Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 14 minusuri
1.9k vizualizari

Biblia este un cadou de la Dumnezeu, un cadou pentru care ar trebui să fim foarte recunoscători. Aceasta carte unică ne dezvaluie lucruri pe care nu le putem găsi nicăieri altundeva. De exemplu, ea ne spune cum au fost create pamantul, bolta instelată a cerului, primul barbat şi prima femeie. Biblia conţine principii demne de încredere care ne ajuta sa facem faţă problemelor şi îngrijorărilor vieţii. Ea ne arata cum îşi va îndeplini Dumnezeu scopul şi cum va face el viaţa pe pământ mai frumoasa. Prin acest cadou el ne arată că doreşte să-l cunoaştem mai bine.  Biblia ne poate ajuta să ne apropiem de Dumnezeu. Biblia, sau cel puţin o parte din ea, a fost tipărită în peste 2300 de limbi, astfel încat poate fi citită de peste 90% din populaţia globului. Saptamanal sunt distribuite în medie peste un milion de Biblii! Întreaga lume sau părţi din ea au fost tipărite în miliarde de exemplare. Cu siguranţă, nici o altă carte nu se compară cu Biblia în această privinţă.  În plus, Biblia "este inspirată de Dumnezeu“ (2 Timotei 3:16). În ce sens? Chiar ea ne răspunde: "Oamenii au vorbit din partea lui Dumnezeu, fiind purtaţi de spirit sfânt“ (2 Petru 1:21). În mod asemănător, Biblia conţine mesajul lui Dumnezeu, nu al oamenilor care l-au aşternut în scris. Putem spune deci că întreaga Biblie este cu adevărat "cuvântul lui Dumnezeu“. — 1 Tesaloniceni 2:13.   Biblia a fost scrisă pe parcursul unei perioade de 1600 de ani. Scriitorii ei au trăit în epoci diferite şi au provenit din medii diferite. Unii au fost agricultori, pescari şi păstori. Alţii, profeţi, judecători şi regi. Evanghelistul Luca a fost medic. Chiar dacă scriitorii Bibliei proveneau din medii atat de diferite, armonia ei interna s-a pastrat. Din prima carte a Bibliei aflăm cum au început problemele omenirii. Ultima carte ne arată că întregul pământ va deveni un paradis, sau o grădină frumoasă. De la început până la sfârşit, Biblia relatează evenimente petrecute pe parcursul a mii de ani şi ne ajută să înţelegem cum se împlineşte scopul lui Dumnezeu.

Novice (117 puncte) in categoria Religie
0 0
Biblia este o carte cu adevărat unică. Dar valoarea ei nu este dată doar de armonia internă, exactitatea ştiinţifică şi istorică, înţelepciunea practică şi profeţiile demne de încredere. Apostolul Pavel a scris: "Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi exercită putere şi este mai ascuţit decât orice sabie cu două tăişuri şi pătrunde până acolo încât separă sufletul de spirit şi încheieturile de măduva lor, şi este capabil să discearnă gândurile şi intenţiile inimii“. — Evrei 4:12.  Studierea "cuvântului“ lui Dumnezeu, sau a mesajului său, din Biblie ne poate schimba viaţa. Ne ajută să ne facem o autoanaliză foarte serioasă. Chiar dacă spunem, probabil, că îl iubim pe Dumnezeu, modul în care reacţionăm la ceea ce ne învaţă Cuvântul său inspirat, Biblia, va scoate la lumină adevăratele gânduri şi intenţii ale inimii. Biblia este o carte de la Dumnezeu. Ea trebuie citită, studiată şi preţuită. Arată că apreciezi acest cadou divin continuând să-ţi adânceşti privirea în ea. Făcând aşa vei înţelege mai bine scopul lui Dumnezeu cu privire la omenire
Care crezi ca este scopul lui dumnezeu cu privire la pamant si omenire? Provine biblia de la Dumnezeu?
0 0
Mai Alina,nu ca am ceva impotriva religiosilor,dar asta chiar nu este site de propaganda...se presupune ca la sectiunea Q&A se pun intrebari general stiintifice si se cauta raspunsuri de aceeasi calibru.Nu trebuie sa ne oferiti idei care au un continut de adevar discutabil fara a oferi o demonstratie valida.Aici fervoarea religioasa nu isi are locul,poti pune intrebari religioase,fireste,dar tu nu faci asta,doar faci afirmatii,practic nu esti,dupa parerea mea de un real folos.Pune intrebari concise,si in functie de raspunsuri poti discuta pe seama problemei,dar NU mai face afirmatii pur si simplu,si sa le socotesti de un real folos,intelegi ce zic?
0 0
Nu.biblia nu provine de la Dzeul tau sau al bisericii.biblia este o adunatura de texte(sa nu le zic fantezii)ale unor oameni care nu aveau altceva de facut decat sa stea in cum i se spune popular ghioaga si sa pazeasca ceva capre.stii te plictisesti si nai ce face si incepi sa filozofezi,iara dupa ai destul timp sa povestesti si la altii fanteziile tale.asta pt ca nu esti obosit de atata tras la sapa.cam asta este biblia.bineinteles ca unele chestii sant bune altele rele ca mai peste tot.si datorita faptului ca aceasta colectie de texte sa aflat in locul si timpul potrivit asa sa ajuns unde este ea acum.cu alte cuvinte daca evreii nu ar fi fost cuceriti de romani sau daca imperiul roman nar fi existat uite asa nici biblia nar fi ajuns sa fie asa de cunoscuta.ori daca evreii ar fi fost pe o insula undeva la fel doar ei ar fi stiut de aceasta carte.eu am teorii mult mai aproape de adevar decat are biblia.insa eu sant un nimeni nu am putere sa pot impune teoria mea asa cum au avut romanii putere bani si tot ce treb.iara pe de alta parte biblia asta a fost impusa cu forta.bine multa lume habar nu are desp[re asa ceva.dar adevarul asta este.crestinii nu au devenit crestini prin simpla lor vointa.au fost supusi cu bata cu satarul cu sabia.si uite asa biblia sa raspandit in toata lumea.acum ca biserica a pierdut puterea adica armata si nu mai poate constrange aplica alta regula.indoctrinarea prin scoala.trag sforile baga bani mituiesc astfel ca copii la scoala sa invete biblia.adica de mici sa li se bage in cap prostii.asta este biblia Dna Alina.asta in caz ca nu stiai si ai fost si tu indoctrinata de parinti.pt ca si ei au avut o mare contributie la asta.numai bine si sper sa nu fiu injurat.nus credincios dar nici nam nimic impotriva lor.si comentul meu este parerea mea.asa cum vad eu situatia,pt ca si pe mine cumva mama voia sa ma indoctrineze dar fara sanse se pare.
0 0
draga vrelian tu nu esti un nimeni esti facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu- doar ca nivelul tau spiritual este inca la cote f joase- si eu am fost ca tine -ateu- si Biblia nu era scrisa pt mine dar intre timp Duhul Sfant a lucrat asupra mea- astfel incat sunt sigura ca si tu vei fi luminat ca si toti oamenii

 am avut o revelatie cu 11 ani in urma
 si, dupa asta,
 am inteles Ideea principala a Bibliei
 complet diferit de toate religiile lumii

 Biblia vorbeste despre o Separare Finala (Judecata de Apoi)
 intre "cei buni" si "cei rai"

 si am primit intelegerea
 ca aceasta separare nu va fi INTRE categorii diferite de oameni
 unii "buni" si altii "rai"

 ci va fi o separare INTERIOARA in fiecare suflet, in fiecare individ
 (care va fi vindecat de boala pacatului
 si va ramane numai esenta sa divina, chipul si asemanarea lui Dumnezeu)

 astfel noi, toti oamenii, (fiecare barbat si fiecare femeie)
 vom fi mantuiti, salvati,
 si vom merge in Imparatia cerurilor
 noi toti vom merge ACASA
 exact opusul a ceea ce actualele religii predica
 --------------
 este o ALTA interpretare a Bibliei
 Cercetati Duhurile!
 cel care are IUBIRE este de la Dumnezeu

http://agonia.ro/index.php/author/23304/cristiana_pricop
0 0
Cercetati Duhurile! - cred k pt spiritism sau alte credinte de acest gen, exista alte site-uri, sau k raspus la intrebarea pusa (despre biblie), dorea-ti sa le intrebam pe ele?
 cel care are IUBIRE este de la Dumnezeu- si cel kr nu are, e inafafa Lui? poate ar trebui sa faceti o intrebare separata , cu un sb de genul " ce exista inafara creatiei", indiferent ce o fi insemnand creatia.

4 Raspunsuri

6 plusuri 0 minusuri
Doamnă dragă, vă rog eu, lăsați-o jos. Măcăne rău.
Expert (12.9k puncte)
0 0
Dacă ai știi tu cati ani am :))
0 0
Dacă ai şti tu cât de puţin contează asta...
0 0
"ai știi"...asta spune multe...
0 0
Daca biblia e dovada existentei lui dumnezeu atunci si harry potter trebuie sa existe!
CUM, NU ATI CITIT CARTILE!?
0 0
Daca nu Biblia e dovada existentei lui Dumnezeu, atunci care e dovada existentei vreunei divinitati, principiu divin sau inteligenta universala?
3 plusuri 0 minusuri
Asta e o intrebare sau o prelegere? Indiferent daca cineva crede sau nu si in ce crede, sa stiti ca fanaticii sunt enervanti pt toata lumea.
Experimentat (2.6k puncte)
0 0
Adevar graiesti :)).
3 plusuri 0 minusuri

 

CINE A SCRIS BIBLIA? 
Daca ai sti, bine ar mai fi...
Junior (1.3k puncte)
0 0
:)) da da, cat adevar spune ala =)))))
7 plusuri 0 minusuri

Nu.

Biblia, ca toate scrierile religioase, este o colecție de notificări și idei aprobată de clerul ce decide care dintre ele reprezintă ”calea cea dreaptă”. Din acest motiv sunt mai multe forme ale bibliei, chiar dacă sunt în aceeași limbă, și nenumărate alte biblii mai mult sau mai puțin complete, în sensul că unele paragrafe, cuvinte sau chiar capitole sunt adăugate sau șterse, în funcție de interesele cultului respectiv. Nu fii supărată, același lucru se întâmplă și cu thora, coranul sau scrierile budiste sau hinduse.

Mai multe aici: http://profudereligie.blogspot.ro/2010/05/biblia-geneza-si-metamorfoza.html

Junior (1.3k puncte)
...