Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

5 plusuri 1 minus
2.3k vizualizari
Aşa cum sigur aţi auzit, în Franţa, urmare a unei promisiuni electorale puse în practică a actualului preşedinte, căsătoria între homosexuali a devenit legală.

Ce părere aveţi? Care sunt argumentele voastre?
Senior (11.9k puncte) in categoria Diverse
0 0
Puteti cumva sa imi spuneti daca ati citit ceva cercetari despre atitudini fata de homosexuali, am ales subiectul asta ca sa fac un raport despre asta. Si nu prea gasesc prea multe studii facute de romani pe baza asta, si as avea nevoie. Daca ati citit vreunu sau ati vazut ceva interesant, imi puteti da va rog adresa.
Multumesc, Diana.
0 0
O mai recentă cercetare:: ”Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România”, realizat de INSCOP Research"

 http://www.inscop.ro/iunie-2013-discriminarea-in-societatea-romaneasca/

sau

http://www.cncd.org.ro/files/file/Raport%20de%20cercetare%20CNCD_Discriminare.pdf

Şi o alta, mai veche, din 2007:

http://datedeschise.soros.ro/sites/default/files/ro_51_35_raport_bop_mai_2007nou_AR.pdf

6 Raspunsuri

8 plusuri 2 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Da, aș fi de acord. Dar e practic imposibil să se schimbe ceva prea curînd. Cu toată părerea de rău, românii sînt un popor înapoiat (și mîndru de înapoierea lui). Uitați-vă la sondajele care evaluează atitudinea românilor față de homosexuali. Nu-ți vine să crezi. După rezultate ai crede că sîntem mai degrabă o țară musulmană.

De vină e ignoranța. Românii în general nu știu ce-i aia homosexualitate. Ei confundă orientarea sexuală cu comportamentul sexual. Ei au impresia că homosexualitatea e o alegere. Au impresia că e o modă. Că e o boală. Că se ia.

Românilor nu prea le e clar nici ce e căsătoria. Mulți vorbesc despre păstrarea cu sfințenie a valorilor tradiționale ale căsătoriei, uitînd că de-a lungul istoriei căsătoria s-a schimbat enorm, că multă vreme femeia a fost sclava bărbatului, posesiunea lui, jucăria lui, cu care putea face orice și oricînd. Valoarea tradițională a căsătoriei nu e deloc tradițională, ci o creație modernă.

Aceia care se împotrivesc căsătoriei între persoane de același sex nu au de fapt nici un argument. Pe post de argument ei au teama de necunoscut (deci un fel de xenofobie), au îndoctrinare religioasă (pînă la Dumnezeu, ca să zic așa), au sentimentul de scîrbă (de parcă tot ce e permis ar fi și obligatoriu), deci gîndesc cu acele părți ale creierului incapabile de rațiune.

Din păcate ignoranța nu este doar a gloatei, ci și a elitei, așa că probabil lucrurile vor rămîne în aceeași stare multă vreme. Despre subiectul ăsta se discută serios prea puțin la televiziune (în schimb se fac multe glume) și nu se discută cu cine trebuie, adică cu aceia care se pricep la domeniile implicate (psihologie și sociologie), ci cu tot felul de ageamii. Observ de exemplu că invariabil e adus în platou un preot. Păi preotul în ce e specialist?! El ne repetă ce-i zice dogma, că se supără Dumnezeu pe el dacă ne spune altceva.

Mai rău, și dintre homosexualii o bună parte sînt ignoranți, pentru că nu se documentează. De exemplu ei înșiși resping ideea de a adopta copii, crezînd că asta ar putea avea efecte negative asupra copiilor. Ei nu știu că există în lume probabil cîteva milioane bune de copii crescuți de cupluri homosexuale (indiferent de statutul legal), copii care se dezvoltă la fel de sănătos ca ceilalți, din toate punctele de vedere, inclusiv psihic și social.

Argumentul pentru permiterea căsătoriilor între persoane de același sex e simplu: e un drept benefic pentru cei vizați direct și care nu-i incomodează cu absolut nimic pe ceilalți. În total societatea are numai de cîștigat. Nu se dărîmă cerul, nu vine potopul, nu ne bate Dumnezeu.

Știm de la țările care au legalizat deja astfel de căsătorii și adopții că cel puțin pe termen scurt (10-15 ani) nu au apărut efecte negative și nici nu sînt semne că ar putea să apară. Instituția căsătoriei nu are de suferit și nici nu are motiv să sufere. Copiii crescuți de homosexuali o duc bine, în medie chiar mai bine decît cei crescuți de heterosexuali (dar diferența asta e un efect secundar care s-ar putea să dispară cu timpul). Sigur, în România atitudinea homofobă a societății ar putea avea efecte negative asupra copiilor crescuți de homosexuali, dar de vină nu sînt părinții, ci lumea.

Vorba aia: nu accepți căsătoria între persoane de același sex? Foarte bine, atunci nu te căsători cu o persoană de același sex.
Expert (12.9k puncte)
4 plusuri 2 minusuri
Traim intr-o societate: laica, democrata, libera,  adica,  este loc ca fiecare sa traiasca dupa cum doreste daca nu deranjeaza de celalalt.

 Iar in cazul celor gay, nu ar trebui sa stea in pat cu o femeie numai ca sa-i faca fericiti pe altii. Alta motivatie este ca s-au demonstrat tendinte genetice care ii face sa fie asa, este fals ca un adolescent poate alege orientarea , nimeni n-o alege, pur si simpu fiecare incepe sa se simta atras de cate ceva in adolescenta.

Casatoria sau alianta intre doua persoane are si o parte practica si de justitie. Stand intr-o societate si cotizand la mentinerea ei nu ar fi bine sa le spui celor gay, "voi sunteti doar buni de platit impozite societatea va neaga posibilitatea sa semnati o hartie ca si noi, sa va simtiti si voi indivizi cu depline drepturi in grup."  Nu conteaza in ce societate traiesti, individul doreste sa simta ca are aceleasi drepturi si obligatii, orice negare o primeste ca o frustrare sau o nedreptate. Chiar exista cazul cand unii indivizi se simt nedreptatiti daca li se neaga dreptul de a participa la razboi sau sa faca armata.

Alta detaliu practic este ca daca doi indivizi locuiesc impreuna si contribuie amandoi la constructia unui camin, daca nu au o forma juridica de casatorie sau uniune, daca unul moare, iar homosexualii nu sunt nemuritori, apar rudele decedatului ca sa revendice casa. Cea ce este o nedreptate si o insulta la adresa dorintii decedatului, care nu si-ar fi dorit sa-si vada partenerul in strada iar casa s-o revendice cine stie ce verisor indepartat.

Ideea ca  tara se prabuseste daca gay se casatoresc este falsa,  o tara nu cade pt. ca 0,5 % dintre cetateni au o hartie in plus sau minus. La nivel practic, vor fi acelasi numar de gay, majoritatea populatiei isi va vede de viata inainte, iar in prima faza foarte putini gay vor recurge la casatorie.

Cartierele care un o concentratie mare de gay in occident sunt linistite si relativ scumpe, gay au scoli superioare peste medie , iar venitul pe "familie" este mult mai mare decat o familie clasica, sunt: barbati, au scoli superioare si nu au copii.
Experimentat (3.3k puncte)
1 0
Homosexualii pot sa-si traiasca viata cum vor si nu sunt de acord sa-i dispretuim, sa-i pedepsim, ori sa luam orice masura impotriva lor. Cata vreme "activitatea" sentimentala si sexuala este (inca) o libertate a individului, atunci sunt liberi  sa traisca asa cum le place.
Nu sunt de acord cu legalizarea relatiei lor prin casatorie, de parca ar conta parerea mea sau a voastra in contextul social-politic actual.
Nu sunt de acord cu justificarea conform careia, prin casatorie, isi securizeaza sau consolideaza bunurile, banii, relatia, si tot ce mai realizeaza un om intr-o viata. Exista si alte forme legale, la fel de puternice, prin care se poate atinge acest scop.
Ma deranjeaza faptul ca o stare de anomalie/deviatie comportamentala, pentru ca homosexualitatea asta este, ajunge sa fie pusa in aceeasi linie cu normalul, ca vecinii mei homoxexuali (in realitate nu stiu daca am asemenea vecini) sa fie considerati familie si culmea ar fi sa mai adopte si copii. Din punct de vedere biologic, istoric, moral nu trebuie sa fie asa. Stiu, o sa spuneti: - Defineste moralitatea.
Nu ma conving nici argumentele de genul modernism, open mind, etc.
In numele modernismului, al drepturilor de a avea tot ce-ti poti permite prin mijloace oneste, al mintii deschise si al libertatii individului am construit un mod de viata puternic dezechilibrat, care duce planeta de rapa. De fapt ne ducem noi, planeta mai ramane prin preajma soarelui o vreme.
Vreau sa spun ca in "lumina" argumentelor fluturate mai sus si al logicii de tip avocatesc omenirea a luat decizii teribil de proaste, cu implicatii de un dramatism pe care nici nu-l realizam poate, dar tot nu conteaza, daca ni se pare noua ca e logic facem orice. Asta cu homosexualii si familia e de-a dreptul minuscula...De ce o bagam in seama ?
O bagam in seama pentru ca este inca un pas intr-o directie proasta, inca o mica eroare (infima si nesemnificativa daca o luam doar pe ea) dar care se aduna altor derapaje ale societatii.
Ce pot sa fac ? Pot sa-mi invat copilul ca asa ceva nu e firesc, e o anomalie determinata de AND sau de contextul social, de traume sau de conjunctia lui Marte cu Nebuloasa Crabului, ori de vreo pastila luata gresit. Era sa uit, nu e nici crestinesc (ce-i aia si cine mai crede ?). Si pot sa mai sper ca nu va face asa ceva.
Cu convingerea ca nu v-am afectat cu nimic propria judecata ma opresc aici.
2 plusuri 7 minusuri
Eu cred că și zoofilia ar trebuii legiferată. Nuuu? De ce unii n-ar avea dreptul să stea în pat cu o capră, capra să nu aibă rîie iar țîțele să fie cît mai mari, ai avea asigurat micul dejun și cina.
Experimentat (3.3k puncte)
3 1
Eu cred ca tu, avand in vedere ca nu stii sa distingi intre consimtamant si lipsa acestuia, n-ar trebui (cu un singur i) sa ai dreptul la opinie.
2 1
In cazul homosexualilor exista o cerere in acest sens de la un grup numeros de cetateni. Uneori se face prea multa publicitate senzationalista , in realitate, o bucata de hartie nu schimba prea mult. Chiar consuma multa energie si atentie o chestie minora.  A existat mereu senzatia ca lumea sta sa se prabuseasca din cauza desfranarii si pacatului.
Vorbind obiectiv este lumea pamantenilor si legiferam ce dorim, daca romanii doresc sa scoata asfaltul de pe autostrada Pitesti -Bucuresti il pot scoate, este ograda noastra.
Ar trebui sa avem putina perspectiva sa nu ne credem buricul pamantului, lumea nu a inceput cu noi si nu se va sfarsi maine, sa fim constienti de unde venim, istoria lumii arata ca omul primitiv din preistorie  nu era casatorit a supravietuit perfect sute de mii de ani iar noi suntem rezultatul a cea ce s-a intamplat atunci, iar marea parte a istoriei a fost poligam, iar noi suntem produsul acelei poligamii.

Iar in Roma antica capitala lumii fetele se casatoreau la 13-14 ani.
Acum nu am auzit niciodata ca cineva sa doreasca o asemenea uniune de tip juridic, si cu ce scop, capra nu poate semna si intelege asa ceva ?  
http://ro.wikipedia.org/wiki/Zoofilie

Si daca tot ai adus aminte de zoofilie, in unele tari este ilegal contactul cu un animal iar altele este legal de ex. Japonia sau Ungaria.

Trebuie sa intelegem ca lumea si societatea nu este a crestinilor, o societate libera trebuie sa-i cuprinda pe toti.
2 4
Nora Stoia: (ar trebuii)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    Dar dacă cineva consimte să umble în puța goală, în piața publică? ar trebuii legiferată! că.. doar e dreptul omului.
2 4
Eu cred că atunci cînd faci parte dintr-o societete, trebuie să respecți anumite legi, reguli de bun simț, reguli firești care să ducă la armonie în societate. Altfel am putea adopta comportamentul vacilor și boilor din ciurdă (turmă)
2 plusuri 2 minusuri
Am votat raspunsurile lui Marco si Adi si as vrea sa reiau inca 4 argumente - atinse tangential si de colegi:
 
- Perspectiva istorica: relatiile homoxexuale erau considerate firesti la unele popoare antice - de pilda la romani. Moravurile se schimba cu vremurile, asta demonstreaza ca nu sunt motive sa eternizam actualele taboo-uri. Lumea se schimba, oricat de mult am apasa noi pe frana. Si va veni un moment cand vom fi catalogati ca "inapoiati" !
 
- Perspectiva biologica: Am intrat deja in era geneticii - reticentele actuale n-o sa poata intarzia prea mult progresele decisive in directia preselectiei genetice, conceptiei in vitro, etc. Deja s-a ajuns in stadiu in care poti clona un individ prelevand celule din pielea lui, etc, etc. Curand-curand, copiii pe care vrei sa-i cresti o sa fie comandati genetic 100%, eventual nascuti de o mama-surogat. Aceste aspecte par socante astazi, dar "maine e maine" zicea un shogun intelept :) !
 
Perspectiva juridica: Asa cum a mentionat si Marco, lumea uita ca institutia casatoriei este o categorie JURIDICA, un set de reguli cu scop (in principal) patrimonial. Si atat, doar despre asta este vorba, regulile se tot schimba, nu sunt imuabile.
 
Perspectiva globalista: Ne convine - nu ne convine, trebuie sa acceptam evidenta: lumea (economica) se concentreaza in blocuri, pentru a rezista concurentei din ce in ce mai acerbe. Cum noi suntem o tarisoara mica, cu potential economic slabut, nu prea avem cu ce sa batem cu pumnul in masa, trebuie sa jucam dupa cum ni se canta. Priviti istoria: de cate ori am putut ridica noi glasul in Europa ? De extrem de putine ori ! In rest, am stat in umbra puterilor vremii - romani, turci, nemti, rusi, etc. Asta-i viata, fratilor !
 
Senior (8.7k puncte)
2 4
La unele popoare mult mai antice, și canibalismul era firesc. Daci: rațiunea umană contemporană se limitează la antichitate! Numai că constat că la unii, rațiunea stă-n „țîță”
3 1
Nelutzule, you're so right. You're the living proof of that.
3 plusuri 3 minusuri

De ce Franta ar trebui luata drept model? Si de ce romanul alege numai modele proaste? :) Francezii au si lucruri mai  bune.Pe alea de ce nu le copiem?

Dar lasam asta la o parte. Se face o mare confuzie , dupa parerea mea intre ceea ce este considerat dreptul unui om de a face ce vrea cu viata lui si moralitate, regula bunului simt sub toate formele ei: sociale, psihologice, religioase etc.

Cu exceptia considerentelor politice, ce anume l-ar face pe  un presedinte sa legalize casatoria dintre homosexuali?Poate faptul ca ar fi si el un homosexual. Credeti ca francezii l-au votat numai pentru acea promisiune controversata? El a avut si alte promisiuni care probabil au cantarit mai greu in balanta decat ale contracandidatului  lui.

In plus legalizarea casatoriilor dintre homosexuali ce a adus nou? Doar faptul ca beneficiaza de aceleasi drepturi ca orice familie. Ca doar nu crede nimeni ca nelegalizarea ii oprea pe homosexuali sa se manifeste sau le interzicea sa traiasca linistiti impreuna?

La fel si in Romania , il auzem pe Miron de la TVR care spunea : "E trecut de 12 noaptea (din cauza CNA), pot sa spun ca sunt guy, ca nu mi-e rusine sa spun ce simt?"Sau alte doua lesbiene care declarau recent ca ele nu vor sa se mai "piteasca".

Nu am nimic cu homosexualii, treaba lor, dar au chiar ei o mare parte din vina , din faptul ca se ascund, ca si cum fac ceva rusinos.

Amintiti-va ce tragedie era sa vezi pe vremea lui Ceausescu prin anii 80 pe cineva cu fusta foarte scurta! Astazi  "ciudatele " sunt cele cu fuste lungi. :)

Asa e si cu homosexualii, poate ca  azi sunt ciudati in felul lor de comportare, dar maine noi vom fi "ciudatii."( sau ma rog , ma refer la cei care nu sunt inca).Legalizarea  casatoriei homosexualilor nu e decat  o mare vrajeala politica.Are scopul sa atraga atentia, de la adevaratele probleme ale oamenilor, de la criza, de la lipsa locurilor de munca, spitale proaste etc.

Daca s-ar legaliza casatoria  lor  in Romania, ar duce-o mai bine bietii homosexuali? Vor avea pensii mai mari? Locuri de munca mai bune? Dar ce avantaj va aduce tarii nostre scumpe si dragi aceasta legiferare? :) Ahaaa... o sa semanam cu francezii care o sa rada de noi: ia te uita si la maimutele astea cum ne imita! :)

 

 

Experimentat (1.5k puncte)
2 1
V-am citit și recitit răspunsul, în căutarea unui argument, măcar a unuia ascuns printre rînduri. În loc am găsit numai întrebări (retorice, bănuiesc). Urmează probabil să completați răspunsul, nu?
3 1
@Syntax, "legalizarea casatoriilor dintre homosexuali ce a adus nou?" am spus ca daca tu nu esti casatorit cu sotia ta cu o hartie, peste 40 de ani casa pe care este pe numele unuia dintre soti, in caz de deces, vin rudele si celalalt legal ramane in strada. In caz de separare, statul nu poate sa intervina la partaj. Unele ajutoare sociale se acorda doar celor casatoriti, adica o familie temporar fara venituri poate sa ceara un ajutor, daca familia nu are acte legale nu li se ofera ajutorul.  De ce gay sa contribuie la buget, dar unele drepturi sa nu poata beneficia. Nu poate beneficia de pensie de urmas, gay mai imbatrnesc si ei. Nu poate revendica o exhumare, sau sa ridice cadavrul de la morga si sa-i dea imormantare, daca nu este casatorit, practic este o persoana straina in fata legii. Traim intr-o societate care se conduce dupa legi, nu putem lasa aici un gol.  

Si practic ce pierd unii heterosexuali daca gay se casatoresc ? eu am vazut perechi gay in madrid si erau mai de dorit ca vecini decat romanasii nostrii hetero, care de multe ori ne fac de ras, au emigrat de pe o ulita cu namol intr-o capitala europeana care le vine cu cateva talii mai mare.
2 1
@AdiJapan
Nu sunt impotriva legalizarii casatoriei homosexualilor sunt impotriva homosexualitatii! Argumentul 1. Nu-mi place sa-i copiem pe francezi.Argumentul 2. Educatia ,mentalitatea si conceptiile mele  sunt impotriva acestui mod de viata. Consider ca daca homosexualii ar avea acelasi drepturi ca si mine, de ce sa-i condamn pe pedofili, pe criminali etc? Pana la urma si asta e o forma de satisfactie, de implinire , de conduita, un mod de viata!

@Marco
Ai dreptate. Asta am vrut sa spun si eu cu avantajele  legale ca "familie".
Si de asemenea nu e nimic de pierdut din casatoria lor (dupa cum am spus mi se pare mai mult o manevra politica decat un act de bunavointa fata de homosexuali).
Dar repet convingerea mea: Nu am nimic cu homosexualii ca oameni , sunt ca oricare dintre noi, nu ma intereseaza sentimentele lor daca sunt sau nu sunt "naturale" eu sunt IMPOTRIVA homosexualitatii. A ideii de a fi homosexual! Mi se pare ,din punctul meu de vedere,  ceva respingator!
Am cunoscut oameni homosexuali, am avut colegi, dar relatiile au fost normale (desi se stia ca sunt homo), nu  se deosebeau cu nimic. Totusi asa cum probabil iti imaginezi, aveau cercul lor de priteni in care nu aveai ce cauta. Decat daca erai gay!
Sper ca sunt destul de clar.
2 2
În discuția asta „Argumentul 1” nu e argument nici pentru, nici împotrivă. Nu-mi dau seama unde se potrivește în discuție, ce susține sau la ce-ar folosi. Nu vă place să-i copiem pe francezi. Bine. Și?

Argumentul 2 pare a fi construit pe foarte multă necunoaștere. Mai întîi homosexualitatea NU este un mod de viață, așa cum nici heterosexualitatea nu e un mod de viață. Apoi homosexualitatea nu ține de educație, mentalitate sau concepții, ci poate de noroc: unii sînt stîngaci, alții sînt homosexuali. E o fatalitate. Apoi analogia cu pedofilia și criminalitatea, din perspectivă socială, este cu totul inacceptabilă. Două femei mature care se iubesc și vor să formeze un cuplu nu fac societății nici un rău, dar despre violatorii de copii și despre ucigași nu se poate spune nici pe departe același lucru. Cînd faci o lege poți foarte bine să te uiți la consecințele acelei legi, iar cuplurile homosexuale să le accepți în timp ce violurile și crimele nu.
2 1
Homosexualitatea este un mod de viata ,nu o fatalitate, va contrazic!
Si nu e adevarat ca nu depinde de educatie si mentalitate!
Un stangaci, poate invata sa scrie cu dreapta la fel de bine! Insa este o chestiune de alegere personala ce va decide, cu care mana sa scrie! Nu este obligat, fortat, constrans sa adopte o anumita alegere!

Homosexualii nu "fac rau" atat timp cat nu-si promoveaza "tendintele".
Insa sunt de acord ca homosexualitatea nu poate fi pusa pe picior de egalitate cu pedofilia si crima.
Dar extrapoland , cu "drepturile omului" nu vad de ce nu s-ar ajunge si la o protectie legala a pedofililor care, "fatalitate" !!!..., nu-si pot infrana tendintele innascute trebuie protejati prin lege , deoarece le sunt incalcate ALTE drepturi legate de mosteniri, dreptul de a se casatori cu un copil, sau mai multi si alte aberatii...

In privinta francezilor, nu ati inteles poate ce am vrut sa zic. Nu-mi place sa-i copiem in ACEASTA privinta! Dar , nu-mi fac iluzii, romanii intotdeauna au avut tendinta asta!
Nu degeaba se spune ca ne tragem din Traian si Decebal! :)
0 2
Îmi pare rău, din ce spuneți reiese clar că nu înțelegeți deloc ce e homosexualitatea. Și nu exagerez, pentru rațiuni retorice sau altceva, ci chiar îmi dau seama că nu înțelegeți nici măcar esența chestiunii, darămite detaliile.

Voi puncta lucrurile care țin de esență și pe care le-ați înțeles pe dos:

- A fi homosexual, ca și a fi heterosexual, este o fatalitate. Orientarea sexuală nu ți-o alegi. Ți-o constați.

- Ca urmare, nefiind vorba de vreo alegere, nu contează nici educația sau mentalitatea individului. Nu contează cît de anti-homosexual e mediul în care crește un copil. Nu contează cultura, felul de a gîndi, inteligența, credințele sau convingerile lui. Orientarea sexuală e indiferentă de toate astea.

- Homosexualitatea nu poate fi promovată. Nu crește probabilitatea să devii homosexual dacă vezi mai multe manifestări homosexuale sau dacă atitudinea societății e mai permisivă. Și invers, homosexualitatea nu poate fi nici descurajată cumva. (În schimb comportamentul sexual da.)

Și pedofilia o fi tot o fatalitate (mă refer la pedofilia din psihologie, nu cea din presă, care se reduce la acte de abuz sexual împotriva copiilor), dar asta nu înseamnă automat drepturi precum moștenire sau căsătorie cu copii (!?). Așa cum dumneavoastră vă dați seama că astfel de pretenții ar fi aberante, tot așa își dau seama și cei care fac legile. Nu e nici un pericol.
2 0
Definiti orientarea sexuala.
Poate asa ,cel putin, inteleg ce vreti sa spuneti!
Sexul da, nu-l aleg, mi-l constat.Nu e o chestie de alegere.In plus vad ca faceti o deosebire intre orientare sexuala si comportament sexual.
Daca puteti, clarificati aceste 2 expresii cat mai simplu posibil.
Chiar sunt curios sa stiu si sa inteleg de ce sunt sustinuti homosexualii?
1 2
Comportamentul e ceea ce faci, iar orientarea e ceea ce ești. Mai exact, orientarea sexuală e tendința involuntară de a simți o atracție afectivă și fizică față persoane de un anumit sex. În termeni foarte simpli, dacă unui bărbat i se întîmplă să se îndrăgostească de femei și să-și dorească o apropiere (romantică și sexuală) de ele înseamnă că e heterosexual. Nu e heterosexual pentru că așa vrea el, pentru că așa a fost educat, pentru că așa îi cere societatea sau din alte motive similare. E heterosexual pentru că așa s-a întîmplat.

Exact la fel e și cu homosexualii. De-asta spun că orientarea sexuală e o fatalitate. Individul nu are nici un control asupra orientării sale sexuale. Poți eventual să-ți ții în frîu comportamentul sexual. Poți și să faci experimente, de exemplu un homosexual poate încerca și experiențe sexuale cu persoane de sex opus, dar asta nu-i schimbă orientarea și nici nu înseamnă că ar fi bisexual.

Lumea neștiutoare cînd vorbește despre homosexualitate se gîndește în primul rînd la sex (și aproape exclusiv la sexul anal dintre doi bărbați). De fapt comportamentul sexual este doar o consecință a orientării sexuale. Prima manifestare a orientării stă în îndrăgostire. De fapt din cîte înțeleg homosexualii înșiși chiar așa își descoperă orientarea sexuală, de obicei în adolescență: constatînd că s-au îndrăgostit de o persoană de același sex.

N-aș zice că homosexualii sînt susținuți, mai ales în România. Dar e firesc atunci cînd atîta lume îi discriminează să apară și oameni care să le ia partea. E ca în „Iarna pe uliță”, unde un copil e batjocorit de cei din jur și vine o babă și-i ia apărarea. E o reacție care vine din simțul dreptății. Nu e drept ca o categorie de oameni care nu fac nici un rău societății să fie excluși din societate, obligați să trăiască pe ascuns.
0 0
Foarte bune explicatiile!
Ar fi interesant de studiat ce fel de procese intervin in  tendinta involuntara de a simti atractie.
Este un act constient sau reflex? Sau e vorba de o reactie chimica? Pur si simplu cineva a pus mai multa apa la mamaliga? :)
0 plusuri 7 minusuri

Vai tie, om fara de minte! Care crezi ca pe toate poti sa le cuprinzi cu ratiunea ta dar pe toate le rastalmacesti potrivit cu ratacirea in care te afli! Ti-ai adus argumente potrivite cu morala ta a firii  celei cazute, cu starea ta decadenta si rusinoasa in care te afli fara ca sa tii cont de cel mai imortant lucru: de Creatorul tau, Dumnezeu cel in Treime inchinat si slavit, care este Adevarul absolut si fara de care nimic nu este! "Eu sunt cel ce SUNT" spune Domnul, ratacitule! Tu nu existi in afara Lui, esti un nimic, un mort care umbla, precum si eu deasemenea sunt. "Fara de mine nimic nu puteti"  sau "niciun fir de par nu se misca fara voia Mea" spune Mantuitorul nostru Iisus Hristos! Apoi, tu ce faci...uiti de istoria stramosilor tai, uiti de legile lui Dumnezeu si consecintele derivate din incalcarea lor,etc. Nestiind nimic, tu insuti te vezi pe tine mai presus de legea divina, consideri ca lucrurile stau precum spui tu, de parca tu ai fi creat lumea

Atunci Dumnezeu i-a răspuns lui Iov, din sânul vijeliei, şi i-a zis:
2. "Cine este cel ce pune pronia sub obroc, prin cuvinte fără înţelepciune?
3. Încinge-ţi deci coapsele ca un viteaz şi Eu te voi întreba şi tu Îmi vei da lămuriri!
4. Unde erai tu, când am întemeiat pământul? Spune-Mi, dacă ştii să spui.

"Citeste Cartea lui Iov din Sfanta Biblie Ortodoxa, capitolul 38, daca tot te-ai hotarat sa fii tu peste Cuvantul Domnului si sa ne inveti ceea ce inseamna morala! Imi vorbesti despre romani si tot despre ei iti vorbesc si eu dar despre decaderea lor care a provenit din morala aceasta decadenta. Vorbim despre Pompei, nu? Acolo unde prosperitatea a dus la comoditate, comoditatea la lene, lacomia pantecelui si adormirea mintii-de unde a si rezultat starea lor decadenta. Mintea lenesa, nepreocupata decat de satisfacerea nevoilor (vezi gandirea animalelor) a dus la decaderea morala care se rezuma la sexul imoral. Sa iti reamintesc ce s-a intamplat cu Pompei? Sa iti reamintesc cum arata locul acela in ziua de astazi? Dar despre Sodoma si Gomora, caci istoria vorbeste....sodomia este sexul anal iar gomoreea este sexul oral. Ce s-a intamplat cu acestes 2? Stiai ca in anii 80 s-au facut studii de laborator asupra pamantului care se afla astazi pe ruinele celor 2 foste orase? Stiai ca pe solul acela se gasesc urme de la ploaia cu foc si pucioasa de atunci, din vremea lui Noe, si ca testele de laborator confirma ca nicio forma de sulfur de pe planeta aceasta nu are concentratia sulfurului existent in urmele din solul acela? "Omul in cinste fiind, n-a priceput. Alaturatu-s-a dobitoacelor celor fars de minte sins-a asemanat lor"spune regele si psalmitul David. Nici animalele nu se coboara la asemenea injosire si omul , care e cea mai de pret fiintaba Creatorului sau, face aceasta...coborandu-se pe sine mai jos decat animalele! Pai care este scopul imprunarii unui barbat cu un alt barbat sau a unei femei cu o alta? Nu ne spune clar Domnul pt ce a creat femeia? Ca sa ii fie Ea si numai Ea completare ptnca a facut-o din coasta lui, de aceea estebsi atractia aceasta Fireasca, Naturala a barbatului de a isi cauta perechea sa, femeia, bucata lui de coasta...e coasta lui si el nu se simte intreg fara aceasta bucata de coasta! Dar insasi natura ne arata prin naturaletea sa, care nu pote fi corupta de catre om, lucrurile acestea? Oare nu si magnetii, care provin din natura, au un plusnsi un minus? Ai putut tu vreodata mai rationalule sa unesti Plusul cu Plus si minusul cu minus? Nu ai vazut ca se resping? La fel si oamenii! Doar barbatului si femeii le este dat  se impreuna si nu oricum caci Dumnezeu a lasat aceasta pentru inmultire, caci trupului ii este a muri si doar sufletului ii este destinata viata vesnica! "Cresteti si va inmultiti..." (facerea). Apoi Dumnezeu a sadit in noi Constiinta, care ne spune ce e bine si ce nu! Dar se pare ca multi o cam ocolesc, de frica ca i-ar putea ingropa chiar ea...aratandu-le ca au gresit inaintea Domnului. Nimicul se ridica astazi impotriva lui Dumnezeunprin aceasta decadere si cauta sa isi mai puna si ratiunea in slujba sa, uitand ca este muritor si ca va da socoteala inaintea Judecatorului sau. In spatele acestei gandiri care este o moda acum, nu este nici macar opinia ta personala, caci tu doar copii fara sa gandesti-sta nimeni altul decat satana, tatal minciunii, ucigatorul de oameni! Cautati sa va agatati de "stalpi societatii" de oamenii mari pe care i-a dat trecutul si care nu erau influentati de televizor sau eu stiu de ce alte prostii precum suntem noi cei din acest veac. Doar atunci ve nsti ca gandesti corect, privind si la modul in care gandea del din trecut. Multi intelectuali a dat lumea in trecut, astazi cei ce se nasc, neavand o minte lucida de la care sa invete, cred ca cu o diploma de facultatebsemnata contra-cost...devin genii. Dragilor, inainte nu existau atatea carti si acum iata ca in ciuda faptului ca traim in era informatiei suntem mult mai blegi si devenim imorali. Nu ne comparam noi cu marii filosofi antici, calmati-va! Aceia au scris teorii, au dat forma si inteles unor lucruri isr noi ,cei ce copiem, ne credem mai buni ca ei! Sa ne fie rusine! Ganditi, nu copiati idei din filmele americane caci inselarea mare este in veacul asta! Luati aminte ce va spun! 

1 0
Pentru unii chiar si acum exista o singura carte. Si chiar si pe aia o citesc selectiv, pe sarite.
0 0

"Apoi Dumnezeu a sadit in noi Constiinta, care ne spune ce e bine si ce nu"

Citi-mi, va rog, raspunsul la aceasta intrebare. http://www.scientia.ro/qa/19177/exista-o-dovada-ca-avem-suflet?show=19191#a19191

Si referitor la filozofii antici...nu stiu cate lucrari de-ale lor ati citit...

1 0

@Marturisitor Ortodox

Gomoreea nu înseamnă sex oral. De fapt nu înseamnă nimic în limba română.

Dacă v-ați referit cumva la gonoree, aceasta ar avea o legătură cu sexul, fiind denumirea unei boli cu transmitere sexuală. Seamănă cu Gomora dar nu răsare.

0 0
In mod normal, ca sa nu disparem ca niste dinozauri nenorociti, sau mai rau, ca niste amarati de trilobiti, natura ne-a determinat sa ne perpetuam spacia cu ajutorul unui mascul si al unei femei... Sa nu zic femele. Deci e natural. Acuma, daca intram in chestiuni filozofice...despre ce fel de atractii, dorinte, obsesii, necesitati diziolofice au unii sau altii... Nu stiu daca o scoatem la capat vre-o data...
Intrebarea ar fi de ce se lupta homosexualii atata... Ca sa obtina ce....  Recunoasterea faptului ca exista ? Dreptul la ce ? Dreptul la a fi considerati normali ? In functie de ce criteriu ? La ce ne raportam ? Eu sunt normal pentru ca am procreat si am perpetuat specia impreuna cu o femeie. DIN PUNCTUL ASTA DE VEDERE homosexualul nu poate spune acelasi lucru ca mine. In rest, e un om ca oricare altul..
...