Ai un site și-ți promovezi unele articole pe Facebook. Dar observi că imaginile care însoțesc articolele nu sunt afișate pe Facebook. Linkul tău va fi materializat într-un titlu sec și eventuala introducere a articolului, dar nicio poză. Arată rău...

Cu o astfel de situație ne-am confruntat și noi. De ce și ce se poate face?

Care este cauza? Sunt multiple cauze posibile. Îți recomandăm să intri pe site-ul Facebook și să cauți care sunt standardele acestora în ce privește imaginile. Sunt mai multe și sunt periodic actualizate. Pe de altă parte, este imposibil să trecem în revistă toate posibilele cauze și nici nu ne propunem.

Iată însă o posibilă soluție, care în cazul nostru a funcționat: validarea linkului articolului, înainte de a fi publicat pe Facebook, prin intermediului instrumentului „Sharing debugger”.

Acest instrument poate fi accesat aici.

Ce presupune această validare? Introducerea linkului în caseta de pe pagina menționată și apăsarea butonului „Debug”. Dacă linkul a fost verificat (scraped) cu multă vreme în urmă, apăsați butonul „Scrape again” pentru revalidare.

În josul paginii, după apăsarea butonului „Debug” o să vedeți cum ar trebui să apară linkul tău după publicarea pe Facebook (Link preview).

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.