Susţine Scientia

 Misiunea Scientia.ro este de a publica articole ştiinţă şi tehnologie de calitate. Cu peste 7.000 de articole, Scientia reprezintă azi o colecţie de articole ştiinţifice (multe însoţite de videoclipuri ori animaţii) fără concurent între site-urile cu profil ştiinţific în limba română.
 Pentru a putea asigura o funcţionare optimă a site-ului (servicii de găzduire decente, care costă
485 €/an), avem nevoie de sprijinul dvoastră!
 Dacă găsiţi scientia.ro util, vă rugăm să susţineţi site-ul printr-o donaţie.

Costuri 2019: 485 €. Donat: 101.2


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă

Perioada campaniei de strângere de fonduri: 24.12.18-31.01.2019

Eclipsa de SoareDe ce eclipsele de Soare sunt vizibile doar în anumite zone? Cum se face că Luna acoperă în întregime Soarele pe perioada unei eclipse totale, dar doar atât cât să putem vedea corona solară? Iată două din întrebările la care veţi primi un răspuns în continuare (video).

 

Pentru a înţelege cum funcţionează eclipsele de Soare, e suficient să ne gândim la felul în care apar umbrele pe sol. Soarele luminează atât Terra, cât şi Luna, acestea proiectându-şi ambele umbrele în direcţia opusă Soarelui. O eclipsă de Soare apare atunci când umbra Lunii cade pe Pământ. Luna este mult mai mică decât Terra şi, la fel cum umbra unei mingi acoperă doar o suprafaţă mică de sol, la fel se petrece şi cu umbra Lunii în cazul unei eclipse de Soare. Detalii, în videoclipul de mai jos.