Acu putina vreme la Antena 1 - Antenele sunt poate cele mai pseudostiintifice posturi - la o ora de maxima audienta povesteau despre cat de stiintific e cititul tuturor bolilor prezente si viitoare in irisul ochiului! Se dadea si nume de cabinete, iar consultatiile erau 150-250 lei! Evident ca era reclama, deci asta e un caz mai grav de bani care n-au miros, desi io as zice ca miroase de la o posta.

Si ce sa mai spunem de povestile tembele cu pacatosii care ard pe veci in iad din manualele pentru copii de 6 ani? Si culmea, cei ce sunt de alta religie nu trebuie sa participe la ore activ, nici sa ia calificative, dar trebuie sa fie PREZENTI, deci nu poti lipsi la indoctrinare, poate totusi se prinde ceva de tine.
1 plus 0 minusuri
Daca te magnetizezi prea tare nene Iancule e normal sa influenteze fluxul sangvin.
...