Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.5k vizualizari
M-ar interesa sa stiu daca se poate tine evidenta tuturor informatiilor existente la un moment dat in reteaua virtuala, nu la modul locatiei acelor date (ma refer la utilizatori), ci la felul lor, numarul de pagini sau site si cantitatea de informatie cuprinsa in ele...cine-ar detine asa ceva?..Ce se poate face cu aceasta?
Novice (204 puncte) in categoria Internet

3 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Nimeni nu detine evidenta tuturor informatiilor existente. Nici macar Google :)

Exista un Internet ascus, pe care l-as imparti in doua: Internetul ascuns la care motoarele de cautare nu au ajuns din diverse cauze (pur si simplu nu exista linkuri catre anumite site-uri, deci nimeni nu a auzit de ele, deci Google nu are cum sa ajunga la ele) si Internetul ascuns in mod deliberat. Iata acest link: http://blogs.channel4.com/benjamin-cohen-on-technology/the-hidden-internet-shocked-me-but-how-can-it-be-controlled/2826.

Aici se vorbeste de pagini web pe care nu le poti accesa decat daca-ti descarci anumite programe - si unde se vand droguri, carduri samd. Deci e un fel de retea privata cara salaluieste in cadrul Internetului.

Chiar daca nu ar exista acest Internet ascuns, deci toate site-urile ar fi cunoscute de motoarele de cautare, actualizarea acestor site-uri face imposibila tinerea unei evidente in timp real, pentru simplul motiv ca boţii motoarelor de căutare nu pot sta pe toate site-urile non-stop.

O alta modalitate de inventariere a continutului web decat motoarele de cautare care sa-si propuna exhaustivitate nu stiu.
Senior (11.9k puncte)
1 plus 1 minus
Nu stiu de alte motoare de cautare, dar google indexeaza mereu pagini prin google bot. In principiu aproape toate paginile de pe net sunt indexate de google ! Nu are nicio treaba ce zice quark cu internetul ascuns,. Google bot poate patrunde absolut oriunde, este un program foarte bine facut. De multe ori au fost plangeri din partea unor companii ca google le-a indexat pagini pe care ei le tineau ascunse si ar fi trebuit sa se paote accesa numai contra cost.
Senior (6.9k puncte)
1 plus 1 minus
Prietene, raspunzi de parca ai lucra la Google, nu asa...
Spune-mi si mie un lucru: daca eu imi fac un site acum si nu pune nimeni link catre mine, iar eu nu-l trimit manual spre indexare la Google, cum face botul Google sa afle la mine? E paranormal? Google bot lucreaza pe baza de linkuri.

Pe de alta parte sunt site-urile care au baze de date enorme, iar paginile sunt generate, prin urmare, dinamic. Pana cineva nu extrage o anumita informatie, unele pagini nu sunt afisate, deci Google nu stie de ele.

Mai sunt acele site-uri, ale crimei organizate, care nu doresc sa fie in Google si nu sunt, pentru ca folosesc metode de protectie impotriva indexarii. Urmeaza linkul de mai sus.

Mai sunt site-urile care necesita parola pentru a fi accesate. De exemplu Amazon. Sunt acolo zeci de mii de carti disponibile, in format digital. Le poti citi daca nu le-ai plati? Daca Google le-ar fi indexat, le-ai putea citi, desigur.

Toate paginile de pe net sunt indexat pe Google, zici? Pe bune...
Senior (11.9k puncte)
...