Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
5.7k vizualizari
Biblia spune ca pe cruce Iisus a luat asupra Sa toate păcatele noastre, plătind astfel pentru ele. De ce a fost Iisus intermediar intre Dumnezeu si omenire?De ce nu s-a adresat singur Dumnezeu insusi omenirii? De ce a trebuit sacrificat insusi fiul lui Dumnezeu pentru pacatele omenirii? Astept raspunsuri si de la credinciosi si de la atei.
Junior (435 puncte) in categoria Religie

6 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Daca interpretam ad litteram sau acceptam varianta bisericii nu atingem esenta( spiritul )

Isus se presupune ca e trimisul "tatalui" care a venit din "ceruri" si s-a facut OM.Dar isus nu era om, intreaga poveste se refera la originea antropologica a elementului spiritual in omenire. Oamenii chiar au impresia ca imaginea creatorului poate fi limitata la existenta materiala caracteristica noua.

Dar nu se termina aici intrucat religiile sunt pline de taine, isus reprezinta zeus daca studiezi etimologia iar intreaga credinta se bazeaza pe iluzia exteriorizarii imaginii creatorului care ne introduce intr-o stare si mai avansata de confuzie("spalare pe creier").

Fiecare e raspunzator pentru faptele sale si nimeni nu-ti poate lua pacatele asupra sa dar daca vrei sa vezi cum s-a "adresat" zeul biblic omenirii cauta Babel.

Hristos reprezinta kundalini dar trebuie sa simti ca sa intelegi.
Junior (1.3k puncte)
1 0
@Iahim.....se vede ca te-a bagat creatorul intr-o stare foarte avansata de confuzie, cum spui tu, cu creierul spalat...sau poate te-a adus printre noi ca sa aiba lumea cu ce se distra dimineata pe site, cand citeste comentariile tale elucubrante si fooaaaarte documentate...sincer imi pare rau ca nu gasesti un mod de a te face inteles, oricat te zbati...poate reusesti sa te lasi mai jos, la mintea neinitiatilor, astia care n-au avut norocul sa traiasca "insight-ul", asa, cum ai reusit tu prin nu stiu ce mijloace...
1 plus 0 minusuri
Nu stiu ce sa zic, dar banuiesc ca Dumnezeu e o Entitate foarte complexa, si probabil daca le-ar fi aparut in acele vremuri oamenilor, acestia n-ar fi inteles nimic.

Asa ca a ales o metoda de intermediere, o parte din El, intr-un corp uman, care sa le vorbeasca oamenilor de atunci pe intelesul lor.

SAU

Pur si simplu, daca eu vreau sa-ti transmit ceva, iti dau un e-mail, iar tu ma intrebi de ce nu vin sa-ti spun personal??? :)))
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Energia reprezinta esenta a tot ceea ce exista, in aceeasi masura prezenta in orice om.
0 0
corect din punct de vedere biblic. Apoi , era nevoie de o viata pura, deoarece se stie printre crestinii de suflet ca pacatele trebuiesc rascumparate cu viata , cu singe, dar pacatele omenirii erau atit de multe si de grave, incit doar Un Suflet Sfint ar fi putut rascumpara omenirea din vina ei care ar fi dus in Locuinta mortilor oamenii tuturor timpurilor. Si apoi mai e si faptul ca aceasta lupta dificila nici Ingerii Sfinti nu au fost chemati sa o duca; se vede ca numai Dragostea Intrupata, Tatal in Chip de om, in Fiul Sau in cazul nostru, Isus Cristos, Viata Insasi, Adevarul, era singurul in stare sa biruiasca moartea si sa reziste tentatiei de-a guverna, de-a stapini, se stie oferta pe care i-a facuto diavolul Domnului Cristos Isus acolo, in pustie, cind I-a propus sa-I dea in stapinire toate imparatiile lumii daca Is-ar fi inchinat. El a respins oferta, El a biruit pacatul si moartea si S-a dat in mina oamenilor care-I voiau moartea din motive materiale si de pozitie inaintea poporului, nu pentru ca era vinovat de ceva, si El si-a jertfit trupul ca sa ne rascumpere cu Singele Sau, sufletele noastre.Apoi, Tatal I-a dat toata puterea in cer si pe Pamint, pentru ca este Fiul Sau, este Domnul Vietii, Domnul regilor Pamintului. De asta , pentru ca Tatal Este Infinit, si Se descopera in Fiii Sai, si Duhul Sau locuieste si exista pretutindeni. Fara Duhul Sau nimic nu ar trai. Dar Se manifesta prin Cuvint, prin oameni supusi Adevarului. Chipul Sau nu e de natura materiala, ca sa-l putem recunoaste dupa ceva exterior, dar El ne-a aratat Chipul Sau cel ce nu se va zbirci niciodata si nici nu Se va schimba. Este Chipul omului launtric, Un Om, virtuos, blind, umil, puternic si la nevoie sever, dar fara rautate, ci vorbind clar in fata fara frica, si aratind fatarnicia oamenilor in mod public, ma refer la oamenii care se aratau lumii drept sfinti, cind de fapt ei erau la fel de pacatosi ca oricare muritor; Chipul Iubirii care ajunge din dragoste pina la jertfa de Sine, acesta Este Domnul Dumnezeu, si noi L-am vazut foarte bine in Tinarul Sau Fiu, Isus Cristos, si cu timpul am inteles ca Tatal, traieste prin Duhul Sau, in Fiii Sai, educindu-I si conducindu-i pe drumul spre Glorie Eterna! Pce celor umili cu inima!
4 plusuri 2 minusuri
Nu cred că este o soluţie utilă chiar dacă privim problema din punct de vedere al creştinismului.

De când a murit Iisus pe crucea păgână noi acum putem păcătui în neştire şi cu o nesimţire mai mare ca până atunci?

Nu am de ce să mă nasc în păcat. Dacă Dumnezeu a scos pe bandă un produs de care nu mai este mulţumit, este problema Lui, nu a mea (a produsului). Apoi, acest Dumnezeu poate face orice, era suficient să debifeze oamenilor opţiune "PĂCAT" şi toată Împărăţia Raiului era mulţumită ;)

Iisus ca om cred că a existat, însă a fost un impostor. Dacă privim probema din acelaşi punct de vedere al creştinismului, noi toţi oamenii suntem fii ai lui Dumnezeu! Asta ar putea fi un paradox: Iisus = omenirea. Iisus a fost trimis să salveze omenirea???

Mântuirea prin Iisus o găsesc ca fiind lipsită de logică. În primul rănd de ce acesta trebuia martirizat? Nu era suficient să spună "Bă' berbecilor, nu mai faceţi aşa că Îl supăraţi pe Tata!" (cu toate că Tata are posibilitatea să bifeze/debifeze opţiunile). Apoi ce ne facem cu oamenii care nici în zi de astăzi nu au auzit de Iisus? Lor de ce le este luat dreptul la mântuire? Răstignirea lui Iisus, la vremea ei, nu a fost mediatizată nici cât apare Becali la televizor în ziua de azi. Au fost nişte apostoli care s-au împrăştiat prin lume să povestească despre Iisus, mântuire & stuff... Din câte îmi amintesc, aceştia au fost doar 11 sau 12 persoane care aveam cel mai rapid mijloc de locomoţie calul.Presupunem că în primul an a mântuit prima ţară întâlnită în cale în proporţir de... să zicem 70%. În acelaşi timp, 3 ţări mai încolo oamenii mureau cu aceeaşi rată a mortalităţii şi în acelaşi PĂCAT doar pentru că ei nu au fost din sat cu Iisus sau din prima ţară mântuită de apostoli?

În ziua de astăzi încă există oameni pentru care creştinismul este ceva străin de ei şi asta nu din vina lor. Ei de ce trebuie să moară în păcatul de care nici măcar nu au auzit?

Sunt de părere că "Dumnezeu" ne-a a setat opţiunile de la început şi nu face compromisuri, nu mai intervine asupra lor în nici un fel, deoarece erau perfecte încă de la început ;)
Junior (904 puncte)
0 0
Din ce am citit, doctrina crestina nu simplifica totul asa cum expui tu Iulian.
De exemplu, daca Iisus a murit pe cruce asta nu inseamna ca omul poate apoi sa pacatuiasca in nestire.
Cel mai probabil, a vrut sa dea un exemplu pana unde se poate merge cu sacrificiul, pentru cei de langa tine.
E drept ca propovaduitorii crestini exagereaza putin, dar oamenii inteligenti extrag esenta si elimina vorbele goale.
Cat priveste “scoaterea pe piata a produsului de care Dumnezeu ar fii nemultumit” … Mai degraba am putea sa asemanam cu un parinte care are un copil si din cand in cand trebuie sa-l mai educe.
Probabil D-zeu a ales sa-si educe “copilul” (omul), prin puterea exemplului. Asa ca a trimis pentru asta  exemple  (Iisus,  Mohamed, etc …). Poate ca ar fi putut si prin forta, cum fac si unii parinti cu copiii lor.
Referitor la  “Nu era suficient să spună "Bă' berbecilor, nu mai faceţi aşa că Îl supăraţi pe Tata!"”. Ramanand la asemanarea de mai sus, multi parinti cred ca daca spun copiilor lor: “nu e bine sa faci aia, nu e bine sa faci ailalta”, gata, i-au educat.  Deci, putea sa trimita D-zeu zeci de Iisusi “sa spuna” si nu i-ar fi ascultat nimeni, caci fara un exemplu , ramanem la vorbe in vant.
Da, in prolema celor care nu au auzit de crestinism, si cum vor fii ei judecati, am fost in dilema. Apoi, din ce mi-am dat eu seama din cateva carti de Istorie a Relgiilor, celelalte religii au si ele norme si principii de urmat, care, daca e sa generalizam, nu sunt chiar asa de diferite de crestinism. In mai toate religiile sunt incriminate furtul, omorul, adulterul, etc.
Concluzionand, avand in vedere ca in scoala romaneasca nu se studiaza absolut deloc legislatie, unde tinerii sa afle despre contraventii, despre infractiuni, sa inteleaga care este rolul legii si de unde izvoraste aceasta (stiu doar din vorbele bunicilor/parintilor “Nu e bine sa lovesti pe Ionel”. Ulterior, tinerii cresc si se intreaba “Da’ de ce sa nu-l lovesc, el nu m-a injurat ?”), poate ca religia va fi primul contact cu norme si principii ce pot fi urmate pentru o convietuire sanatoasa in societate.
0 0
Salut ktn91land.
Eu cred ca simplifica. Dumnezeu s-a maniat pe "poporul Lui" (popor care ar fi trebuit sa semnifice omenirea) si a terimis potopul sa ii distruga.
Apoi, cei mai putini pacatosi, familia lui Noe, au inceput sa devina pacatosi fruntasi. Dumnezeu a vazut ca nu tine faza cu potpoul si a scris pe niste tablite 10 porunci, tablite pe care Moise le-a  spart de necaz ca poporul se inchina unui bou din aur.
A vazut Dumnezeu ca nici cu poruncile nu merge, si-a facut un copil prin care poporul sa se apropie de El. Deci pana la rastignirea lui Iisus, poporul nu mai putea ajunge la Dumnezeu, deoarece Acesta era suparat foc pe poporul Lui. Prin rastignirea lui Iisus, pacatele noastre sunt din nou iertate, deci Iisus a fost biletul nostru de intrare in Rai!
Daca tu asa iti educi sau iti vei educa copilul, faci foarte rau! Ai fi instare sa iti omori unul din copii doar ca sa vada fratele lui ce pateste daca nu te asculta!?
Referitor la exemplul tau cu Ionel: im tara in care traiesc eu, copiii nu sunt educati asa. Aici nu exista injuraturi in vocabularul limbii iar copiii chiar nu au "bifata optiunea" sa ridice mana asupra celuilalt. Ei nu stiu ce inseamna bataie.
Daca cineva te jigneste, ii poti raspunde cu aceeasi moneda, il poti ignora sau ii poti spune ca a gresit sau sa il faci de rusine in fata celorlalti. Totul tine de educatie, nu de religie.
Cu asemanarea intre religii, Dumnezeu se poate considera un norocos deoarece oamenii chiar daca si-au facut si alte religii, se aseamana cu "cea originala" si cu asta toata treaba e rezolvata.
Religia e cea care distruge societatea si bunastarea dintre oameni. Iar de asta sper sa te convingi singur intr-un final.
Strict personal iti spun ca eu cred intr-un Dumnezeu, dar unul pe care nu sunt capabil inca sa il explic. Tot ce iti pot spune despre el e ca e total diferit de cel al crestinilor.
0 plusuri 0 minusuri

E buna intrebarea,mi-am pus-o si eu!! Acest sacrificiu ''uman'',daca e sa-l consideram pe Isus si ''om'' pe linga ''entitate superioara'',nu difera cu nimic de sacrificarea animalelor facuta de oameni de rand ,drept ofranda adusa lui d-zeu sau altor zeitati....Sacrificarea animalelor era facuta cu un scop sau mai multe:imbunarea zeilor sa dea ploaie,sa nu aduca urgii,etc.Chiar Iehova cerea aceste sacrificii ''EXODUL 29'' : Iată ce să oferi pe altar: berbeci tineri, de un an fiecare, câte doi pe zi, tot timpul . Pe unul dintre berbecii tineri să-l oferi dimineaţa, iar pe celălalt berbec tânăr să-l oferi între cele două seri*. Lângă primul berbec tânăr să mai fie şi a zecea parte dintr-o efă de floarea făinii, frământată cu un sfert de hin de ulei de măsline zdrobite, precum şi o ofrandă de băutur de un sfert de hin de vin. Pe cel de-al doilea berbec tânăr să-l oferi între cele două seri. Să-l oferi ca mireasmă odihnitoare, ca ofrandă prin foc pentru Iehova, împreună cu o ofrandă de cereale şi cu o ofrandă de băutură ca acelea de dimineaţă. Să fie o ofrandă arsă zilnică în toate generaţiile voastre, la intrarea cortului întâlnirii, înaintea lui Iehova, unde vă voi apărea, ca să-ţi vorbesc.  E bine stiut ca  unele popoare isi sacrificau si semeni,nu doar animale. Sacrificarea  lui Isus s-a facut de catre OAMENI ''influentati psihic''  tot de  de catre Tatal pentru ''delete'' pacate facute de oameni de rand?! ''Tatal'' le-a ''programat'' pe toate?.Oameni au fost simpli ''soldati'' care au ascultat un ''ordin'' de ''SUS''?.... Sant foarte multe necunoscute in aceasta ecuatie....Iar legat de ''atotputernicia'' Tatalui,stau si ma intreb de ce s-a ODIHNIT in ziua a saptea dat fiind faptul ca este atotputernic si teoretic nu avea nevoie de odihna si putea face ''lumi'' fara numar pana in ziua de azi si in veci vecilor?!?! Turnul Babel,alta ''necunoscuta''!! Citez : ''

  • 6.Si a zis Domnul: "Iata ca ei sunt un singur popor si au toti o singura limba; si acesta-i doar inceputul a ceea ce vor face; de-acum nu se vor mai opri de la tot ceea ce si-au pus in gand sa faca''.....

  •  Deci D-zeu stia ce va urma: vom ajunge in cosmos la milioane de km distanta de ''Eden'',nu doar la o inaltime mica,se vor uni dinou oameni intr-un singur popor cu o singura limba,lucru deja inceput (Uniunea Europeana  U.E) si de ce s-a temut ? Ca vom descoperi ce?!?! Fiind atatea planete in jurul ''Edenului'',oare doar pe noi si ''Edenul'' nostru l-a creat in sase zile sau mai sant si alti .....''oameni'' pe alte ''Edenuri''?!?!  Intr-adevar,incurcate sant caile Domnului!!!!

Novice (115 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
https://moldovacrestina.md/cine-este-isus-hristos-adevarul-despre-adevar/

Sper ca acest articol sau video sa-ti dea raspuns la intrebarea ta.
Novice (105 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
E foarte tarziu dar acum am intrat aici si pot spune urmatoarele  lasand deoparte taina Ratignirii si a Inviierii Domnlui. IIsus se naste adica se intrupeaza in poporul Evreu si in religia acestuia. In Religia iudeilor pacatele pot fi spalate doar cu sange, sangele inseamna viata  pacatosului sau prin preluarea acestora de sangele curat adica fara pacate al altcuiva ceea ce duce simbolic la sacrificiul unor pasari si animale nevinovate de doua ori, odata fiind animale si  si a doua fiind nise animale simbol al nevinovatiiei:precum porumbei sau animale la fel ca mieii.

IIsus singurul OM nevinovat este singurul care prin sacrificiul vietii lui ,prin sangele sau nevinovat poate spala omenire de pacate si prin botez intru El omul devine nevinovat si se poate pastra asfel daca va urma Calea Lui. .Si Calea lui nu poate fi decat Noul Testament cu tot ce ramae conform cu el(textul si spiriritul sau) in orice religie si desigur ca si  Sfanta Traditie dar tot intr-o astfel de  tratare, nu trebuie aruncata. Este greu dar de aceea suntem dupa chipul si asemanarea Domnului ca sa putem trece acest examen religios si sa ne putem mentine pe Cale.
Novice (167 puncte)
0 0

Ioan Adrian, Citez din ce ai spus " IIsus se naste adica se intrupeaza in poporul Evreu si in religia acestuia." Nu înțeleg prea bine ce legătură au românii cu poporul Evreu și religia acestuia. Lămureștee-mă te rog ce vrea să însemne citatul din ce ai spus.

0 0
Tarziu dar raspund: nu trebuie sa aiba nici-o legatura , nu asta a fost intrebarea si daca era nu as fi rapuns la asa ceva.
...