Sunt toate postulatele din relativitatea generală acceptate? Există loc pentru alternative la relativitatea generală, cu rezultate diferite?

CUPRINS

Acceptate nu este chiar cuvântul potrivit. Multe din diferitele teste pe care le putem efectua arată foarte convingător faptul că relativitatea generală, în forma sa cea mai simplă, este modul în care natura pare să funcţioneze. Aceasta înseamnă că principiile care stau la baza ei sunt solide. Cele specifice, aşa cum ar fi curbarea luminii de către câmpurile gravitaţionale şi egalitatea dintre masa gravitaţională şi cea inerţială, pot fi testate individual şi au fost găsite ca fiind corecte în cadrul  experimentelor, cu erori de o parte la 10 miliarde, conform ultimului test efectuat.

 

 

Până în prezent, pur şi simplu nu este loc pentru o teorie complet diferită care să fie mai bună decât relativitatea generală şi aceasta este oarecum o problemă, deoarece, fără indicii clare că relativitatea generală ar avea unele probleme, nu există "spaţiul de manevră" pentru a introduce o teorie „mai bună”. Nu ar fi nimic de explicat mai bine pentru noua teorie în acest moment. Acest fapt înseamnă, de asemenea, că relativitatea generală în forma actuală reprezintă o excelentă reuşită a noastră. Dar poate că în secolul următor unele noi teste vor fi inventate, astfel încât acest domeniu să poată progresa. Totuşi... între spaţiul curbat, găuri negre şi Big Bang ce-ar vrea, eventual, să „explice” mai mult o teorie mai bună ?

Traducere după Relativity QA de Mircea Ştefan Moldovan cu acordul editorului.

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.