Un studiu realizat recent de către Academia Sahlgrenska în colaborare cu universitatea suedeză Linköping, publicat în revista Pediatric Diabetes, arată că există o legătură între modul de alimentaţie al femeii însărcinate şi riscul viitorului copil de a se îmbolnăvi de diabet de tipul I.

 

Rezultatele studiului se bazează pe analiza a eşantioane de sânge de la aproximativ 6000 de copii cu vârsta de 5 ani. S-a constatat că riscul de a se îmbolnăvi de diabet de tipul I este mult mai mic la copiii ale căror mame au inclus vegetalele în alimentaţia zilnică pe perioada sarcinii.

Deocamdată datele deţinute oferă o primă evaluare a pericolului lipsei vegetalelor din meniul zilnic al gravidelor. Studii suplimentare sunt necesare pentru a trage o concluzie fermă şi definitivă în această privinţă.

Sursa: aici.

 

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Ne poți ajuta cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro