Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
15.2k vizualizari
Junior (928 puncte) in categoria Informatii utile

2 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Este apă distilată doar în sensul foarte „flexibil” că provine din condensarea vaporilor de apă din aerul ce trece prin aparatul de aer condiționat. Însă nu este „apă distilată” în sensul uzual (și tehnic) al termenului, acela de apă cu foarte puține impurități, preparată prin distilare. Apa care condensează în aparatul de aer condiționat conține, probabil, tot soiul de „murdării” provenind atât din aerul procesat de aparat, cât și din țevile aparatului.

Cu alte cuvinte, probabil că ai putea-o folosi pentru flori (deși ar fi mai bine să folosești apă de la robinet, care-i în general de preferat și față de apa distilată în cazul ăsta), dar nu la aparatele cu aburi.
Novice (247 puncte)
0 0
Multumesc frumos. Cred ca m-am exprimat gresit: pentru plante nu pentru flori (o apa mai putin dura).
0 0
Da, ar trebui s-o poți folosi. E foarte, foarte puțin probabil să dizolve ceva toxic din aparat, iar „murdăria”... înclin să cred că nu praful din apa cu care le uzi este o problemă pentru plante!
0 0
S-au pus de fapt 2 întrebări, la cea cu apa distilată a răspuns suficient de clar Krrypton, dar la a doua aş vrea să precizez că la plante nu se pune apă distilată! CE să ia planta dintr-o apă purificată, golită complet de minerale şi nutrienţii pe care în mod normal îi are orice apă? Doar apa pură nu îi este de prea mare folos plantei, o hidratează, dar în mod sigur nu o prea ajută cu nimic în rest.
1 plus 0 minusuri
Apa care provine dela aparatul de aer conditionat este o apa murdara ,nicidecum nu este apa distilata.Dar la udarea florilor nu se folosete apa distilata.Apa din condens de la aerul conditionat este ca si apa de ploaie,ori ceva mai rea avind in vedere ca se formeaza pe curpu care mai si oxideaza si deci poate contine urme de cupru sau oxizi de cupru.Apa distilata este H2O si tit si se obtine prin distilarea in conditii cit mai sterile.Insa nu vad ce cantitati de apa poti colecta de la aparatul de aer conditionat sa poti uda cu ea stiu si eu ce plante.Apoi apa aia se duce afara la canal sau stiu si eu undeva in pamint.Deci daca intrebi de este toxica nu este ca altfel nu ar fi fost lasata asa sa curga oriunde.
Junior (392 puncte)
...