Susţine Scientia

 Misiunea Scientia.ro este de a publica articole ştiinţă şi tehnologie de calitate. Cu peste 7.000 de articole, Scientia reprezintă azi o colecţie de articole ştiinţifice (multe însoţite de videoclipuri ori animaţii) fără concurent între site-urile cu profil ştiinţific în limba română.
 Pentru a putea asigura o funcţionare optimă a site-ului (servicii de găzduire decente, care costă
485 €/an), avem nevoie de sprijinul dvoastră!
 Dacă găsiţi scientia.ro util, vă rugăm să susţineţi site-ul printr-o donaţie.

Costuri 2019: 485 €. Donat: 101.2


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă

Perioada campaniei de strângere de fonduri: 24.12.18-31.01.2019

O varietate de evenimente ciudate şi interesante au loc în timpul somnului. Multe par a implica trezirea parţială. Creierul este format din multe subsisteme sau module specializate care se pot comporta semi-independent. Vedeţi despre ce e vorba, în continuare.

 

 

 

 

Introducere în psihologie. Cuprins
(Cap.3: Stările conştiinţei) - (Partea a II-a: Somnul) - Fenomene interesante în timpul somnului

Câteodată, cum este cazul somnambulismului sau al vorbitului în somn, comportamentul se produce în timp ce persoana doarme profund. Alteori, în cazul evenimentelor care se petrec în timpul tranziţiilor de trezire (în special paralizia în somn şi halucinaţiile hipnopompice) o parte a creierului rămâne adormită şi produce activitatea din vise, în timp ce restul creierului se trezeşte.

Mai întâi vom analiza fenomenele care par neobişnuite, dar nu sunt chiar anormale. Ele au loc de cel puţin o dată sau de două ori în viaţa oricărei persoane, uneori chiar mai des. Aceste fenomene nu se datorează niciunei anormalităţi sau afecţiuni cunoscute a creierului.