Animalele nu au nevoie de pașapoarte sau vize și nu le pasă de granițele țărilor, iar acest lucru este ilustrat în mod clar de animaţia din videoclipul de mai jos. Puteţi vedea traseele migrației a circa 150 de specii de animale, pe baza datelor de urmărire colectate (şi puse la dispoziţie) de peste 11.000 de cercetători din întreaga lume.

Liniile roz urmăresc mișcarea animalelor care acoperă cel puțin 500 de kilometri pe o direcție, timp de cel puțin 45 de zile, combinând aproximativ 8.000 de trasee, pe o perioadă de aproximativ 10 ani. Puteți vedea trasee care se întind din Africa până în Turcia, apoi până în Europa, precum și din Canada până în Statele Unite și invers.



Dispozitivele de urmărire a migraţiei sunt utilizate de oamenii de știință de mult timp pentru a studia modul în care animalele se mișcă în anumite regiuni, dar şi pentru a observa modul în care acestea migrează de-a lungul oceanelor și continentelor.

 

Migraţia animalelor

 



În trecut, oamenii de știință obișnuiau să pună elemente de identificare în jurul picioarelor păsărilor sau să folosească emițătoare radio. Astăzi, trackerele și etichetele folosesc GPS-ul și sateliții pentru a înregistra date în timp real. Aceste informații ne pot ajuta să înțelegem cum vânează animalele, cum reacționează la schimbările climatice sau la fragmentarea habitatului.

Majoritatea celor 150 de specii din animație sunt păsări. De exemplu, marea migrare a animalelor din Europa în Africa - începând cu aproximativ 00:57 în animația de mai jos - arată berzele albe, care își petrec iernile departe de frig.

 

Migraţia animalelor

 



Aceste imagini cu migraţia animalelor ne aduc aminte că, deşi noi, oamenii, am împărţit planeta în continente şi ţări, cu graniţe uneori impenetrabile, animalele tratează încă Terra, în întregime, ca "acasă". E ceva de învăţat din asta, nu?

Sursa: Animal migration routes

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.