SărutSărutul, acest gest prin care ne manifestăm pasiunea şi iubirea, are beneficii incredibile asupra stării de spirit: ne accelerează bătăile inimii, ne dă aripi şi ne face mai încrezători în viaţă. Mai mult, sărutul ne întăreşte sistemul imunitar şi reduce colesterolul.

 

 



Cum putem să scăpăm de durerea de cap, să reducem colesterolul, să ne întărim sistemul imunitar şi să ne înfrumuseţăm faţa? Nu nu este vorba despre un nou medicament miraculos sau despre o nouă formă de masaj, ci despre un gest profund uman: sărutul intens, dat cu pasiune persoanei pe care o iubim şi care ne iubeşte. Deci nu un sărut "oarecare", dat "primului venit", ci persoanei care ne accelerează bătăile inimii, cea care este unică şi de neînlocuit – cea pe care o iubim.


Studii ştiinţifice efectuate în diverse centre din întreagă lume au demonstrat că sărutul dat cu pasiune şi iubire, mai ales atunci când este frecvent, aduce beneficii pentru întregul organism. Să vedem deci despre ce este vorba, care sunt "puterile miraculoase" ale magicului sărut.

Sistemul imunitar este avantajat în urmă sărutului: cei care se sărută intens şi des schimbă anticorpi, în felul acesta ajungând să îşi întărească propriul sistemul imunitar şi să combată diversele boli cu mai mult succes.

Sunteţi stresaţi? Nimic mai util decât sărutul – unirea buzelor celor care se sărută stimulează eliberarea hormonilor anti-stres. Atenţie însă – sunt mai utile săruturile dese decât un singur sărut lung, care taie respiraţia. Un studiu efectuat asupra unui grup de studenţi a demonstrat efectul magic al sărutului asupra stresului: îndrăgostiţii care doar se ţineau de mâna, fără a se săruta, nu aveau aceleaşi beneficii ca şi cei care se sărutau des, cu pasiune.

Cine ar fi crezul că sărutul poate avea efecte de prevenire a cancerului? Şi totuşi aşa este: partenerii care se sărută cu pasiune au şanse mai mici de a avea diverse forme de cancer. Acest lucru este însă valabil doar în cazul celor care se sărută din iubire – cei care iubesc şi sunt iubiţi; nu au acelaşi efect săruturile date ocazional, într-un moment de entuziasm, din care însă sentimentul adevărat lipseşte.

Cine are probleme cu colesterolul, probleme care pot afecta circulaţia sângelui şi chiar şi inima, ar trebui să însoţească o dietă sănătoasă şi un stil de viaţă adecvat cu... săruturi. S-a constatat că acestea au un efect incredibil asupra metabolismului, care, la rândul lui, duce la scăderea colesterolului. Această scădere este legată de acelaşi mecanism care duce la scăderea stresului. Deci mai puţin stres şi scăderea colesterolului sunt beneficii ale sărutului.

Chiar şi vizitele la dentist pot să se rărească dacă sărutăm des: producerea intensă de salivă care însoţeşte sărutul ajută la înlăturarea rămăşiţelor de mâncare şi a bacteriilor din gură, eliminând în acest fel factorii care duc la apariţia cariilor.

Ah... putem inclusiv slăbi dând săruturi partenerei sau partenerului. Fiecare sărut "arde" cam 12 calorii! Evident, greu de imaginat că putem slabi zeci de kilograme doar prin săruturi – mai bine ne ţinem şi de mişcare, însă arderea caloriilor în plus nu strică, nu-i aşa?

Un alt avantaj al sărutului: frumuseţea! Da, aţi citit bine: faţă noastră devine mai tonică, mai frumoasă şi mai elastică dacă sărutăm des. Cum una că asta? Fiecare sărut intens implică mişcarea a 29 de muşchi ai fetei! Un adevărat fitness al feţei. Mișcând des şi intens aceşti muşchi faţă noastră are o serie de beneficii care fac astfel încât să arătăm mai bine – fără creme sau bisturiu!

Sărutul – această activitate profund umană, acest mister prin care manifestăm iubirea şi pasiunea, are deci efecte extrem de pozitive asupra întregului organism.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.