Telefoanele cu cameră foto au evoluat mult în ultimii ani, dar ele nu permit întotdeauna obţinerea unor imagini de calitate din prima încercare, nemaivorbind de o calitate DSLR a acestora. În continuare puteţi afla cum să obţineţi fotografii de o calitate mai bună cu ajutorul camerei foto din smartphone-ul vostru. Se spune că cel mai bun aparat de fotografiat este cel pe care îl avem la dispoziţie la un moment dat, dar asta nu înseamnă că acesta va captura întotdeauna cele mai bune imagini.

Comentarii -

ITSe pare că în fiecare săptămână aflăm despre o nouă problemă de securitate a telefoanelor inteligente. Fie că este vorba despre o deficienţă a sistemului de operare iOS, despre o scurgere de date din cadrul anumitor aplicaţii (cum ar fi informaţiile privind adresele personale ale utilizatorilor) sau utilizarea unor parole nesigure pe telefoanele noastre, securitatea smartphone-ului de cele mai multe ori nu este luată în serios.

Comentarii -

Disc vinilDe-a lungul timpului, oamenii au comparat tot felul de lucruri: forţa cailor în raport cu cea a aburului, hârtia faţă de pergament, sistemele de operare Android şi iOS, doctrina partidului liberal-conservator faţă de cea a partidului conservator, susţinătorii fiecărui concept în parte promovând, cu o pasiune aproape religioasă, superioritatea unuia în raport cu oricare altul.

Comentarii -

Telefoane inteligenteSmartphone-urile, în ciuda numelui lor, sunt de fapt destul de prostuţe. Ele fac doar ceea ce le spui să facă, iar introducerea în mod constant de noi informaţii poate deveni plictisitoare. Iată câteva sfaturi pentru a le transforma în unelte de mare ajutor.

Comentarii -

iPhoneÎn privinţa PC-urilor, lucrurile sunt clare: se recomandă ferm folosirea unui program antivirus şi a unui firewall. Pentru Internet, companiile specializate au scos produse dedicate. Cum stau însă lucrurile în privinţa smartphone-ului? Avem nevoie de un antivirus?

Comentarii -

Ghid fotografie digitala - resurseSper că aţi aflat informaţii folositoare citind acest ghid. Totuşi, ceea ce am prezentat reprezintă doar o mică parte din ceea ce trebuie să ştie un fotograf profesionist. Există tone de alte resurse pe care le poţi accesa pentru a-ţi dezvolta abilităţile de fotograf.

Comentarii -

Aparat fotografiatÎnaintea fotografiei digitale, pozele bazate pe film trebuiau prelucrate într-o cameră întunecată sau duse la un laborator foto specializat. Abilităţile necesare pentru prelucrarea negativelor implică un proces de învăţare de durată şi sunt costisitoare.

Comentarii -

Ghid fotografie digitalaAceastă parte a ghidului include câteva exerciţii de bază care te vor ajuta să începi fotografia profesională. Abilităţile necesare pentru fotografie pot fi învăţate cu orice aparat foto. Nu ai nevoie de un aparat foto profesional, care costă mult, pentru a face poze bune.

Comentarii -

Aparat fotografiatChiar dacă unele aparate foto sunt numite point-and-shoot, nu înseamnă că ele pot fi folosite doar după felul în care sunt numite. Unele astfel de aparate foto includ caracteristici avansate, care, dacă ştii care sunt şi cum se folosesc, îţi permit să realizezi fotografii bune.

Comentarii -

Ghid fotografie digitalaPe măsură ce îţi dezvolţi abilităţile de fotograf, există unele accesorii esenţiale pe care vei dori să le ai în geanta aparatului tău. A treia parte a seriei dedicate fotografiei digitale prezintă o serie de accesorii esenţiale pentru aparatul tău foto digital.

Comentarii -

Ghid fotografie digitalaAceastă parte a ghidului nostru despre fotografia digitală descrie câteva caracteristici de bază ale unui aparat de fotografiat, pe care vei vrea să le iei în considerare atunci când îţi achiziţionezi un aparat. Sau dacă ai deja unul, vei dori să fii familiarizat cu acestea.

Comentarii -

Aparat fotografic NikonÎncepem astăzi publicarea unui ghid privind fotografia digitală. Pe parcursul primul articol vorbim despre revoluţia fotografiei digitale şi vom face o scurtă incursiune în lumea aparatelor foto existente pe piaţă, în ideea că veţi dori să cumpăraţi unul.

Comentarii -

MaxbackLa o dimensiune de 20,3 cm pe 25,4 cm, Maxback este cel mai mare senzor fotografic din lume. A fost comandat de fotograful profesionist Mitchell Feinberg şi a costat cât o casă de dimensiuni acceptabile. De ce să cheltuieşti atâţia bani?

Comentarii -

iPhone 5Conform Wall Street Journal, iPhone 5 va fi lansat şi la operatorul de telefonie mobilă Sprint. După surse "familiarizate cu problema", clienţii Sprint vor avea acces la iPhone 5 de la mijlocul lunii octombrie, când acesta va fi disponibil pe plan mondial.

Comentarii -

Recuperare telefoane furate pierduteDacă ţi-ai pierdut telefonul nu înseamnă în mod obligatoriu că nu o să-l mai vezi niciodată. Folosind GPS-ul încorporat în telefon şi aplicaţia sau serviciul corect, poţi să-ţi urmăreşti telefonul pierdut, să afli unde l-ai lăsat şi să speri că ai să-l recuperezi.

Comentarii -

Casti 7.1 Razer TiamatExistă un exces de căşti 7.1 cu sunet surround destinate jocurilor. Majoritatea însă îl simulează cu sunet surround virtual. Căştile 7.1 de la Razer Tiamat împing în interiorul craniului tău un sunet cu adevărat învăluitor, prin intermediul a 10 difuzoare discrete.

Comentarii -

Centru ascultare telofoane mobileA-ţi lăsa celularul nesupravegheat pentru o vreme pare cea mai mare ameninţare la securitatea telefoniei. Dar recentele evenimente ne învaţă că există metode mai comode prin care cineva îţi poate accesa telefonul – fără ca măcar să-l atingă.

Comentarii -

OLEDO nouă invenţie, fără îndoială viitorul luminii artificiale, ne va schimba vieţile. Aceasta se lumeşte OLED (Organic light-emitting diode sau LED organic), iar istoria sa începe încă din anii ’50, însă oamenii de ştiinţă au început să-i acorde mai multă atenţie cam de 20 de ani.

Comentarii -

iPhone verdeiPhone-ul a constituit, fără îndoială, o revoluţie în ceea ce priveşte telefonul mobil, atât ca design, cât şi ca funcţiuni. Pentru Apple, firma producătoare, a însemnat o relansare formidabilă. Dar cât de "verde" este producţia iPhone-ului? Iată câteva cifre...

Comentarii -

Baterii litiu-ionBateria litiu-ion reprezintă cel mai folosit tip de baterie astăzi, atunci când vorbim despre laptopuri ori gadgeturi. Mulţi dintre noi se întreabă, pe drept cuvânt: ce putem face pentru o cât mai eficientă folosire? Am cercetat diverse surse şi iată ce am găsit.

Comentarii -

BaterieUna dintre cele mai importante limitări ale tehnologiei de astăzi este reprezentată de  baterii. Probabil că mulţi se întreabă de ce progresul în acest domeniu este atât de lent. Citiţi în continuare un ghid al tehnologiilor şi tipurilor de baterii existente astăzi.

Comentarii -


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă
Susţine-ne pe Patreon!