Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
7.0k vizualizari

Cu câteva săptămâni în urmă am pus o întrebare legată de păstrarea pâinii, Unul dintre răspunsuri mi s-a părut foarte interesant şi l-am şi pus în practică.

Acum aş vrea să ştiu opinia voastră despre păstrarea merelor. Prea multe mere arunc pentru că nu le consum foarte repede şi devin în 3-4 zile de neconsumat. Unele chiar mai repede. E drept că există şi tipuri de mere care parca nu sunt afectate de timp, dar nu cred că sunt făcute din substanţe speciale, în laborator :)

Există o metodă simplă, la îndemâna oricui, de a păstra merele într-o stare bună pentru perioadă mai lungă decât dacă stau pur şi simplu, pe masă, într-un coş?

Senior (11.9k puncte) in categoria Alimentatie
0 0
Probabil nu le prieste deloc mediul de se strica in 3-4 zile. Eu nu le tin in conditii deosebite si rezista 1-2 saptamani, in functie de soi. Am grija doar sa nu stea la cald ci la temperatura camerei, sa nu stea la umezeala sau direct in soare, si nu las fructe stricate langa cele sanatoase. Si foarte important, nu le spal in prealabil, ci doar cand le consum.

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Salut Quark.

Cand ma duc la tara bunicii mei pastreaza merele peste iarna in ladite de lemn care au pe fund pus fân si rezista cateva luni de zile de toamna pana primavara.Merele sunt depozitate in cămară deoarece peste iarna temperatura este constanta.pa

Junior (435 puncte)
0 0
Şi oare ce efect are fânul asupra merelor?
0 0
Daca nu vrei sa le tii in fan atunci iti recomand sa le tii sub vreo piramida ca poate acolo stau mai bine...:))
0 0
Oh da, in camara sau intr-un beci fructele rezista cel mai bine.
Trebuie tinute la intuneric, pe lemn, hartie, fan, la temperatura constanta. Ideal ar fii sa nu se atinga intre ele.
Conteaza foarte mult si soiul de mar (fiindca era vorba in speta de mere). Fii sigur ca cele din comert, care au fost crescute fortat cu tot felul de solutii, nu vor rezista orice le-ai face.
Cele care sunt cat de cat "bio" (sa zicem), nu arata asa de frumos, lucios, nu sunt toate de aceeasi marime si forma ... dar rezista mult mai bine.
...