Amintiţi-vă anii aceia minunaţi, când pereţii camerei aveau mai multe postere decât vopsea, ticsite fiind cu toate chipurile frumoase pe care le puteam găsi. Acum însă, lipim posterele pe monitor. Magia posterelor şi a imaginilor de fundal (wallpapers) nu dispare niciodată.

 

 

 

Creează-ţi propria librărie media (13)

 

Cum am putea uita vreodată fermecătorii ochi ai lui Sharon Stone uitându-se peste umărul lui Michael Douglas sau pe Christopher Reeves zburând peste Pământ cu pelerina sa în talazuri?


a) Imagini de fundal (Wallpapers)

Voi menţiona doar trei site-uri unde puteţi găsi imagini pentru monitor:

▪ MovieWallpapers [http://www.moviewallpapers.net/]
▪ Cinematic Wallpaper [http://www.cinematicwallpaper.com/]
▪ AtoWW [http://www.atoww.com/]

Site-urile de wallpapers şi de postere sunt foarte multe; un simplu search pe Google oferă multe astfel de site-uri. Mai sunt, desigur, şi site-urile oficiale ale filmelor care distribuie wallpapers în scopuri de promovare.

 




b) Instrumente online pentru a crea coperţi de CD-uri


Aceasta este mai mult o cerinţă specifică nişei. Crearea de coperţi personalizate de CD-uri şi DVD-uri este doar o altă faţetă a unei minţi organizate.

PaperCDCase [http://www.papercdcase.com/] – Este un program a cărui interfaţă vă ajută să creaţi fişiere PDF imprimabile care pot fi îndoite (odată imprimate) pentru a crea învelişuri de CD-uri. Aceasta poate fi proiectată să arate informaţii precum cele de corespondenţă sau mici grafice. Folosiţi un motor de căutare a CD-urilor pentru a afla dacă cineva a mai creat o copertă similară.



Liquid Mongoose [http://liquidmongoose.com/paperCase.php] – Acest program vă oferă posibilitatea de a găsi fişiere media relevante pentru coperta CD-ului şi le transformă într-o hârtie care se poate îndoi pentru a crea o învelitură de CD sau DVD.

 





CoverCreator [http://www.readwritethink.org/materials/cd-dvd/] – Este un site similar care foloseşte un creator Flash pentru a crea coperţi sau broşuri care pot fi mai apoi printate.

 





CD Covers [http://www.cdcovers.cc/]  - Acest site pretinde că are cea mai mare arhivă de coperţi. Puteţi căuta şi alege dintr-o varietate de coperţi de film sau de melodii, toate gratuite. Puteţi trage imaginea cu mouse-ul către propriul lor soft de printare unde e gata de a fi imprimată sau puteţi descărca imaginea în computerul vostru.

 





De-a lungul acestui scurt ghid, de-abia am reuşit să derulăm câteva scene. Multe site-uri şi instrumente relevante nu au fost menţionate şi multe continuă să apară în fiecare zi. Puteţi verifica ce s-a mai scris în ultimele luni la categoria filme şi media la aceste link-uri:

▪ MakeUseOf ‘Movie’ Articles [http://www.makeuseof.com/tags/movies/]
▪ Directory of ‘Movie’ Sites and Applications [http://www.makeuseof.com/dir/tag/movies/]


And He Rode Into The Sunset…

Orice lucru bun trebuie să aibă şi un sfârşit. Din fericire, în cazul filmelor, întotdeauna apare unul nou ce prezintă interes. Sperăm că aţi învăţat câte ceva din acest scurt ghid, ceva care vă va ajuta să vă găsiţi un film bun pentru două ore perfecte.

Să încheiem cu faimoasa replică a lui Humphrey Bogart în filmul Casablanca – ”Play it again, Sam.”

Sfârşit

 

 

Articolul reprezintă traducerea ghidului The Internet Guide for the Movie Addict publicat de MakeUseOf.com, cu acordul editorului.
Traducere: Alexandru Olteanu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.