Clic dreapta - View image (pentru o rezoluţie superioară)

Aceste coloane de gaz pe care le puteţi vedea în imaginea NASA din 2014 se află în centrul Nebuloasei Vulturul (o nebuloasă este un uriaș nor de gaz interstelar și silicați în formă de praf interstelar), care este situată într-unul dintre braţele Căii Lactee, la circa 7 mii de ani-lumină de noi. În Nebuloasa Vulturul au loc procese de formare de stele noi, acesta fiind şi motivul pentru care imaginea a primit denumirea de "Coloanele creaţiei" (eng. The Pillars of Creation). Fotografia a fost creată pe baza a trei imagini originale: una pe baza luminii emise de oxigen (albastrul din imagine), una pe baza luminii emise de hidrogen (verde) şi una pe baza luminii emise de sulf (roşu).


Aproape toate imaginile cu spațiul cosmic sunt false. Adică nu sunt ceea ce înțelegem de regulă printr-o fotografie: o copie a ceea ce putem vedea cu proprii ochi.
Multe corpuri cerești sunt observate în frecvențe invizibile ochiului, deci nu au, propriu-zis, culoare. Acestor frecvențe, invizibile ochiului, dar captate de telescoape, li se asociază culori pe calculator, iar rezultatul este... acele superbe imagini cu galaxii îndepărtate. Nu se vorbește niciodată despre artiștii care le-au creat...

Nici virusul SARS-CoV-2 nu are nicio culoare, deși apare roșu prin mai toate imaginile de pe Internet. De ce? Virusul are în jur de 50 de nanometri. Spectrul vizibil are între 400 (violet) - 700 (roșu) nanometri. E așa de mic, că lumina vizibilă nu este reflectată de virus.


Cei care se opun avortului sunt de regulă bărbați ori femei bătrâne ori infertile. E simplu să decizi când tu nu suporți consecințele deciziei tale. Alții vor suferi efectele prostiei tale.
În plus, cei „pro-viață” uită că orice trăiește și moare. Așadar, a condamna o femeie la a da naștere unui prunc nedorit conține, în sine, și o condamnare la moarte. Și uneori, ce e probabil cel mai rău, o condamnare la o moarte după o viață dificilă.


Deși pare greu de crezut, la țară oamenii merg la înmormântări pentru ca la înmormântarea lor să vină alții. Sigur, niciodată cel „îndatorat” prin această ultimă vizită.


Cine nu are impresia că odată cu apropierea bătrâneții a aflat, în fine, care-i treaba cu viața, iar dacă ar lua-o de la capăt ar ști ce să facă? Din păcate, e nevoie de toată viața pentru a învăța să trăiești...


Liliecii sunt singurele mamifere care pot zbura. Și nu sunt orbi!


Lumea este ceea ce este pentru că oamenii sunt ceea ce sunt. E o afirmație neutră și doar o generalizare a ceea ce a spus Platon: „Cetatea asta este ce este pentru că cetățenii ei sunt ce sunt”.


Teoria conspirației privind grupul Illuminati a pornit ca o glumă, autorii vrând să arate cât de penibile sunt conspirațiile. Dar câțiva idioți au crezut aberația, iar această teorie este astăzi una dintre cele mai credibile, prin răspândirea necontrolată prin intermediul Internetului.
Nu există aberație care să nu aibă adepții săi fideli.


E un simț al umorului ori marketing dus la extrem atunci când pe eticheta unui pui de găină mort, scos la vânzare, scrii: „Puiul fericit”?


Orice organizație umană care nu are un mecanism intern independent de control permanent ajunge inevitabil coruptă.


În timp ce istoricii și filozofii se tot chinuie să înțeleagă care a fost treaba cu marile ideologii ale sec XX, realitatea arată că omului nu-i trebuie decât o simplă instigare la ură pentru a-l ucide pe celălalt.
Ideologia e pur și simplu nenecesară pentru totalitarism, ură, crimă etc. Un lux inutil, care a supraevaluat omul. Autocrații moderne arată că nu e nevoie decât de un pic de ură viscerală, însoțită de idei simple. În fapt, complexitatea ideologiilor a dat bătăi de cap celor mai mulți, care nu au fost în stare să le înțeleagă.

 

 

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.