Dacă vă doriţi să schimbaţi o aplicaţie de un anumit tip pe care o folosiţi cu una similară, dar mai performantă, ori dacă vă doriţi o alternativă gratuită pentru unul dintre software-urile comerciale pe care nu vi le mai puteţi permite, Alternativeto.net vine cu o nouă abordare, de tip colaborativ, pentru găsirea programelor dorite.

 

Misiunea autodeclarată a Alternativeto.net este de a ajuta utilizatorul interesat de un anumit tip de software să se orienteze spre soluţia ideală, fără a fi nevoit să consulte tabele interminabile de aplicaţii organizate pe diverse categorii. Ideea autorilor este de a oferi posibilitatea celor înregistraţi pe site să participe la procesul alcătuirii de liste de software alternativ recomandat a înlocui cele mai populare programe disponibile.
Site-ul este structurat pe 4 categorii, 3 corespunzătoare celor mai populare 3 sisteme de operare: Windows , Mac şi Linux, alături de o secţiune dedicată aplicaţiilor adresate exclusiv utilizatorilor de internet. În cadrul fiecărei din cele 4 categorii un utilizator înregistrat poate adăuga un anumit software, iar ulterior oricare dintre cei care s-au alăturat comunităţii Alternativeto.net poate propune alternative pentru acesta.  Pe baza recomandărilor utilizatorilor, listele de programe propuse ca alternativă iau proporţii, iar aceste recomandări devin din ce în ce mai vrednice de încredere cu fiecare vot acordat pe site.

Software-urile propuse sunt aranjate în ordinea dată de numărul de voturi de încredere exprimate de cei care participă la dezvoltarea site-ului. Orice posesor de cont Facebook, Yahoo, Google, Wordpress, Blogspot etc. îşi poate exprima opinia. Conectarea pe site se poate face şi prin metode precum Facebook Connect (o metodă comodă de a folosi un cont Facebook pentru autentificarea pe alte site-uri) sau OpenId (o metodă gratuită, sigură şi facilă de a folosi un identificator unic pe mai multe site-uri Internet).

Ca exemplu, variantele cele mai populare propuse pentru Nero Burning Rom sunt ImgBurn, CDBurnerXP şi Infra Recorder.
Sursa: aici

Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
Susţine-ne pe Patreon!


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro