Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
534 vizualizari
Luna nu poate retine o atmosfera, o pierde in cateva milioane de ani, iar asta raportat la timpul nostru de viata este mai mult decat suficient.

Se stie ca plantele in vid se usuca pt. ca se deshidrateaza.

Prezenta apei pe luna ar modera clima cu mai putine extreme.

Plantele s-au dezvoltat pe pamant cand admosfera era destul de toxica.

Exista alge care cresc pe ghetarii subtiri profitand de lumina care trece prin ei, deci, conditii extreme (frig, sare in apa)

Cu timpul atmosfera ar incepe sa contina oxigen.
Experimentat (3.3k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Plantele "respira" oxigen noaptea si dioxid de carbon ziua, in prezenta luminii, in procesul de fotosinteza. Cum e in cazul algelor? Cum "functioneaza" acestea in absenta luminii? Caci algele tale ipotetice ar trebui sa traiasca si noaptea, nu?

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Salut.

Vad ca nu se inghesuie nimeni sa raspunda la intrebare.

Problema asta a mai fost pusa de celebrul fizician Michio Kaku intr-o emisiune pe Discovery Science,doar ca era vorba despre Marte.Problema e ca doar o cometa nu ar fi suficient ca sa formeze LACURI DE GHEATA!!!Ca Luna sa aibe culoarea verde ar fi nevoie de foarte multa gheata,iar algele verzi ar trebui sa reziste diferentelor extreme de temperatura de la Soare(123 grade C) la intuneric(-233 grade C) ceea ce E IMPOSIBIL SAU FOARTE PUTIN PROBABIL!!!!!Deci cel mai probabil este ca Luna nu va putea sa aibe culoarea verde!

Junior (936 puncte)
...