Trei ingineri (din India, Elveția, Franța) au creat această tehnologie care realmente e din filme! Ce vedeți în videoclip este din februarie, acest an, în Dubai. Nivelul e manevrabilitate al echipamentului este incredibil. Dar e cale lungă până la un produs de serie.







Aristotel e un filozof care a trăit tare demult. Ori cel puțin așa pare. Dar dacă ne raportăm la el în generații, nu trebuie să numărați decât 98 de înaintași și sunteți în vremea lui! Pe 2, chiar 3 (în unele cazuri), i-ați prins în viață.  Am pus 24 de ani pentru fiecare generație.




Când asemănăm creierul unui computer, la ce ne gândim? Un computer are două părți fără de care nu se poate: hardul și softul. Ok, creierul e hardul. Și softul? Poate această asemănare pe care o tot facem, creier-computer, nu are niciun sens, în fapt.

 




Cum vedem? Fotonii lovesc obiectele din jur, se reflectă către ochi. Un semnal electric este trimis către creier, care face interpretarea. Închideți ochii. Deschideți-i. Instantaneu se creează o imagine clară a lumii din jur. Instantaneu. Acesta e unul dintre misterele vederii.

 



Cea mai veche carte din lume, 2.670 de ani, are 6 pagini și e din aur de 23,8 carate. E în etruscă. Descoperită în Bulgaria acum 60 de ani, pe timpul săpării unui canal. Se află într-un muzeu din Sofia, predată de descoperitor, rămas anonim.

 



„Academie” vine de la numele unei grădini publice de lângă Atenei, unde Platon se întâlnea și discuta cu niște tineri (Aristotel era printre ei). Numele grădinii venea de la un erou grec, Akademos.



Iată un lucru care arată incredibila capacitate de adaptare a viului: 90% din peștii și crustaceele care viețuiesc între 100 și 1.000 metri sub apă pot genera propria lumină! Cum evoluează lucrurile: dacă lumina nu ajunge, ne producem noi lumina!


Acum 66 milioane ani un asteroid de 10 km lovește Terra și ucide 75% din viețuitoare. Un fel de șobolan, Protungulatum donnae, a supraviețuit. În cei 66 de milioane de ani din acesta, prin multe transformări, a răsărit o specie (acum în casă, speriată de un virus) - omul modern.






Nu, nu ne tragem din maimuțe! Și mulți am văzut că răsuflă ușurați când află asta. Dar ne tragem din ceva și mai primitiv, un strămoș comun... Așa că atunci când vă întâlniți cu o maimuță, la zoo, un pic de respect! Ele or ști povestea? Ce-or zice despre noi?

Notă: toate aceste scurte informații au fost publicate întâi pe contul de Twitter.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.