Ok, dacă vreți să vedeți dacă e și vreun cip produs și controlat de Bill Gates ascuns în lista de ingrediente, vă pierdeți timpul :) Vaccinul nu conține așa ceva, dar conține, în schimb: un element activ (ARN), lipide, săruri și zahăr. Iată care este lista completă de ingrediente și care este rolul acestor elemente constituente.


Ingredientul activ

ARN mesager din nucleozidă modificată (modRNA) - care codifică proteina virală S a coronavirusului SARS-CoV-2

ARN-ul mesager din vaccinul Pfizer este, în fapt, luat din virus. Este atât de delicat, încât depozitarea la -73°C este obligatorie pentru a-l păstra intact. Acest ARN viral, după ce este introdus prin vaccinare în mușchi, forțează celula să producă proteina S, pe care coronavirusul o folosește pentru a intra în celula umană. Această proteină, fără restul virusului, este însă inofensivă. Dar sistemul imunitar reacționează la prezența acesteia. Această reacție imunitară duce la crearea de anticorpi și distrugerea rapidă a virusului, ulterior, dacă intră în organism.

ARN-ul mesager luat de la virus nu a fost lăsat identic, pentru că ar fi fost respins de organism (reacție la un corp străin). Așa că Pfizer a modificat un pic ARN-ul, după o formulă cel mai probabil ținută secretă (modificarea nuleozidelor). Nucleozidele sunt din punct de vedere chimic glicozilamine, formate dintr-o bază azotată și o riboză sau dezoxiriboză.


Lipidele

(4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis (ALC-3015)
(2- hexyldecanoate),2-[(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide (ALC-0159)
1,2-distearoyl-snglycero-3-phosphocholine (DPSC)
colesterol

Da... Nu e chiar pe înțelesul tuturor, știm. Dar nu e atât de important să înțelegeți acești termeni. Iată despre ce este vorba, în esență.

Vaccinul Pfizer, ca și cel al Moderna, folosește lipide pentru a încapsula ARN-ul. Aceste particule lipidice au dimensiuni în jur de 100 nanometri și au rolul de a proteja ARN-ul și a-l ajuta să intre în celule.

ALC-0315 este principalul ingredient. Acesta are o sarcină pozitivă, existând o atracție față de ARN, care are sarcină negativă (în felul acesta se asigură o „cuplare” a elementelor). Această lipidă este și cea care provoacă eventuale efecte secundare și reacții alergice.

Celelalte lipide din listă (cel mai familiar „urechii” noastre fiind colesterolul) au rolul de a oferi integritate structurală compusului și de a-l opri de la a se descompune.


Sărurile

Vaccinul Pfizer conține 4 săruri, dintre care una este sarea de bucătărie. Salina tamponată cu fosfat (eng. phosphate-buffered saline) sau PBS este esențială pentru a păstra pH-ul (aciditatea - vezi aici ce este pH-ul) vaccinului la valori apropiate de pH-ul omului.

Înainte de vaccinare, vaccinul este amestecat cu apă cu sare, așa cum se întâmplă cu multe medicamente administrate intravenos. Ideea este de a se apropia de concentrația de sare a sângelui.


Sucroza

Vaccinul conține și zahăr, care are rolul de a proteja nanoparticulele constituente atunci când sunt înghețate de la a se uni unele cu altele.


Fără conservanți

Mercurul este folosit în anumite vaccinuri în cantități foarte mici, pentru că acesta are capacitatea de a ucide eventuale bacterii ce pot contamina produsul. Deși este sigur din punct de vedere al sănătății, prezența mercurului în vaccin este adesea amintită de promotorii teoriilor conspirației anti-vacciniste, ca dovadă a unei presupuse intenții a producătorilor de vaccin de a ucide pacienții.

Conștienți de propaganda anti-vaccin, Pfizer a evitat să folosească mercur. Ca urmare, a denumit vaccinul „fără conservanți”.

 

În laboratorul care a inventat vaccinul anti-COVID-19

 



Sursa: TechnologyReview

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.