După cum mulţi dintre dumneavoastră îşi amintesc, celebrul Steve Irwin, "vânătorul de crocodili", a fost ucis de o pisică de mare. O să aflaţi în acest articol că pisica de mare este parte a grupului chondrostei, parte a peştilor cartilaginoşi.
- Detalii
- Scris de: David Jelescu
În fine, după ce am vorbit despre atâtea mâncăruri minunate în articolele anterioare, e timpul şi pentru o cafea!... Despre beneficiile cafelei asupra organismului s-a scris enorm. Nu o să reiau subiectul. Nu e locul lui aici. Şi, oricum, sunt un băutor convins de cafea...
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Dacă după tot ce aţi citit până acum v-aţi întrebat ce mai e sigur şi curat la supermarket, poate v-aţi spus că nişte sandvişuri făcute cu mânuţa dumneavoastră acasă ar putea să salveze uneori situaţia. Ei bine, n-aţi nimerit-o nici de data asta! Iată de ce.
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. E valabil şi pentru... fructe şi legume. „Pielea” întinsă şi frumoasă a celor pe care le luaţi de la supermarket este rezultatul unor tratamente intensive de „întinerire” şi „înfrumuseţare”. Niciodată sănătoase.
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
În secolul XIX, Charles Darwin a venit cu o idee revoluţionară, bazată pe numeroase observaţii pe care le-a făcut în timpul unei călătorii în jurul lumii, referitoare la modul în care noi specii apar şi dispar. Citiţi în cele ce urmează un articol care explică teoria evoluţiei.
- Detalii
- Scris de: Raul Sandu
De ce naşterea este un proces aşa de complicat? Dacă evoluţionismul funcţionează atunci de ce există boli care sunt fatale încă din copilărie precum siclemia? De ce când oamenii se îmbolnăvesc au simptome precum febra, diareea, tusea, vărsătura?
- Detalii
- Scris de: Raul Sandu
Fluxul genic cauzat, spre exemplu, de migraţie, poate întrerupe adaptarea la condiţiile locale, acţionând astfel împotriva diferenţierilor evoluţioniste în interiorul populaţiilor, dar şi între populaţii. Mai multe detalii pe această temă, în cele ce urmează.
- Detalii
- Scris de: Diana Basaca
Parafrazând o veche şi celebră dilemă: ce este mai murdar, oul sau găina? Veţi fi tentaţi să credeţi că găina, mai ales dacă aţi citit zilele trecute ce am scris despre carnea de pui. Însă lucrurile nu stau aşa. Iată care sunt pericolele la care ne expun ouăle...
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
În interiorul corpurilor noastre îşi are locul un univers microscopic, la fel de aglomerat şi complex ca şi lumea din jurul nostru. Celulele stem sunt cele care clădesc şi întreţin acest microunivers. Citiţi în continuare un articol pe această temă (video inclus).
- Detalii
- Scris de: T. Ov.
Speciile evoluează împreună şi în competiţie. Prădătorii dezvoltă permanent arme şi abilităţi din ce în ce mai letale pentru a-şi prinde prada, iar aceasta, ca rezultat al "luptei pentru existenţă", îşi sporeşte capacitatea de a scăpa de aceştia. "Cursa înarmărilor" continuă neîncetat.
- Detalii
- Scris de: Diana Basaca
E la modă să mănânci carne de curcan. Cică e mai curat şi mai sănătos, are mai puţin colesterol... şi e ceva mai scump. Mai mult de un sfert din curcanii pe care îi cumpărăm de la supermarket au Listeria, Campylobacter şi Clostridium, dacă nu toate la un loc...
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
În cel de-al doisprezecelea episod al explorării lumii animale, vorbim despre ciclostomi, creaturi care seamănă cu peştii, putând fi confundaţi cu aceştia şi despre peşti. Vom vedea care sunt cele patru supraordine de peşti, cum respiră aceştia ş.a.m.d.
- Detalii
- Scris de: David Jelescu
Vă plac mititeii? Ei bine, până şi aceştia vă pot face oricând viaţa un iad!... Nu vă lăsaţi încântaţi de gama largă de produse din carne tocată pe care o oferă supermarketurile! Raioanele de profil vin cu amestecuri din cele mai diverse, de la carne de porc, vită şi oaie, până la pui şi curcan.
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Cunoaşteţi foarte bine etichetele şi desenele de avertizare de pe pachetele de ţigări. Uitaţi acum de ele! Autorităţile sanitar-veterinare ar trebui să pună astfel de etichete pe... pui. Da, aţi citit bine. Pe puii pe care îi cumpărăm de la supermarket. Congelaţi sau proaspeţi.
- Detalii
- Scris de: Amedeo Ene
Una din ipotezele evoluţioniste populare este că schimbările comportamentale în medii de viaţă noi anulează efectele selecţiei naturale. Dar munca din 2003 a lui Jonathan Losos şi a colegilor săi de la Universitatea Harvard oferă puţin suport acestei teorii.
- Detalii
- Scris de: Diana Basaca