Susţine Scientia

 Misiunea Scientia.ro este de a publica articole ştiinţă şi tehnologie de calitate. Cu peste 7.000 de articole, Scientia reprezintă azi o colecţie de articole ştiinţifice (multe însoţite de videoclipuri ori animaţii) fără concurent între site-urile cu profil ştiinţific în limba română.
 Pentru a putea asigura o funcţionare optimă a site-ului (servicii de găzduire decente, care costă
485 €/an), avem nevoie de sprijinul dvoastră!
 Dacă găsiţi scientia.ro util, vă rugăm să susţineţi site-ul printr-o donaţie.

Costuri 2019: 485 €. Donat: 101.2


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă

Perioada campaniei de strângere de fonduri: 24.12.18-31.01.2019

Un studiu recent, coordonat de specialista în nutriţie Carrie Ruxton, dezvăluie faptul că asimilarea a 400 mg de cafeină pe zi - ceea ce echivalează cu 8 ceşti de ceai - nu numai că nu are efecte adverse, dar aduce beneficii certe funcţionării inimii şi minţii.

Băutul regulat de ceai, pretinde autoarea studiului, reduce mortalitatea, scade riscul la infarct şi reduce nivelul colesterolului. De asemenea, îmbunătăţeşte starea generală a organismului, memoria de scurtă durată şi capacitatea de efort.

Dr. Ruxton arată că şi copiii pot bea produse ce conţin cafeină, considerând că acestea au fost şi sunt demonizate pe nedrept şi că oricum sunt de preferat sucurilor pe care le beau copiii în mod obişnuit.


Carrie Ruxton face o menţiune specială pentru ceaiul negru, care conţine polifenoli - antioxidanţi naturali ai plantei de ceai - şi care ne protejează celulele împotriva radicalilor liberi.

 

Sursa