Susţine Scientia

 Misiunea Scientia.ro este de a publica articole ştiinţă şi tehnologie de calitate. Cu peste 7.000 de articole, Scientia reprezintă azi o colecţie de articole ştiinţifice (multe însoţite de videoclipuri ori animaţii) fără concurent între site-urile cu profil ştiinţific în limba română.
 Pentru a putea asigura o funcţionare optimă a site-ului (servicii de găzduire decente, care costă
485 €/an), avem nevoie de sprijinul dvoastră!
 Dacă găsiţi scientia.ro util, vă rugăm să susţineţi site-ul printr-o donaţie.

Costuri 2019: 485 €. Donat: 101.2


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă

Perioada campaniei de strângere de fonduri: 24.12.18-31.01.2019

O bună protecţie solară, aşa cum ne sfătuiau bunicii noştri, este indispensabilă. Pentru asta trebuie să-i mulţumim lui Eugene Schueller, fondator al grupului cosmetic L'Oréal, cel care a inventat crema de protecţie pentru plajă.Ideea i-a venit în timpul unei croaziere făcute la bordul vasului său în largul Bretagnei, când a fost deranjat de razele solare prea arzătoare. Negăsind niciun ulei capabil să-i ofere protecţie, a decis să le ceară cercetătorilor săi să facă studii în această privinţă. Astfel, au apărut, în 1936, primele flacoane de cremă pentru protecţie solară pe timpul zilei, ce au fost destinate inventatorului lor, Eugene Schueller.

În 1954, a fost creată prima cremă solară ce oferea o protejare totală tenului. Un an mai târziu, au fost definiţi şi indicii de protecţie, pe o scară de la 1 la 9 pentru Europa şi de la 1 la 20 pentru SUA.

Prima cremă special pentru bronzare numită ''Bergasol'' a fost creată de către laboratoarele Goupil, la începutul anilor '70. Ceva mai târziu, în 1981, Germaine Monteil a scos pe piaţă şi primul produs pre-bronzare.

În prezent, piaţa cosmeticelor dispune de o gama bogată şi diferită de creme sau soluţii de protecţie solară, până la cele cu factor de protecţie 50, destinate copiilor.Preluare de pe AGERPRES