Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 2 minusuri
1.4k vizualizari
Senior (11.9k puncte) in categoria Fizica
0 0
in stare spumoasa :))

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Problema stării de agregare se pune numai la substanțe omogene. Cele eterogene pot fi amestecuri: carnea e și solid și lichid, polistirenul expandat e și solid și gaz, spuma de ras e și lichid și gaz.

Pentru unele substanțe eterogene se poate defini care e componenta esențială. De exemplu un burete este în primul rînd solid, iar aerul din goluri poate lipsi fără ca proprietățile fizice ale buretelui să se modifice mult: masă, elasticitate, capacitate termică, conductanță electrică etc. Dar la spuma de ras nu poți elimina nici una din componente fără a schimba radical substanța, deci nu poți spune care e starea de agregare principală.
Expert (12.9k puncte)
4 plusuri 1 minus
E un sapun lichid cu o mare cantitate de bule de gaz "prinse" inauntru. Gazul este cel care o face atat de rezistenta si ii da capacitatea de a-si mentine forma (temporar). Dupa ce lichidul se evapora, ramane doar un strat foarte subtire de sapun in locul in care erau bulele de gaz (dar pentru asta trebuie sa o lasi pe masa ceva timp). O idee mai corect ar fi sa spunem ca e un lichid (foarte) non-newtonian (ca si sangele, ketchup-ul, etc.). Aici si un raspuns in engleza la aceasta intrebare (la related questions sunt mai multei ntrebari de acelasi tip, fiecare cu raspuns) : http://wiki.answers.com/Q/Is_shaving_cream_a_liquid_a_gas_or_a_solid
Junior (647 puncte)
...