Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
574 vizualizari
Observam ca selectia naturala acorda sanse de supravietuire sporite acelui specimen a carui genom, este structurat in asa fel, in cat, predispozitia la imperechere, este foarte crescuta.
Novice (216 puncte) in categoria Biologie

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
De ce presupuneți dumneavoastră că simetria e mereu „bună”?

Din câte înțeleg eu, evoluția a favorizat organismele care au avut șanse sporite de supraviețuire, mai exact, evoluția nu „a vrut” ca ele să se reproducă, ci doar ele au reușit.

Uneori, explicația acestui fapt vine de la sine (acele organisme au fost mai adaptate la mediu), alteori e un mister sau pur și simplu o întâmplare. Spre exemplu, exagerat, dar întrucâtva pertinent, cred eu, dacă o calamitate elimină toți membrii unei populații, înafară de 2, mascul și femelă, aceia vor duce specia mai departe, indiferent dacă sunt cei mai buni sau nu, simetrici sau nu, frumoși sau nu etc.

Pentru detalii valoroase despre evoluție, vă recomand cartea „De la bacterii la om” de Ernst Mayr.
Junior (994 puncte)
0 0
Cand vorbesc de simetrie, ma refer in primul rand la aspectele legate de dezvoltarea exclusiv fizica a unui membru din regnul animal.In cazul de fata neglijam dezvoltarea unui organism din punct de vedere fiziologic.

De foarte multe ori, se observa cum  specimenele care mostenesc genetic un handicap vizibil si nu-l dobandedesc pe parcurs, devin ostracizate.In mod cert, selectia naturala nu dispune de vreo constinta care sa-i prestabileasca din timp procedura de evolutie.

"Isi duce traiul" numai cu probabilitati si sanse.

Ce mi se pare foarte interesant este modul in care, la nivel total involuntar, handicapurile sunt sesizate de ceilalti membrii ai populatiei.

Am citit "De la bacterii la om" si trebuie sa spun ca a fost o lectura fascinanta, insa, si "Gena egoista" a lui Richard Dawkins cat si "Worderful Life" de Stephen Jay Gould, au facut subiectul unei interesante dezbateri pe tema evolutiei.
...