Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
411 vizualizari

Am gasit pe internet articole care sustin ideea ca este posibil sa recuperam datele vechi de pe suporti magnetici care au fost suprascrise, iar pentru asta ar exista metode precum microscopia magnetica. Aveti idee daca se poate ori nu ? Vreun articol despre echipamente comerciale care sa faca asa ceva ati citit ?

Unul din articole este cel de mai jos:

http://www.infosecwriters.com/text_resources/pdf/Magnetic_Data_Recovery_JSawyer.pdf


Nota: intrebarea a fost adresata pe vechiul QA, de catre antic, dar nu a primit raspunsuri.

(25 puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

1 Raspuns

0 plusuri 2 minusuri
Am citit rapid articolul pus de antic, dar nu am vazut nicio explicatie care sa ma lamureasca de ce nu se poate sterge prin suprascriere un hard disk. Am aflat doar ca oricat de mult am incerca, informatia tot ramane pe disc, desi eu nu am priceput cum.

Daca ce se spune in articol este adevarat, inseamna ca un hard disc stocheaza in acelasi spatiu de memorie un numar foarte mare de stari, dar stim ca de fapt el poate stoca doua stari, asociate lui 0 si 1. Cum poate stoca mai multe stari si cum pot fi aceste stari intermediare dintr-un spatiu de memorie puse impreuna cu alte stari intermediare din alte spatii de memorie de pe hard disk, in asa fel incat informatia scoasa la lumina sa fie utila?

Eu cred ca o rescriere de 2-3 ori asigura o stergere buna, dar este vorba despre ce cred, nu despre vreun experiment pe care l-am efectuat.
Senior (11.9k puncte)
...