ARCAARCA (Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică) este cunoscută românilor în special pentru faptul că ne reprezintă la competiţiile X Prize. Asociaţia are şi un site, arcaspace.ro, unde sunt publicate diverse materiale despre activitatea acesteia.

 

 

 

ARCA este o organizaţie non-guvernamentală care se autointitulează "lider  naţional în domeniul cercetării aerospaţiale" şi care a dezvoltat până în prezent două mari programe: Demonstrator şi Stabilo. Pe lângă acestea, agenţia mai lucrează şi la o serie de proiecte finanţate guvernamental, însă principalul motiv de mândrie pare să fie participarea la competiţia Google Lunar X Prize cu proiectul Haas-ELE. Pentru mai multe informaţii despre programele şi activităţile ARCA vă invităm să vizitaţi www.arcaspace.ro.


Am observat că există un concurs în desfăşurare pentru tineri, cu premii de 10.000 euro, care vor fi acordate pentru cele mai performante aeromodele planoare construite din hârtie/carton. Detalii aici: http://www.arcaspace.ro/ro/pentru_tineri.htm

 

 

Site-ul ARCA are o secţiune multimedia care surprinde în format video multe dintre momentele de activitate ale asociaţiei. Link: http://www.arcaspace.ro/ro/multimedia.htm.

De asemenea, puteţi urmări pe site jurnalul video al asociaţiei care anunţă cele mai importante evenimente într-un format atractiv.

 

Programele ARCA, în număr de 11 la data scrierii acestuia articol (3 august 2010) pot fi văzute la linkul http://www.arcaspace.ro/ro/programe.htm

 

Programe ARCA

 

 

Animaţie computerizată a Misiunii 4

 

 

 

Reprezentare a rachetei Haas cu care ARCA va concura in cadrul Google Lunar X Prize

 

Racheta Haas

 

Trebuie spus că site-ul Arca are şi secţiuni nefuncţionale, cum ar fi forumul ori arhiva, ceea ce arată că băieţii sunt mai înclinaţi către latura practică a activităţii lor, decât către promovarea pe Internet.

 

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Ne poți ajuta cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro