Susţine Scientia

 Misiunea Scientia.ro este de a publica articole ştiinţă şi tehnologie de calitate. Cu peste 7.000 de articole, Scientia reprezintă azi o colecţie de articole ştiinţifice (multe însoţite de videoclipuri ori animaţii) fără concurent între site-urile cu profil ştiinţific în limba română.
 Pentru a putea asigura o funcţionare optimă a site-ului (servicii de găzduire decente, care costă
485 €/an), avem nevoie de sprijinul dvoastră!
 Dacă găsiţi scientia.ro util, vă rugăm să susţineţi site-ul printr-o donaţie.

Costuri 2019: 485 €. Donat: 101.2


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă

Perioada campaniei de strângere de fonduri: 24.12.18-31.01.2019

EinsteinTeoria relativităţii generale „clasice”, care este o teorie elaborată de Einstein în 1915, este o teorie în care câmpurile gravitaţionale sunt entităţi continue din natură. Ele reprezintă, de asemenea, proprietăţile geometrice 4-dimensionale ale spaţiu-timpului.

 

 

 

CUPRINS

În mecanica cuantică, câmpurile sunt discontinue şi sunt definite prin „cuante". Aşadar, nu există nimic analog în mecanica cuantică convenţională pentru câmpul gravitaţional, chiar dacă celelalte trei forţe fundamentale sunt descrise acum ca fiind „câmpuri cuantice", după o muncă considerabilă depusă între anii 1960-1980.

Mecanica cuantică este incompatibilă cu relativitatea generală deoarece în teoria cuantică a câmpului forţele acţionează local, prin schimbul bine definit de cuante.

Traducere după Relativity QA de Mircea Ştefan Moldovan cu acordul editorului.