Susţine Scientia

 Misiunea Scientia.ro este de a publica articole ştiinţă şi tehnologie de calitate. Cu peste 7.000 de articole, Scientia reprezintă azi o colecţie de articole ştiinţifice (multe însoţite de videoclipuri ori animaţii) fără concurent între site-urile cu profil ştiinţific în limba română.
 Pentru a putea asigura o funcţionare optimă a site-ului (servicii de găzduire decente, care costă
485 €/an), avem nevoie de sprijinul dvoastră!
 Dacă găsiţi scientia.ro util, vă rugăm să susţineţi site-ul printr-o donaţie.

Costuri 2019: 485 €. Donat: 101.2


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă

Perioada campaniei de strângere de fonduri: 24.12.18-31.01.2019

Aţi observat probabil, în familie sau la birou, că femeile se plâng că e prea frig, iar bărbaţii că e prea cald, deşi se află în acelaşi condiţii de temperatură. E un moft ori chiar femeile simt diferit temperaturile?

Conform unui studiu recent, femeile simt confortabil la temperaturi de 24-25 C, cu 2,5 grade mai mult decât bărbaţii.Care sunt motivele?

:: rata metabolică medie şi generarea căldurii de către organism prezintă diferenţe care explică în parte de ce femeile se simt bine la temperaturi mai ridicate. Femeile au, în medie, o rată metabolică mai mică.
:: corpul produce căldură, atunci când nu depune efort fizic, prin "arderea" grăsimii maro (]n cadrul unui proces numit termogeneză). Termogeneza este reglată de hormonul tiroid şi sistemul nervos. Bărbaţii dispun de o mai mare masă capabilă de a produce căldură.