Imagine a virusului SARS-CoV-2 obținută cu ajutorul microscopului electronic

Agenția Biomedicală Federală din Rusia a declarat astăzi că a creat un medicament pentru tratamentul COVID-19. Acest medicament se bazează pe meflochină, care este utilizat pentru prevenirea sau tratarea malariei. Se presupune că medicamentul va oferi un tratament eficient pacienților cu COVID-19 cu severitate variabilă.

Șefa Agenției Biomedicale Federale ruse, Veronica Skvorţova, a afirmat că: „Medicamentul are selectivitate înaltă, blocând efectul citopatic (deteriorarea celulelor) al coronavirusului, prevenind multiplicarea acestuia. Efectul imunosupresiv al meflochinei împiedică activarea reacției inflamatoare cauzate de virus. Adăugarea antibioticelor macrolide şi a penicilinei sintetice nu doar că împiedică formarea unui sindrom bacterian-viral secundar, dar și permite creșterea concentraţiei agenţilor antivirali din plasma sângelui şi din plămâni. Acest aspect va oferi un tratament eficient pentru pacienţii cu COVID-119 de severitate variată”.

Tratamentul pe baza meflochinei ar fi fost creat ținând cont de experiența acumulată de China și Franța în tratarea COVID-19.

Deși informația vine de la o instituție medicală rusă, datele oferite sunt insuficiente pentru a înțelege dacă acest tratament are capacitatea de a opri pandemia. Nu este clar dacă cercetătorii ruși au efectuat teste clinice, care este dimensiunea și durata acestora. Care este rata de succes. Pe de altă parte, tocmai pentru că informația vine din Rusia, este necesară circumspecție...

Tratamentul cu COVID-19, deocamdată, se concentrează pe ameliorarea simptomelor, precum asistența la respirație.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.