Susţine Scientia

 Misiunea Scientia.ro este de a publica articole ştiinţă şi tehnologie de calitate. Cu peste 7.000 de articole, Scientia reprezintă azi o colecţie de articole ştiinţifice (multe însoţite de videoclipuri ori animaţii) fără concurent între site-urile cu profil ştiinţific în limba română.
 Pentru a putea asigura o funcţionare optimă a site-ului (servicii de găzduire decente, care costă
485 €/an), avem nevoie de sprijinul dvoastră!
 Dacă găsiţi scientia.ro util, vă rugăm să susţineţi site-ul printr-o donaţie.

Costuri 2019: 485 €. Donat: 101.2


PayPal ()
CoinGate Payment ButtonCriptomonedă

Perioada campaniei de strângere de fonduri: 24.12.18-31.01.2019

VeneFierul este un nutrient care se găseşte în alimentele pe care le ingerăm. Atunci când acesta se combină cu anumite proteine, formează hemoglobina din globulele roşii. Aceste globule roşii sunt importante, întrucât ele transportă oxigenul de la plămâni către restul organismului. Nivelul redus de fier din sânge duce la stări de oboseală. Niveluri foarte reduse pot conduce la afectarea unor organe interne.

 

 


Care sunt cauzele nivelului redus de globule roşii? O dietă care nu conţine (suficiente) alimente bogate în fier, donări de sânge pre frecvente ori afecţiuni ale organismului.

Ce poţi face pentru a creşte nivelul hemoglobinei?

Dieta, aşa cum am menţionat şi mai sus, are un rol determinant. Alimente care reprezintă surse excelente de fier sunt:
:: mangoldul (sfecla elveţiană);
:: curmale;
:: ouă;
:: carne de vită şi porc, cu cât mai puţină grăsime;
:: stafide;
:: creveţi;
:: spanac;
:: cereale integrale.

Pentru o listă completă a alimentelor care conţin fier şi pentru a vedea cât fier conţine fiecare, puteţi accesa acest link (eng.).

Sursa: Stanford.edu