Site-uri file sharingMetaforic vorbind, torenţii se pare că mărşăluiesc către dominaţia mondială, dar serviciile de file sharing au o ţară foarte mare numai a lor. În articolul de astăzi din ghidul nostru dedicat filmelor online vorbim despre cele mai importante site-uri de file sharing.

 

 

 

 

De unde descărcăm filme? "Torenţii" (5)

 

RapidShare [http://rapidshare.de/en/premium.html]

Este cel mai mare site de hosting single-click din lume (şi se află în Top20 cele mai vizitate pagini de internet din lume). Iar filmele sunt doar o parte din fişierele pe care le găzduieşte. RapidShare dispune de un un site-oglindă la  adresa RapidShare.com [http://www.rapidshare.com/].

 

 

RapidShare



O limită de încărcare de maximum 200MB face posibilă urcarea unui film numai în mai multe părţi. În mod normal, un film DVD de calitate poate fi downloadat în 6-7 părţi. Un cont premium (plătit) îţi oferă mai multe facilităţi – fără timp de aşteptare, descărcări simultane ale mai multor fişiere, ajutor pentru acceleratoarele de download, urcări de fişiere via FTP sau HTTP etc. Contul gratuit te limitează la un singur download şi un timp de aşteptare între descărcări succesive. Şi dacă timpul de aşteptare nu era de ajuns, este, de asemenea, şi un cronometru. Poţi evita toată această aşteptare instalându-ţi un simplu add-on pentru browserul Firefox, numit Skipscreen. Acest add-on simplu şi o răsfoire serioasă a colecţiei cu instrumete diverse pentru Rapidshare [makeuseof.com/tag/ collection-of-rapidshare-tools-and-tricks/] te vor face un expert al RapidShare.


Megaupload [http://www.megaupload.com/]


Un site foarte popular cu aproape 10 milioane de downloadări. Contul premiu vine cu facilităţi nelimitate. Utilizarea gratuită impune o limită a vitezei de download, un singur download per sesiune şi, bineînţeles, un timp de aşteptare. Există două opţiuni gratuite – Cont Gratuit sau Fară Cont.

 

Megaupload




Megashares [http://www.megashares.com/]

Acest site vine în întâmpinare cu o aplicaţie web bazată pe tehnologia Java care permite urcarea unor foldere întregi, reluare download/upload, folosind FTP pentru backup şi mirroring. Limita de upload pentru cei care folosesc Java este de 10GB, mult mai mult decât uploadul standard care permite doar fişiere de până la 1.5GB. Serviciul plătit numit Link Cards anulează toate limitările. Managerurile de download sunt acceptate, dar utilizatorii care se bucură de gratuitate sunt restricţionaţi la un singur canal de download (500MB) şi un singur link de download. Fiecare download gratuit are alocat un "slot"; astfel, downloadul depinde de disponibilitatea locurilor libere. Puteţi citi mai mult la secţiunea FAQ de pe MegaShare [http://www.megashares.com/faq.php].

 

Filefactory




Filefactory [http://www.filefactory.com/]

Acest site permite o limită de 300MB per fişier pentru uploadurile gratuite. Fişierele mai mari trebuie împărţite şi apoi urcate.  Capacitatea şi frecvenţa de a descărca fişiere pe o perioadă de 24 de ore este restricţionată prin reducerea vitezei de download pentru utilizatorii care folosesc serviciile site-ului în mod gratuit. Contul de bază gratuit permite, de asemenea, doar un singur canal de download. Contul premium plătit deblochează toate restricţiile. Mai multe informaţii pot fi găsite la secţiunea FAQ a site-ului FileFactory [http://www.filefactory.com/help/faq.php].

 

Filefactory




Easyshare [http://www.easy-share.com/]

Acest site îţi permite urcarea unui fişier de maxim 100MB. La fel ca celelalte servicii gratuite, poţi downloada fişiere gratuit, dar cu anumite limite. Dar spre deosebire de alte site-uri, Easyshare a introdus ePoints, o modalitate de a plăti utilizatorii pentru uploadurile lor. Spre exemplu, dacă uploadul tău este downloadat de 10.000 de ori, se afirmă că vei primi $20. Mai multe informaţii veţi găsi la secţiunea FAQ  a site-ului. [http://www.easy-share.com/en/faq.html].

 

Easyshare



Alte site-uri de filesharing

Cele de mai sus au fost doar 5 dintre numeroasele site-uri de filesharing. Pe scurt, altele ar fi: MyFreeFileHosting [http://myfreefilehosting.com/], Gigasize [http://www.gigasize.com/], Sendspace [http://www.sendspace.com/], ZShare [http://www.zshare.net/], Hotfile [http://hotfile.com/].

În vânătoarea voastră după filme veţi întâlni multe astfel de site-uri. Dar ceea ce contează nu e unde sunt găzduite fişierele, ci cum le găsiţi. Cele mai multe site-uri de file sharing nu dispun de un motor de căutare. Dar nu vă faceţi griji, în articolul următor, vom discuta despre motoare de căutare a site-urilor de file sharing.

 

File sharing. Motoare de căutare (7)

 

 

Articolul reprezintă traducerea ghidului The Internet Guide for the Movie Addict publicat de MakeUseOf.com, cu acordul editorului.
Traducere: Alexandru Olteanu

Scris de: Saikat Basu
Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.