Virus PCÎn acest moment, dispui de suficiente informaţii pentru a menţine un sistem securizat. Dar să poţi ţine la distanţă ameninţările s-ar putea să nu fie suficient. Eşti sigur că sistemul tău actual este curat? Dacă nu, atunci lectura articolului va fi una interesantă.

 

 

 

 

Managementul riguros al parolelor (7)

Înainte să începi bătălia împotriva ameninţărilor posibile la adresa computerului tău, trebuie să te asiguri că acesta actual merită protejat.

 

 


Efectuează o scanare completă de sistem

Să ai un antivirus este bine, dar nu suficient. Trebuie să te asiguri că ai rulat măcar odată o scanare completă de sistem. Asta pentru a te asigura că nu este infectat; doar după aceea sistemul tău merită protejat. Nu are nici un rost să protejezi un sistem infectat, nu ?


Verifică dacă programele importante necesită actualizări

Fă o listă cu toate programele importante  din sistem. Verifică dacă fiecare program instalat este ultima versiune. Orice software neactualizat poate constitui o vulnerabilitate majoră sub aspectul securităţii sistemului tău informatic. Am menţionat în paragrafele precedente deja că Adobe Flash Player şi Adobe Reader sunt foarte importante şi trebuie să acorzi atenţie să folosească ultimul patch.


Actualizează sistemul de operare

Mai departe trebuie să faci o actualizare (update) a sistemului de operare, în cazul în care nu a fost configurat să se actualizeze automat. De altfel este important să te asiguri că ai pus deja ultimele update-uri la sistemul de operare, în special cele legate de securitate. Pe lângă faptul că se pot folosi de vulnerabilităţile programelor şi ale browser-ului pentru a exploata sistemul, vulnerabilităţile sistemului de operare pot fi o altă poartă pe care hackerii pot intra. Un sistem bine pus la punct (cu toate actualizările la zi) poate învinge 90% dintre infecţiile pentru Windows. Asigură-te că sistemul de operare va descărca şi instala ultimele actualizări.


Rezumat:

::
Foloseşte antivirusul pentru a realiza o scanare completă a computerului, chiar dacă durează mult
::
Fă lista cu aplicaţiile tale şi actualizează-le
::
Rulează funcţia de update a sistemului de operare pentru a verifica dacă sistemul este complet actualizat.

Va urma

 

Textul reprezintă traducerea articolului Build your own security.
Traducere: Neaţu Ovidiu

Scris de: Alan Tay
Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.