Zahărul adăugat este cel mai nociv aliment din dieta modernă. Acesta oferă calorii fără elemente nutritive adăugate şi vă poate deregla metabolismul pe termen lung. Consumul excesiv de zahăr este asociat cu creşterea în greutate şi cu diferite boli, precum obezitatea, diabetul zaharat de tip II şi bolile de inimă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Mit: Un an de câine este egal cu în jur de şapte ani umani. Este un mit cunoscut că un an câinesc este egal cu şapte ani calendaristici, deoarece durata de viaţa a câinilor este aproximativ de şapte ori mai mică decât durata medie de viaţa a oamenilor. Aşadar un câine de doi ani este echivalentul unui adolescent de paisprezece ani în ceea ce priveşte procesul de îmbătrânire.
- Detalii
- Scris de: Julia
Mulţi oameni au o relaţie de dragoste-ură cu baconul. Le place gustul şi faptul că este crocant, dar sunt în continuare îngrijoraţi, deoarece carnea procesată şi grăsimea le pot face rău. Ei bine, există multe mituri în istoria nutriţiei care nu au trecut testul timpului. Iată, în continuare, ce spun studiile ştiinţifice realizate despre acest subiect.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Creierul uman este cel mai complex organ din univers. De asemenea, este şi organul care consumă cea mai multă energie, în comparaţie cu greutatea sa. Creierul are aproximativ doar 2% din greutatea corpului nostru, dar foloseşte 20% din energie. Acest organ remarcabil a evoluat timp de milioane de ani. În tot acest timp, oamenii au fost omnivori. Au mâncat atât carne, cât şi vegetale.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
În prezent, în aproape orice revistă destinată publicului larg pe care o răsfoiţi sau pe orice site web de pe Internet pe care îl accesați se poate citi despre o nouă amenințare înfricoșătoare: radiaţiile emise de telefoanele mobile sunt periculoase şi provoacă, probabil, tumori cerebrale sau alte tipuri de cancer, putând să vă prăjească creierul ca pe un ou sau precum floricelele de porumb.
- Detalii
- Scris de: Brian Dunning
„Sarea este ceea ce face ca mâncarea să aibă un gust rău dacă nu se află în ea.” Sarea este una dintre acele substanţe despre care toată lumea „ştie” că ne face rău, ca şi grăsimile saturate. Guvernul a avertizat de zeci de ani şi a folosit o cantitate masivă de resurse pentru a ne face conştienţi de „pericolul” reprezentat de sare.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Personal, am o relaţie de dragoste-ură cu untul de arahide. Îmi place gustul lui şi îmi place cum miroase. Textura este pur şi simplu uimitoare şi mă încântă chiar şi modul în care se lipeşte de cerul gurii înainte de a se topi. Pe de altă parte, urăsc cu adevărat faptul că nu mă satur de el aşa cum se întâmplă cu alte alimente.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Mit: să înoţi la mai puţin de o oră (uneori şi în varianta mai puţin de 30 de minute) după ce ai mâncat este periculos şi te poate faci să ai crampe şi să te îneci. Mulţi cred că nu ar trebui să înoţi timp de cel puţin o oră după ce ai mâncat, pentru că ar putea fi periculos. Această vorbă din bătrâni le-a fost spusă copiilor din întreaga lume şi a devenit o regulă mai mult sau mai puţin populară a siguranţei când vine vorba de înot.
- Detalii
- Scris de: Julia
Mit: alcoolul te ajută să te încălzeşti şi poate fi util în evitarea hipotermiei. De fapt, alcoolul scade temperatura corpului. Acest mit a apărut probabil din cauză că băuturile alcoolice îţi dau senzaţia de căldură pe măsură ce nivelul alcoolemiei creşte. După spusele directorului Departamentului de Farmaceutică de la Universitatea Iowa, dr Haynes: "Consumul de alcool afectează multe dintre reflexele unui corp sănătos, unul dintre care este menţinerea unei temperaturi normale ridicate când este frig".
- Detalii
- Scris de: Daven Hiskey
Reducerea cantităţii de carbohidraţi din dietă este una dintre cele mai bune moduri de a pierde în greutate. Acest fapt tinde să reducă pofta de mâncare şi duce "automat" la pierderea în greutate, fără a fi nevoie de numărarea caloriilor sau controlul porţiilor, ceea ce înseamnă că putem mânca până ce ne săturăm, ne simţim mulţumiţi şi slăbim.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
De ce este iodul adăugat în sare? Când în 1811 Bernard Courtois a observat fumul violet produs atunci când era curăţat rezervorul de extracţie al algelor marine, nu şi-a imaginat câtuşi de puţin că pregătea terenul pentru una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul nutriţiei din istorie. Să revenim un pic. Courtois deţinea o fabrică care producea azotat de potasiu, cunoscut mai bine sub numele de salpetru.
- Detalii
- Scris de: Alexandra Pires-Ménard
Un aliment ideal este cel care ne încântă papilele gustative şi este în acelaşi timp benefic pentru sănătatea noastră. Cu siguranţă roşiile par să facă parte din această categorie. Nu există nici o îndoială că sosul de spaghete, ketchupul şi pizza se află printre alimentele favorite. În ultimii ani, am văzut o serie de studii care corelează consumul de produse pe bază de tomate cu un risc redus de apariţie a cancerului.
- Detalii
- Scris de: Alexandra Pires-Ménard
Ciocolata neagră este bogată în substanţe nutritive care vă pot influenţa pozitiv sănătatea. Fiind fabricată din seminţele arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi de pe planetă. Studiile arată că ciocolata neagră (nu cea cu zahăr) poate îmbunătăţi sănătatea şi poate diminua riscul bolilor de inimă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Timp de decenii, mulţi oameni de ştiinţă şi din mass-media au dus un război împotriva grăsimii. Ideea că grăsimea este nocivă nu s-a bazat niciodată pe fapte, iar acum s-a dovedit că este complet falsă. Dar totuşi, această prejudecată împotriva alimentelor sănătoase persistă... alimentele au fost condamnate doar pentru că sunt în mod natural bogate în grăsimi saturate.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Ouăle sunt atât de hrănitoare, încât sunt adesea menţionate ca „multivitaminele naturii”. Au de asemenea, oxidanţi unici şi substanţe nutritive folositoare pentru creier de care mulţi oameni duc lipsă. În acest articol veţi putea găsi şase motive pentru care ouăle sunt printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars