Satelitul UarsUn vechi satelit al agenţiei spatiale NASA stă să cadă pe Pământ mâine, 23 septembrie. Acest satelit, mare cam cât un autobuz şi cu masa de circa 5000 kg, se va distruge la intrarea în atmosferă. Bucăţi din satelit ar putea să cadă în curţile locuitorilor din nordul Italiei.

 

 

 

Frică în Italia: bucăţi din satelitul Uars NASA ar putea sa cadă în nordul Italiei


Locuitorii din nordul Italiei sunt îngrijoraţi de ceea ce le-ar putea ateriza în grădini mâine, 23 septembrie 2011. Fragmente din satelitul NASA, Uars (Upper Atmosphere Research Satellite), care va intra în atmosferă necontrolat, distrugându-se, ar putea să ajungă în regiunile din nordul Italiei, reprezentând un pericol pentru locuitori.

La ora actuală nu se cunoaşte bine traiectoria acestui satelit – s-a estimat însă cu o precizie de 200 km unde ar putea să cadă aceste fragmente; este vorba despre o zonă destul de extinsă din nordul Italiei, care cuprinde: Piemontul, Lombardia, Veneto, Trentino Alto Adige, Friuli, Liguria şi Emilia Romagna.





Circa 26 de bucăţi din satelit, cu masa cuprinsă între câteva sute de grame şi circa 150 kg, ar putea să ajungă la sol cu viteze ridicate.

Oamenii de ştiinţă susţin că vor avea posibilitatea să prevadă cu precizie de 10-20 km locul unde vor cădea aceste fragmente doar cu circa 40-60 minute înainte ca evenimentul să aibă loc.

Nu se va efectua evacuarea persoanelor din zona de risc, întrucât ar trebui evacuate circa 20 de milioane de persoane şi se estimează că totuşi riscul este minim.

Alţi cercetători susţin că nu se poate prevedea traiectoria acestul satelit, întrucât la ora actuală el are deja o traiectorie foarte complexă, sub formă de spirală; satelitul va plonja mâine în atmosfera terestră, urmând ca, inevitabil, să se dezintegreze, cu posibilitatea ca fragmente din acesta să ajungă la sol, însă, se spune, nu se poate şti dacă bucăţile vor cădea în Italia sau în alte ţări.

Nu ne rămâne decât să urmărim acest eveniment care înspăimântă locuitorii din Italia, eveniment care va avea loc într-o perioadă cuprinsă între mâine seară şi sâmbătă dimineaţa, devreme.




Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.