Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
589 vizualizari
Dupa cum stim,sau nu,operatiunile militare (test nuclear)se imultesc ca ciupercile dupa ploaie fie ele si,, secrete,,in tinuturi indepartate,oceane,e.t.c.majoritatea exercitiilor au avut un randament controversat ,adica (84 TJ)  suficient cat sa produca ,,catastrofe,,de orice fel,ultimul fiind inregistrat nu de mult....
Junior (1.4k puncte) in categoria Cultura Generala

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Salut adrian.

Primul test nuclear a fost realizat in cadrul Proiectului Manhattan si a avut numele de cod Trinity.Proiectul Trinity a constat in detonarea a trei arme nucleare in 1945.

Prima detonare din istorie a avut loc la 16 iulie 1945 la ora 5.29 in desertul Jornada del Muerto in apropiere de Socorro, New Mexico si a fost o detonare de test a unei bombe cu plutoniu.A urmat dupa aceea o bomba cu uraniu imbogatit denumita ,,Little Boy,, pe 6 august la Hiroshima si a doua bomba cu plutoniu denumita ,,Fat Man,, pe 9 august deasupra orasului Nagasaki.

Despre proportiile dezastrelor de la Hiroshima si Nagasaki s-au facut multe filme si s-a scris foarte mult.
Experimentat (1.6k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Dragii mei,NU tot ce zboara se mananca.

@Adrian,Radu George:V-as fi dat vot negativ dar am interzis de la administratorii site-ului sa dau voturi negative fiindca imi blocheaza contul.

Ceea ce va zice Radu scrie si in cartile de istorie dar istoria e cenzurata. Primul test nuclear a avut loc cu cativa ani inainte! A-ti auzit de Enrico Fermi?(Musolini l-a considerat El tradatore de la nostra patria fiindca s-a dat cu americanii)In data de 2 decembrie 1942 a realizat prima reactie in lant.Si stai linistit ca nu a murit nimeni in timpul experimentului fiindca au calculat totul inainte sa faca experimentul.(Ai vazut vreodata la stiri gara din Londra?)Reactorul a aratat ca si gara din Londra(O constructie imensa din caramida-Poate a scapat ceva radiatii fiindca nu era constructia din Plumb dar nu a murit nimeni sau cel putin atita se stie).In sprijinul lui Fermi a intervenit si Einstein cu o scrisoare catre Roosevelt in 1939 ca sa sprijine financiar proiectul Manhattan deoarece le era frica ca nazistii sa nu produca bomba nucleara inaintea lor.Astfel s-a ajuns la operaţiunea din Norvegia(Operation Paperclip prin care au dus în SUA 1600 de oameni de ştiinţă nazişti cu ajutorul carora au ajuns in cele din urma pe Luna).Si etc...(Daca esti interasat vorbim doar in particular).pa

Junior (936 puncte)
0 0
Thebest Best totusi vad ca ai dat 46 voturi negative, oare ai stiut cind nu esti urmarit de admin ? Cu siguranta ai stiut.
...