Un studiu recent, coordonat de specialista în nutriţie Carrie Ruxton, dezvăluie faptul că asimilarea a 400 mg de cafeină pe zi - ceea ce echivalează cu 8 ceşti de ceai - nu numai că nu are efecte adverse, dar aduce beneficii certe funcţionării inimii şi minţii.

Băutul regulat de ceai, pretinde autoarea studiului, reduce mortalitatea, scade riscul la infarct şi reduce nivelul colesterolului. De asemenea, îmbunătăţeşte starea generală a organismului, memoria de scurtă durată şi capacitatea de efort.

Dr. Ruxton arată că şi copiii pot bea produse ce conţin cafeină, considerând că acestea au fost şi sunt demonizate pe nedrept şi că oricum sunt de preferat sucurilor pe care le beau copiii în mod obişnuit.


Carrie Ruxton face o menţiune specială pentru ceaiul negru, care conţine polifenoli - antioxidanţi naturali ai plantei de ceai - şi care ne protejează celulele împotriva radicalilor liberi.

 

Sursa

 

Pt a posta comentarii: creați un cont pe site, folosiți contul de FB, Twitter sau Google ori postați ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (nu se publică automat).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro