Susţine Scientia

 Misiunea Scientia.ro este de a publica articole ştiinţă şi tehnologie de calitate. Cu peste 7.000 de articole, Scientia reprezintă azi o colecţie de articole ştiinţifice (multe însoţite de videoclipuri ori animaţii) fără concurent între site-urile cu profil ştiinţific în limba română.
 Pentru a putea asigura o funcţionare optimă a site-ului (servicii de găzduire decente, care costă
485 €/an), avem nevoie de sprijinul dvoastră!
 Dacă găsiţi scientia.ro util, vă rugăm să susţineţi site-ul printr-o donaţie.

Costuri 2019: 485 €. Donat: 101.2


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă

Perioada campaniei de strângere de fonduri: 24.12.18-31.01.2019

izolatie prizeIată câteva sfaturi care vă pot ajuta să economisiţi ceva din banii alocaţi consumului de energie electrică, reducând astfel şi impactul negativ pe care gospodăria dumneavoastră îl are asupra mediului înconjurător:

1. Izolaţi prizele electrice poziţionate pe pereţii exteriori ai casei. Folosiţi garnituri de etanşare pe bază de spumă poliuretanică. Aerul condiţionat va fi păstrat în interiorul camerelor.

 

2. Folosiţi o pară de duş cu consum redus de apă.

3. Înlocuiţi becurile cu incandescenţă cu lămpi fluorescente.

4. Spălaţi rufele cu apă rece. Mai bine de 90 de procente din costul necesar spălării hainelor rezidă în costul energiei electrice consumate pentru încălzirea apei. Folosiţi apă fierbinte doar pentru cele mai murdare dintre rufe şi ajustaţi nivelul apei în funcţie de cantitatea de haine introdusă în maşina de spălat.


5. Închideţi jaluzelele vara, la ferestrele orientate spre sud şi vest, pentru a menţine camerele răcoroase. Iarna, deschideţi jaluzelele în timpul zilei pentru a primi lumina şi căldura de la soare. Închideţi-le seara pentru a reduce pierderile de căldură.

6. Folosiţi un sistem de încălzire şi răcire a locuinţei de ultimă generaţie, dotat cu termostat programabil.


Sursa: aici