Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Credeţi că există extratereştri care să ştie de existenţa noastră? De ce?  (Citit de 14318 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Diamond

 • Vizitator
Citind articolul doamnei Curceanu publicat astăzi pe site, am văzut că sunt persoane cu credibilitate, printre care şi Dumitru Prunariu, care şi-au arătat convingerea că există extratereştri, care ştiu de existenţa noastră. Articolul poate fi citit aici.
Ce credeţi?
« Ultima Modificare: Aprilie 03, 2011, 06:12:02 p.m. de morpheus »

Offline Adi

 • Global Moderator
 • *****
 • Mesaje postate: 11298
 • Popularitate: +15/-7
  • Site personal Adrian Buzatu
Eu nu cred. In general pana nu avem dovezi eu unul nu cred asa ceva. Ca sunt sanse sa existe viata in alte sisteme solare e plauzibil. Ca au ajuns extraterestri pana la noi, nu e plauzibil.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline Quantum

 • Junior
 • **
 • Mesaje postate: 164
 • Popularitate: +6/-3
Nici eu nu cred din cauza distantelor mari. Nu cred ca putem transmite vreo informatie despre noi care sa nu se piarda (prin degradare) cu mult inainte de a putea fi receptionat de civilizatii extraterestre. Si vice-versa.
Edit completare: Chiar daca una din civilizatii ar recepta un semnal, dupa sa zicem milioane de ani dupa ce a fost transmis, nu ar ajuta mult dar macar ar confirma ca exista alte civilizatii. Revenind la intrebarea originala, nu ar fi avut timp sa receptioneze nimic transmis de noi.
« Ultima Modificare: Aprilie 03, 2011, 08:52:46 p.m. de Quantum »

florin_try

 • Vizitator
 Eu cred ca da, exista, dar cel mai probabil pe planeta lor acolo, si cel mai probabil nu au aflat inca de noi. In estimarile mele proprii (ad hoc - e drept) cred ca o galaxie ca a noastra ar trebui statistic sa permita intre citeva sute-la citeva mii de forme de viata inteligente.

 Cred insa ca OZN-urile sunt extraterestri ce deja ne viziteaza si mai abduct-eaza pe cite vreo-unu? Well, de la acest punct incep sa devin sceptic.

 Daca insa extraterestrii  sunt f. dezvoltati ca au invins barierele relativitatii si au ajuns aici in 'timp util', eu cred ca in mod necesar ne vor observa doar din umbra si vor evita la maxim sa initieze contact cu noi, asa incit sa nu altereze/polueze propria noastra cultura si evolutie.
 Daca de exemplu ar initia contact cu noi si ne-ar da tehnologiile lor supra-avansate, de fapt ne-ar lua propria noastra libertate de a le descoperi prin noi insine si de a avea cultura noastra distincta.
 Daca au ajuns asa de dezvoltati incit sa invinga barierele relativitatii si sa fie autonomi in spatiu, si sa aiba acces la energii cu mult peste ce putem noi avansa, eu zic ca in mod necesar eu o etica f. stricta si ceea ce noi numim 'umanism' (compasiune) foarte avansate asa incit nu s-au autodistrus pe ei. [ Sau poate nu au nici un sentiment si deci nu pot experimenta ura si dezacord si deci nu s-au autoanihilat. ]

 Datorita acestei etici avansate (ce le-a permis sa supravietuiasca ca specie si sa nu se autodistruga) ii va impiedica sa initieze contact cu noi, atita timp cit decalajul cultural si stiintific e prea mare. In acest fel ne salveaza noua cultura si ne da noua libertatea si liberul arbitru sa descoperim prin noi insine si sa fim ce putem noi fi.

 Deci daca ei sunt aici,  vor fi in umbra si ascunsi si nu la vedere; ei stiu ca impurifica (cu prezenta lor) cultura noastra doar intr-o masura f. limitata (probabil 'acceptabila' dupa standardul lor).
 Cu alte cuvinte, daca ei sunt aici, prezenta lor nu poate fi decit pretty much cam cum e descrisa acum de fenomenele OZN, adica suficient de misterioase si inconcluzive, asa incit orice persoana s-ar putea indoi de validitatea lor.

 Sunt insa ei aici si deja ne observa din umbra? Nu stiu. Nu cred.
 Exista fiinte inteligente pe alte planete? Well, in intreg universul, almost sigur DA(un 'statistic' DA). Pe planeta lor acolo.

  

« Ultima Modificare: Aprilie 03, 2011, 09:03:14 p.m. de florin_ »

Offline Anatol

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 333
 • Popularitate: +5/-28
OZN apar mai des unde se testeaza noi arme.
Un OZN a doborat un avion de vanatoare, priviti unde e incetinit filmul:

EllaKosta

 • Vizitator
Cred ca Universul este prea mare ca undeva sa nu existe viata inteligenta, si de asemenea prea mare ca sa ne gasim usor; si este prea tacut, detectam cu precizie extrem de multe lucruri non-viata si atat.

Daca extraterestrii n-au descoperit teleportarea si gaurile de vierme, or sa stea cuminti la ei asa cum stam si noi. Cat despre asazisele "dovezi" ale atator intalniri de diferite grade... si in Evul Mediu existau tone de "dovezi" ale magiei si toata lumea credea ca exista vrajitoare peste tot, asta nu inseamna ca era si adevarat. Lumea vede ce vrea sa vada, nu ce este real, creierul nu este o masina ci e subiectiv si poate fi usor pacalit de stimulii exteriori. Pana n-oi da mana cu extraterestrul o sa cred ca aceasta nebunie cu oamenii care vad peste tot omuleti verzi si nave e o isterie in masa la moda, cum au fost si altele in trecut.

jean

 • Vizitator
Citind articolul doamnei Curceanu publicat astăzi pe site, am văzut că sunt persoane cu credibilitate, printre care şi Dumitru Prunariu, care şi-au arătat convingerea că există extratereştri, care ştiu de existenţa noastră. Articolul poate fi citit aici.
Ce credeţi?

Dupa umila mea parere, este aproape imposibil sa fim numai noi singura inteligenta din galaxie si cu atat mai putin din univers. In mod sigur exista si alte entitati inteligente in galaxie si univers. Am folosit cuvantul ,,enitati'' deoarece nu sunt sigur ca in tote cazurile este vorba de fiinte. Desi, exista o probabilitate destul de mare sa existe si fiinte asemenea noua.
Daca entitatile respective nu sunt materiale si apartin altui plan, dinensiune, a acestui univers, poate existenta lor nici nu este legata de un corp ceresc. Nu au nevoie de vehicule pt. a ajunge la noi, de sisteme de mentinere a vietii, timp, etc. Dat fiind nivelul lor de cunoastere pot calatori aproape instantaneu, pot manipula materia dupa dorinta, se pot materializa la nevoie, pot interveni in lumea noastra aparand si disparand subit, inexplicabil pt. noi.
Pai cum vreti sa aterizeze entitatile respective la Casa Alba? Daca nu au nave pt. a calatori. Sa ne arate cine sunt, sa stabileasca contacte cu noi?
Am reusi noi sa-i intelegem? Ce s-ar intampla cu mentalul nostru? Cu civilizatia noastra? Sistemul nostru de valori? De care chiar si unii semeni de-ai nostrii se indoiesc. Sa fim seriosi, cred ca nu realizati dimensiunile problemei.
 Ce am spus mai sus este SF? Poate, dar este o ipoteza ca si celelalte si nu poate fi exclusa. Au fost diverse intalniri intre semeni nostrii si ai lor si din informatiile ramase cam asta rezulta. Ipoteza nu pote fi exclusa.
Mai multe despre ce cred eu, legat de aceasta tema puteti citi aici:
http://dfi57.blogspot.com/2010/12/despre-entitati-exteterestre-si-modul.html
Va doresc o seara buna, si atentie! ,,Cea ce nu se vede, nu inseamna ca nu exista''

Offline Anatol

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 333
 • Popularitate: +5/-28
  Poate este viata in interiorul pamantului.
  Ori poate inoplanitenii vin din universe paralele si nu pot interactiona cu noi.
  Ca tot il simtim pe Dumnezeu, si nu se poate descoperi fizica definitiv, poate universul nostru, noi, santem o programa a extraterestrilor, un joc de calculator, unde cu soarta noastra se joaca cineva.

Alecu

 • Vizitator
A nu admite ca nu suntem singuri in Univers, este o eroare. Mai intai, omul nu putea ajunge ceea ce este astazi intr-o perioada de 1-2 milioane de ani. O structura atat de complexa ar avea nevoie de o perioada mult mai lunga de ani. Si apoi, Pamantul nu este "rupt din soar". El a existat mult inainte de Big Bang. Acest frnomen a dus la aparitia numai a Glaxiei in care ne aflam. Pentru ca Universul, ca si energia, in diversele ei forme, inclusiv materie, sunt vesnice si infinite. In aceasta vesnicie si acest infinit, in mod cert, au existat si exista diverse forme de viata, inclusiv umana. Biblia spune clar: Dumnezeu l-a facut pe om dup[ chipul si asemanarea sa. Deci, cel care l-a facut pe Om era un Om. Si avea puterea de la Dumnezeu de a insufleti cva ce nu avea suflet (tarana). Dar avea si stinta clonaorii. El a facut-o pe Eva dintr-o coasta a lui Adam! Tot din Biblie aflam (versetul 1-2) ca la inceput, "Pamantul era in intuneric. Iar deasupra apelor intunecate pluteaspiritul lui Dumnezeu". Deci, Pamantul; exista inainte ede Big Bang! Si avea atmosfera, avea apa, avea caldura proprie!
Cine este interesat, va putea afla mai multe, acesta fiind subiectul unei carti in curs de terminare.

Offline Scientia

 • Administrator
 • *****
 • Mesaje postate: 327
 • Popularitate: +27/-5
Salut, Alecu,

Concluziile pe care le tragi citând Biblia sunt cam nepotrivite pentru a le etala pe un site de ştiinţă. Pământul exista înainte de Big Bang? Omul nu putea ajunge ce este astăzi în 1-2 milioane de ani? Pe mine m-ai pierdut...

::M.

serj

 • Vizitator
Daca exista extraterestrii care sa stie... heh.. ???
..
Asta e o intrebare cumva nelalocul  ei si cel putin ciudata ptr. persoanele care agreeaza acest gen de forum.
Vreau sa spun ca.., in afara de persoanele profund religioase, cele ne-educate intr-un spirit deschis, sau cele care (din diferite motive personale) refuza sa-si aplece atentia asupra dovezilor irefutabile cu OZN-uri prabusite, si altele aparute inca din 1947 (sau mai devreme), nu cred ca exista cineva sa mai fie surprins in cazul vre-unei intalniri de gr. III -sa zic asa.
Candva se spunea ca Pamantul e centrul (si buricul) universului..
Sa fim seriosi.., viata n-a inceput si nu se va termina cu noi in aceasta galaxie, cel putin.
Suplimentar.., exista si contacte in-directe, mesaje, transmisii, channeling-uri, acum apar la iveala numeroase documente tinute secret ale, internetul e plin de informatie.
Doar cine nu vrea, nu gaseste.
Sau.., doar cine e rau-voitor, habotnic, sau putin educat in aceasta directie poate fi scuzat.
Nestiinta, (lipsa de stiinta) nu e o vina.
..
Aveti aici un link spre exemplificare.
http://vimeo.com/14314327

Imi pare rau cand vad ca ne consumam energiile invartindu-ne in cerc, punandu-ne noua insine intrebari retorice ca sa dam impresia ca avem oarece ocupatie.  ;D
« Ultima Modificare: Aprilie 17, 2011, 08:01:09 p.m. de serj »

Offline valangjed

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1089
 • Popularitate: +62/-19
Si , pe baza acestor imagini , chiar vrei sa cred ca extraterestrii au luat contact cu pamantenii? Scuza-ma dar ratiunea imi spune ca nu pot fi chiar atat de naiv.
In timpul scolii generale faceam , si eu , parte din trupa de teatru a scolii si eram remarcat pentru faptul ca faceam niste grimase pe care mai nimeni din scoala nu le putea face.Daca pentru tine , un tip care se preface ca e "posedat" de extraterestri reprezinta o dovada privind contactul extraterestrilor cu locuitorii Terei , imi pare rau dar iti pierzi timpul.
Te afli pe un forum de stiinta nu de pseudostiinta.

P.S.N-am reusit sa urmaresc tot filmuletul.Din punctul meu de vedere e prea aberant>
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

jean

 • Vizitator
Asi dori sa fac un comentariu la ultimul articol ,,E.T.: Probleme de comunicare''
Citat
CC: Ideea existenţei Universurilor paralele nu este nouă în fizică; „lumi paralele” au fost prevăzute atât în cadrul anumitor interpretări ale mecanicii cuantice, cât şi în teoriile moderne care susţin existenţa multi-dimensiunilor.
Vad ca iar se amesteca universurile paralele cu dimensiunile paralele. Desi nu este imposibil sa existe universuri paralele, totusi este foarte greu de demonstrat si este doar o teorie ca oricare alta. Daca vorbim de dimensiuni paralele atunci este cu totul altceva.
Ce stim sigur este ca exista cel putin un univers in care materia, energia este structurata pe diferite nivele ce pot fi numite si dimensiuni. In acest caz putem vorbi de dimensiuni.
Nu inteleg de ce nu se accepta aceasta idée a unui singur univers cu mai multe planuri, dimensiuni, de catre oamenii de stiinta? De acest lucru suntem siguri si nu trebuie sa avem obligatoriu mai multe universuri.
Eu cred ca exista un singur univers cu materie, energie structurata in dimensiuni.
Citat
CC: Te referi la faptul că nu există niciun caz solid? Că de fapt nu avem nimic concret care să poată fi analizat ştiinţific? Ce altceva poate fi mai „bizar”, decât faptul că un subiect atât de larg mediatizat nu a lăsat totuşi nici măcar o urmă care să poată fi atribuită fără echivoc fiinţelor de pe alte lumi.
-Exista cazuri solide si foarte bine documentate. Vezi literatura de specialitate.
-Nu aven nimic concret care sa pota fi analizat? Poate anumite dovezi sunt tinute secret, (sunt zvonuri in acest sens) poate nu au lasat dovezi materiale, entitatile respective ne fiind materiale, dar materializandu-se si meterializand la nevoie pt. anumite perioade de timp. Nu este nimic bizar, trebuie sa aveti o vedere mai larga a fenomenului ca oricum nu poate fi masurat ca multe alte teorii stiintifice acceptate. Cum ai spus si tu Catalina ,, Universul însă ar putea fi mai bizar şi mai bogat decât ne-am putea imagina la o primă vedere. Ar putea exista „lumi paralele…..Practic, orice e posibil’’.
Citat
CC-Expansiunea Universului nu este considerată în această soluţie, însă aceasta nu modifică soluţia propusă. În cei 14 miliarde de ani, lumina a străbătut (evident) o distanţă de 14 miliarde de ani-lumină. Deci pe Pământ au ajuns (dacă nu au fost absorbite) eventuale semnale de la o distanţă mai mică sau egală cu 14 miliarde de ani-lumină……În realitate, Universul este în expansiune, ceea ce complică (chiar dacă nu modifică esenţial) această soluţie fascinantă.
-Expansiunea universului?...O alta teorie acceptata si care nu poate fi demonstrata (din punctual meu de vedere). Este adevarat ca la obiectele cosmice indepartate sa observat o deplasare spre rosu, dar radiatia care ajunge la noi stabate distante enorme, interactioneaza cu materie, campuri, si mai pierde din energie. Cu cat distanta este mai mare cu atat pierderea este mai mare, dar asta nu inseamna ca, in mod obligatoriu acele corpuri se indeparteaza de noi. Nu a masurat nimeni, cum spune Catalina, stiinta se bazeaza pe masuratori. Este o teorie.
- Semnale de la o distanta de 14 miliarde de ani-lumină sau mai mica? Ma intreb cata putere trebuia sa aiba acel semnal sa ajunga la noi? Cat din el se pierdea prin saptiu prin interactiue cu matria si campurile de energie? Posibilitatea noastra de a receptiona si decodifica acel semnal? Probabilitatea este aproape zero, parerea mea. Aceasta poate fi o bună explicaţie pentru paradoxul lui Fermi
Citat
CC-Dacă ţinem însă cont de faptul că civilizaţiile nu au apărut neapărat imediat după Big-Bang
Dar daca universal nu a inceput cu Big-Bang-ul? Sa presupunem ca acesta a existat cu mult inainte iar partea materiala asa cum o cunoastem noi este o consecinta a evolutiei, dezvoltari sale ulterioare?...Eu asa cred. Daca este asa, atunci, este posibil ca inteligenta sa fi aparut cu mult inaintea lumii fizice. Aceasta inteligenta putand manipula materia fizica dupa dorinta. Diferenta intre ei si noi este de ne imaginat, sigur nu ar putea fi recunoscute de noi ca entitati inteligente. Este o teorie?...Pai Big-Bang-ul ce este?
Citat
PF: Ceea ce mă pune pe gânduri sunt faimoasele cazuri de răpiri, Stiai că se estimează că aproximativ patru milioane de americani sunt convinşi că au fost răpiţi de extratereştri?!
CC: Bănuiesc că explicaţii de natură psihică pot rezolva problema în termeni mult mai ... tereştri.
Nu tote cazurile se pot explica ca fiind de natura psihica, mai sunt si diverse urme ramase, fotografii, implanturi, rani, radiatii, etc. Vezi literatura de specialitate.
Citat
PF Vallée depăşeşte continuul spaţiu-timp, practic vizitatorii din OZN-uri putând să coexiste cu omenirea fără a fi detectabili.
Cred ca are dreptate, si eu gandesc la fel.
Citat
PF: Privit din perspectivă istorică, fenomenul OZN pare să fie reflexul unei inteligenţe non-umane, capabilă să manipuleze spaţiul şi timpul. Aceasta a fost întotdeauna prezentă în istoria omenirii, dar s-a deghizat mereu sub alte forme, adaptate diferitelor culturi. După modul în care acţionează, această inteligenţă urmăreşte manipularea oamenilor cu care interacţionează
Foarte corect Paul, sunt de aceasi parere. Care este scopul manipulari? Acesta este marele mister, nu faptul daca ei exista sau nu.
 Ei exista, sunt aici cand vor, ne contacteaza cand doresc si pe cine doresc. Problema ca nu noi controlam relatia cu ei, ei sunt cei care o contoleaza si o fac dupa reguli numai de ei stiute.

O seara buna.

Offline AlexandruLazar

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 1752
 • Popularitate: +95/-17
Citat
-Expansiunea universului?...O alta teorie acceptata si care nu poate fi demonstrata (din punctual meu de vedere). Este adevarat ca la obiectele cosmice indepartate sa observat o deplasare spre rosu, dar radiatia care ajunge la noi stabate distante enorme, interactioneaza cu materie, campuri, si mai pierde din energie. Cu cat distanta este mai mare cu atat pierderea este mai mare

Ce legătură are atenuarea cu deplasarea spre roșu?

Citat
Nu tote cazurile se pot explica ca fiind de natura psihica, mai sunt si diverse urme ramase, fotografii, implanturi, rani, radiatii, etc. Vezi literatura de specialitate.

Dacă aceasta literatură ar avea niște surse credibile, nu cred că ar fi așa o mare problemă.

jean

 • Vizitator
Ce legătură are atenuarea cu deplasarea spre roșu?
Am vrut sa spun ca, ce vedem noi este doar o mica parte din ce se intampla cu adevarat in acele imensitati spatiale. Si daca tinem cont ca noi cunoastem doar aprox. 5% din acest univers (spun oamenii de stiinta), informatia care ajunge la noi este insuficienta pt. a trage concluzia ca universul este in expansine.
Cum spunea si Catalina, ar fi necesar sa facem niste masuratori pentu a fi siguri de asta. Pana atunci ramane doar o teorie ce se bazeaza pe un efect.
Citat
Dacă aceasta literatură ar avea niște surse credibile, nu cred că ar fi așa o mare problemă.
Surse credibile sunt, numai trebuie sa fii interesat si sa sa stii sa le alegi din noianul de informatii gresite si false.
Din pacate o mare parte din informatiile aflate la indemana sunt gresite, false, dezinformare, etc. Sunt semeni de-ai nostrii care lucreaza in acest sens, dar cel putin un 10% sunt reale si nu merita aruncate la gunoi din cauza celor 90% neadevarate. Majoriatea oamenilor de stiinta cand este vorba de ET si OZN gasesc tot felul de explicatii simpliste sau spun ca nu exista asa ceva, este ceva psihic si au scapat de problema. Nu se poate masura, deci nu exista.
Sunt destule teorii lansate de oamenii de stiinta care ulterior s-au dovedit gresite. Cred ca este mai bine sa avem mintea deschisa la nou si sa nu excludem nicio ipoteza.

« Ultima Modificare: Aprilie 21, 2011, 10:57:14 a.m. de jean »