Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
660 vizualizari
Pare paradoxal.

Si totusi parerea mea este ca nimic nu e mai scump decat ceea ce ni se ofera gratis.

Voi ce ziceti?
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
.. eu zic că nu prea se înţelege mare brânză din întrebarea ta.. :).. no offence!.. poţi să ne dai un exemplu de scumpete a gratuităţii?.. să ne legam şi noi de ceva
0 0
presupun ca se refera la serviciile gratuite din ziua de astazi, dar care te costa de fapt mai scump daca le-ai plati "cu banii jos". Si ma gandesc acum la reclamele de la televizor, care iti rapesc TIMP (cam 15 min reclama la 1h emisiune) - si timpul stim cu totii ca este cel mai de pret bun pe care-l are omul.
Apoi mai sunt si site-urile gen facebook, care, desi sunt gratuite, iti  folosesc datele personale pentru profit - si asta costa!
exemple mai sunt..
0 0
Buna seara !

Pai realitatea este ca numai aerul pe care-l respiram este gratuit (deocamdata), in toate celelalte cazuri apar costuri, mai explicite sau mai ascunse. Cred ca Ktn91land se refera la aceste costuri ascunse - care intr-adevar pot fi uneori mai mari decat se cere fatis pentru un anumit bun sau un serviciu.
0 0
O completare,Truth.Nu stiu daca s-a introdus,dar in America era in proiect introducerea unei taxe pe poluare.Asadar,aerul costa!!!!!!
0 0
Asta cam asa e, Justy, uneori costa si aerul ! De pilda, atunci cand faci scufundari...
0 0
Vezi?:D,dar cand te scufunzi de fapt e reactia permanganatului de potasiu,deci nu e chiar aerul normal.

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
sufletul. te costa sufletul.
Novice (318 puncte)
0 0
Mai sunt si d-aia fara suflet, dar si in acel caz tot mai ramane un cost: timpul !
0 plusuri 0 minusuri
Ok, gresala mea.

Ma refer:

1. La ofertele de genul "la doua sticle primiti una gratis", etc.

2. O mostenire (e gratuita, nu? Dar cu ce pret o primesti de fapt?)
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
1. e o tehnică de marketing, de fapt preţul celor două acoperă (în mod sigur) şi preţul celei de-a 3-a sticle.
2. o moştenire te costă, transferul de proprietate se impozitează indiferent dacă tu ai primit gratuit moştenirea sau nu.

Deci discuţii din astea mi se par fără capăt, pentru că sunt şi situaţii când primeşti ceva fără să fi nevoit să plăteşti ceva în schimb, sau cel puţin nu imediat. Mă refer de exemplu la informaţii, sau la o cană cu apă, o atenţie pur şi simplu din partea unui prieten. Că există şi interese în spatele acestor gesturi, sau că te simţi tu obligat să întorci acel gest, e posibil şi chiar normal, dar la momentul când se întâmplă poţi considera că e gratis.

La modul foarte general poţi interpreta ca şi o interacţiune între tine şi toate sistemele care te înconjoară, ca parte ale unui univers din care faci şi tu parte, iar în acest context noţiunea de "gratis" îşi cam pierde sensul.
0 0
Am auzit de un proverb japonez care exact asta spune : să te ferești de lucrurile gratuite, să le plătești, ceva de genul ăsta, că altfel un lucru gratuit este cel mai scump.
...