Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 2 minusuri
1.1k vizualizari
Biblia spune ca NU. Suferinta nu a facut parte din scopul initial al lui Dumnezeu cu privire la om. Totusi primii oamenii sa-u razvratit impotriva guvernarii lui Dumnezeu, alegand sa stabileasca  singuri ce este bine si ce este rau. Ei nu au ascultat si au suportat consecintele.         Drept urmare noi simtim efectele alegerii lor gresite . Asadar NU Dumnezeu este cauza suferintelor .Biblia arata ca Satan Diavolul este o persoana reala care face tot posibilul sa sa-si indeplineasca vointa prin semne mincinoase si amagiri . Ne putem da seama ca Satan Diavolul exista datorita suferintelor pe care el le cauzeaza. Ce parere ai ?
Novice (117 puncte) in categoria Religie
0 0
Toti cauta un tap ispasitor numai in propria ograda nu se uita.
Noi suntem singurii responsabili de viata pe care o traim... nu mai aruncati vina pe divinitati. Desi se cam hranesc din suferinta noastra...
0 0
Scuze de off topic dar cred că s-au dat destule răspunsuri pentru a selecta unul din ele.

8 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Suferinta este cauzata de neimplinire si neimplinirea este generata de mintea umana, minte construita si populata cu concepte de fiecare individ in functie de genotipul sau si de mediul in care creste/se dezvolta (mai ales unde si cum copilareste in acei primi 5 ani de la nastere).

Nu cred ca Divinitatea a avut un scop in a defini intre posibilitatile acestui univers si suferinta dar aceasta este un efect a modului uman de a conceptualiza. Cat despre Satan, cred ca ii sunt atribuite prea multe trasaturi negative, noi oamenii, pricepandu-ne foarte bine la a da vina pe altii fata de a ne recunoaste slabiciunile, culpele in acest scurt interval de existanta aici.
Novice (109 puncte)
3 plusuri 2 minusuri
Nu exista Dumnezeu. Dovezile sunt peste tot in lumea asta. Cheers !
Novice (165 puncte)
0 0
Raspunsul tau nu are nicio legatura cu intrebarea.
0 0
Nu intelegi ce inseamna dumnezeu.
0 0
Stiu ca nu are nicio legatura. Va bazati pe niste legi morale de acum 2000 de ani. De-aia suntem asa inapoiati ca si constiinta umana. Cand oamenii vor intelege ca religia e o idiotentie, atunci vom evolua ca oameni, pana atunci, hai democratie !
0 0
hgyueraiukjfhndkjfroi.
3 plusuri 0 minusuri

"Biblia spune.." "Biblia arata..."

.. eu aştept momentul cu "Biblia demonstrează" ceva, dar din câte-mi dau eu seama, nu o să se întâmple asta, cel puţin până acum n-a reuşit nimic dintr-un asemenea scop. Probabil că nici măcar nu şi l-a propus, pentru că nu ai nevoie de dovezi pentru o credinţă religioasă, ai nevoie doar de lipsă de informare, de poveşti cât mai vechi sau măcar să nu poată fi verificate câtuşi de puţin, de miracole, de haruri şi alte atribute la fel de neclare sau mai bine invizibile. Aşa ca şi zeul ăsta omniprezent şi complet invizibil pentru unii.. care deşi au minte (că nu degeaba au adunat atâtea Nobeluri) e proşti şi orbi dom'le.

Suferinţa nu e numai a omului, dar ce-mi place mie egoismul ăsta profund religios, când doar omul contează, e buricul universului, miliardele de galaxii se învârt în jurul acestui egocentrism de sorginte divină.

Experimentat (3.1k puncte)
1 plus 1 minus

Salut Alina.

Dumnezeu nu are nicio legatura cu suferintele oamenilor!Omul unde nu gaseste raspuns are repede tendinta sa il pune pe Doame-Doamne la mijloc(Asa a vrut God-Total gresit!!!)Eu sunt de parere ca tot ceea ce sufera omul in viata se intampla dintr-un motiv(cauza si efect).Tot ceea ce faci(rau sau bine) va fi intotdeauna in final intr-un echilibru perfect(Teoria balantei).Natura reuseste intodeauna sa mentina universul in ECHILIBRU! Iar asta se aplica si la om deoarece si noi suntem o fărâmă din univers.pa

Junior (936 puncte)
1 plus 0 minusuri
Prostia omeneasca e vinovata!
Experimentat (3.3k puncte)
1 plus 0 minusuri
Hm...In legatura cu intrebarea,as vrea sa evidentiez un caz simplu,si anume dezvoltarea unei civilizatii oarecare.Se stie ca dezvoltarea economica exacerbata duce la declinul unei civilizatii,deci,am putea spune ca prin simplul fapt ca un grup de indivizi are parte de o viata aproape de perfectiune,duce la autodistrugerea societatii,societatea avand rolul mai mult de grupare al anumitor indivizi cu interese comune,decat de a forma o societate perfecta,in care toata lumea sa fie multumita.

Ceea ce as dori sa spun este ca omul,prin natura lui refuza asadar in mod evident perfectiunea.Ne-am putea intreba atunci ceea ce doreste omul ca individ cu adevarat.Nu am un raspuns,fireste,dar aceste cugetari pot ajuta la raspunsul intrebarii.Deci,in cazul in care consideram ca Dumnezeul din Biblie exista,si este Dumnezeul adevarat,am putea cosidera,dat fiind ca in Biblie scrie ca Satan este stapanul Pamantului,ca acesta are capacitatea de a manipula dorintele noastre,instinctele noastre,si asadar ne-ar face sa dorim in jurul nostru o doza minima constanta de rau am impresia.In caz ca Dumnezeu nu exista,putem incerca abordari multiple ale problemei.Suferinta in sine este reprezenta de deficite ale hormonilor gen dopamina sau serotonina,sau dimpotriva de excesul unora,excesul acestor hormoni ai placerii in organism producand stari euforice,in care individul ori innebuneste si devine agresiv,ca in cazul schizofreniei,ori are parte de stari de euforie,intalnite in cazul administrarii de droguri,in care individul va refuza efectiv sa depuna orice fel de efort fizic sau psihic,dat fiind ca considera ca are deja tot ceea ce ii este necesar.

Posibilitatile pot continua,dar concluzia care pare ca se desprinde este aceea ca omul in sine are nevoie de suferinta pur si simplu ca un impuls pentru dezvoltarea acestuia.Desi suna fortat,aceasta este in esenta legea evolutiei,nu?"In natura,supravietuieste cel mai bine adaptat",iar adaptarea nu este rezultatul unor asa-numiti "factori de stres"de diferite intensitati?
Novice (169 puncte)
0 0
Corectă viziunea din finalul răspunsului. Subscriu. Pe lângă intenția întrebării, dar justificată și conformă cu realitatea.
Cu ideea că civilizațiile sunt sortite eșecurilor datorită progresului nu pot fi de acord. Supraviețuitorii (adică civilizația de tip vestic, laic, democratic și cu acces la cunoașterea științifică) sunt exemplul.
0 0
Pai nu stiu sa dau un exemplu exact,dar de exemplu in vechea Mesopotamie din cate imi aduc aminte traia un popor care se baza exclusiv pe dezvoltarea agriculturii,iar acest tip de dezvoltare economica exacerbata a dus la autodistrugerea lor.Motivul este simplu,cu cat progresezi mai mult,tu in fapt devii un parazit la adresa planetei.Blocurile si autostrazile din punctul nostru de vedere probabil ca sunt folositoare,dar din punctul de vedere al planetei sunt noi suprafete desertificabile,de areal redus,de cantitati mai reduse de oxigen si crescute de dioxid de carbon si alte gaze ce creeaza smogul.In timpul  calatoriei lui Marco Polo in China reiese din jurnalul sau personal,care este in linii mare de o deosebita acuratete faptul ca acesta a intalnit o civilizatie pe teritoriul Chinei actuale am impresia,bine fortificata,bazata exclusiv pe agricultura si negot,care de asemenea a optat pentru o dezvoltare economica exacerbata.Ce s-a intamplat?Acea civilizatie efectiv nu se mai regaseste,a fost distrusa efectiv ori de catre Imperiul Mongol,ori de catre puterea crescanda chineza,ori de alte popoare din acel areal geografic.Deci,asemenea civilizatii pe termen lung nu au succes.Daca noi suntem democratici,crezi ca chinezii au de gand sa fie de exemplu?:)Solutia nu este o dezvoltare economica exacerbata,ci un echilibru intre dezvoltarea unui stat si asigurarea securitatii externe a acestuia.
 Concluzia este simpla:progresul fireste ca este benefic tuturor,dar progres nu inseamna viziunea actuala,adica democratizare,liberalizare prea profunda,si cercetare stiintifica fara bariere.Inca avem mare nevoie de securitate externa in fata pericolelor statelor comuniste,islamiste,etc,iar acest pericol NU trebuie ignorat!!!
1 plus 0 minusuri
Dumnezeu; Celalalt; Diavolul; Sistemul; Statul; etc

Toti sunt vinovati! Niciodata tu ca individ!

Iata mentalitate!
Experimentat (3.6k puncte)
4 plusuri 0 minusuri

Dacă este omniscient, omniprezent și omnipotent Dumnezeu are o problemă. A construit această lume, și conform declarațiilor biblice a construit-o bine. Dacă oamenii au devenit păcătoși și el nu știa că ei vor rupe bariera durerii atunci înseamnă că nu este așa cum se laudă, să știe totul. Sau nu a construit lumea bine de la început.
Spui că Satan e fost cel ce a distrus echilibrul și a adus răul. Dar Satan creația cui este? Din nou, aceeași absurditate, Dumnezeu nu știa, atunci când a luat decizia să-l genereze pe Diavol, că se va întoarce împotriva lui? Se pare fie că nu prea e Dumnezeu așa cum spune că este, sau că totul e o invenție pentru ca oamenii să poată da vina pe cineva.

Adevărul este că Dumnezeu și Diavolul sunt creații umane, necesare în antichitate pentru a stabili și justifica o anumită stare de fapt, impusă de tiranii acelor vremi. Aceștia, ca zei unici reprezentanți ai binelui și răului, au apărut în perioada de reformă zoroastriană de dinainte de regatul iudeu, fiind importate de evrei în perioada cuceririi mesopotamiene: http://profudereligie.blogspot.ro/2011/10/diavolul.html

Junior (1.3k puncte)
0 0
Just Profule, Binele si Raul sunt notiuni aparute inca de la primul "cuget" omenesc, tandemul antagonic dumnezeu-satan din religia crestina nu reprezinta decat niste floricele pe aceeasi veche tema. Ca sa fie si mai derizoriu, Binele si Raul sufera de relativism ne-ensteinian - ce este bine pentru unii este rau pentru altii si viceversa !

In aceste conditii, sa crezi orbeste in ce scrie intr-o terfeloaga de acum 2000 de ani  - si aia modificata de mii de ori - denota foarte multa naivitate...
...