Tipărire
Categorie: Computerul - hardware şi software
Accesări: 7212

ComputerÎn principiu, nu recomandăm achiziţionarea unui PC folosit, dar dacă nu există alte soluţii trebuie să avem în vedere următoarele: la ce va fi folosit sistemul, ce trebuie cumpărat pentru a-l îmbunătăţi, ce componente compatibile cu el există pe piaţă, cât timp va fi utilizat.

 

 

 

Pentru ce avem nevoie de computer?

Înainte de a cumpăra orice fel de computer – nou sau vechi – trebuie să ne punem întrebarea "la ce îl vom folosi?". De vreme ce majoritatea computerelor folosite sunt cu o generaţie sau două în urma modelelor curente, va trebui să ne asigurăm că nu vom avea nevoie de un sistem pentru activităţi ce necesită o tehnologie de ultimă generaţie. Vă vom oferi câteva criterii:

 

În concluzie, dacă avem nevoie de un sistem pentru aplicaţii simple, pentru folosirea internetului sau vizionarea unor filme de calitate normală, putem achiziţiona un laptop uşor transportabil. Însă asigurarea performanţelor unui joc pretenţios şi designul de calitate nu sunt punctele forte ale unui sistem cumpărat la mâna a doua.


Să ne asigurăm că nu ne permitem un sistem nou (sau resigilat)

Strategiile fiecărui negociator ce caută să-şi vândă marfa ne crea impresia că am făcut o afacere bună. Ca să nu fim traşi pe sfoară trebuie să ne facem temele. Acestea fiind spuse, înainte de achiziţionare, vom lua în calcul următoarele:


Încearcă marfa înainte de cumpărare

În cazul achiziţionării, de la un prieten sau o persoană, a unui sistem folosit ce nu oferă niciun fel de act sau garanţie, vom încerca să negociem un test al mărfii înainte de achiziţionare. Astfel ne putem da seama mult mai bine de calitatea sistemului pe care urmează să-l cumpără. Două, trei ore de utilizare sunt necesare pentru:

 

Dacă toate acestea vor fi luate în vedere în cazul achiziţionării unu sistem folosit, ar trebui să nu întâmpinaţi neplăceri majore pe parcursul utilizării. Dacă  doriţi să cumpăraţi un computer folosit de pe site-urile online de ocazii, aveţi mare grijă ce fel de transport asigură site-ul sau vânzătorul la livrare, condiţiile de plată (înainte, avans, ramburs etc.), condiţiile returnării produselor în cazul eventualelor neplăceri şi seriozitatea vânzătorului în funcţie de feedback-ul oferit pe site de către alţi clienţi. Înainte de toate, asiguraţi-vă dacă nu cumva cumpărarea unui produs nou sau chiar resigilat este o afacere mai bună.

Traducere de Bogdan Mihalcea după What Should I Watch Out for When Buying A Used (or Old) Computer?