Astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (SSI) par că plutesc în interiorul staţiei, dar care e cauza?

Sunt ei într-o zonă fără gravitaţie? La ce altitudine se află SSI faţă de suprafaţa terestră? Stă Staţia Spaţială într-un punct fix deasupra Terrei ori se deplasează? Cu ce viteză? Iată în continuare câteva lucruri despre Staţia Spaţială Internaţională pe care probabil nu le ştii.

Iată câteva informaţii care completează ceea ce aţi aflat din videoclipul de mai sus.

Puteţi vedea imagini live transmise de pe Staţia Spaţială Internaţională. Staţia are mai multe camere montate pe ea, îndreptate către Pământ, care transmit online pe site-ul NASA.
• Link: SSI Live

Agenţia Spaţială Europeană completează transmisia online cu o hartă a globului pe care este proiectată deplasarea staţiei în timp real, astfel încât poţi vedea exact unde se află aceasta în orice moment.
• Link: SSI Live


Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Comentariul tău, publicat ca „vizitator”, va fi evaluat în scurt timp de către un moderator în vederea publicării. Utilizatorilor care au cont pe site ori care folosesc conturile de FB, Twitter ori Google li se publică în mod automat comentariile.
    Nelu · 22:54 25.06.2021
    Pe stația spațială, forța gravitațională e pe picior de egalitate cu forța centrifugă dată de mișcarea pe un cerc în jurul Terei. e un fel de remiză.
Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Dacă găsești util site-ul, ne poți ajuta cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro