Copil şi bătrânUn studiu efectuat recent de cercetătorii americani de la Universitatea din Chicago a demonstrat că cei născuţi toamna au şanse să trăiască mai mult decât cei care s-au născut în celelalte anotimpuri. Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie?

 

 

 

 

Dacă sunteți născuţi toamna, veţi trăi mai mult!

Pentru cei care îşi sărbătoresc ziua de naştere în perioada de toamnă exista veşti foarte bune: au şanse să trăiască vreme îndelungată! Este rezultatul unui studiu recent, efectuat de cercetători de la Universitatea din Chicago şi publicat în "Journal of Ageing Research".

Oamenii de ştiinţă au analizat 1.500 de persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani, născuţi între 1880 şi 1895, au comparat datele lor de naştere, au studiat fraţii sau surorile şi părinţii, precum şi condiţiile de viaţă – ajungând la concluzia că cei născuţi în lunile septembrie, octombrie sau noiembrie au şanse mai mari ca cei născuţi în alte anotimpuri să ajungă sau chiar să depăşească 100 de ani.


Cum este posibil aşa ceva?


La originea acestui fenomen oarecum bizar stă, probabil, faptul că mamele copiilor născuţi toamna au avut posibilitatea să se alimenteze mai bine în ultimul trimestru de sarcină, adică în timpul verii, când alimentaţia lor era mai bogată în fructe şi legume proaspete, indispensabile fătului. În plus, cei născuţi toamna nu trebuie să înfrunte imediat după naştere căldură sau frig excesiv, ca cei născuţi vara sau iarna, evitând inclusiv, cel puţin în prima lună de viaţă, gripele sezoniere.

Cercetătorii au efectuat aceste studii asupra persoanelor născute la sfârşitul lui 1800. La ora actuală însă, când condiţiile de viaţă s-au schimbat mult, când fructele şi legumele sunt disponibile în tot timpul anului, nu este exclus ca cei născuţi toamna să nu mai aibă acest avantaj. Vom vedea peste... 100 de ani.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.