Tipărire
Categorie: Blogul Scientia
Accesări: 3767

 

Canabisul este o sabie cu două tăişuri: slăbind sistemul imunitar, acesta este util în cazul afecţiunilor inflamatorii, dar creşte riscul apariţiei infecţiilor. Acum ştim cum se întâmplă toate acestea: ingredientul său activ acţionează asupra unui tip de celulă recent descoperit care slăbeşte sistemul imunitar.

Prakash Nagarkatti, de la Şcoala de Medicină din Carolina de Sud şi colegii acestuia au injectat acest ingredient activ, denumit THC ( delta-9-tetrahydrocannabinol) în şoareci. THC activează două tipuri de receptori ai sistemului imunitar, denumiţi CB1 şi CB2. Activarea acestor receptori duce la o mobilizare a celulelor supresoare (MDSC) care joacă un rol esenţial în slăbirea răspunsului sistemului imunitar.

 

Descoperirea oferă o posibilă explicaţie pentru constatarea că fumătorii de canabis sunt mai predispuşi să contacteze diferite infecţii. De asemenea, aceasta mai indică faptul că THC poate fi folosit pentru suprimarea sistemului imunitar, în situaţia transplantului de organe.

 

 

Textul de mai sus reprezintă traducerea şi adaptarea acestui articol, realizată cu acordul New Scientist. Scientia.ro este singura entitate responsabilă pentru eventuale erori de traducere, Reed Business Information Ltd şi New Scientist neasumându-şi nicio responsabilitate în această privinţă.