Există o asemănare între cele mai multe maxime celebre și horoscopul zilnic: sunt atât de generale, încât par multora că funcționează.
Zodiacul și-a mai pierdut din credibilitate. Cu maximele - te chinui să le reții și te pot face să pari deștept, dar nu prea știi ce să faci cu ele, în fapt.
Iar dacă ești un mare fan al maximelor, citește aici o selecție de maxime de La Rochefoucauld, însoțite de comentarii.


Ce se întâmplă cu inteligența artificială este fascinant: vrem să o creăm mașini gânditoare cumva, deși nu avem nicio idee cum funcționează gândirea ori conștiința.
Tocmai pentru că nu le înțelegem, probabil, sperăm într-un moment în care un PC, miraculos, va începe să gândească...

Probabil că reclamele sunt atât de proaste pentru că și cei care le fac știu că nu le vrea nimeni. Cum să pui pasiune pentru ceva pentru care lumea dă bani ca să nu vadă?

Ca să vedeți cât de bine descrie limbajul realitatea, doar observați cum folosiți substantivul „inimă”. Invocăm inima în tot felul de expresii care indică cele mai profunde sentimente, dar, la urma urmelor, inima e doar o pompă de sânge.

Pentru o civilizație extraterestră ce ne-ar monitoriza prin intermediul Internetului, ne-ar vedea, deci, și filmele, ar fi imposibil să știe că, în fapt, un număr necunoscut de vietăți există doar pe ecran, nu și în realitate.

Probabil că majoritatea oamenilor vor să trăiască oricât de mult e posibil, dar cu condiția să nu-și vadă copiii murind; preferând, așadar, să moară înaintea acestora.

Hârtia igienică va fi privită ca un mijloc de a ne curăța de-un primitivism jenant nu peste multă vreme.

În timp ce cei mai mulți oameni văd febra ca un semn rău și ingerează rapid orice au la dispoziție pentru a o combate, cu puține excepții febra reprezintă trecerea organismului într-o stare de protecție avansată, în care combaterea unor microbi este ușor de pus în practică.

Înțeleg de ce, dar trebuie spus că nu-i încurajator că toate religiile au grijă de ce se întâmplă cu tine după ce mori, dar nu e niciun interes pentru a rezolva problema locului de unde ai venit pe această lume (dacă lăsăm de-o parte varianta evidentă).

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.