Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
710 vizualizari

Il aud chiar acum pe binecunoscutul Oreste pe Antena2 vorbind despre "anumite" experimente care ar fi determinat greutatea sufletului cantarind animale inainte si dupa moarte. Asta ar fi valabil, prin extensie, si la om.
 

E ceva adevar in asemenea experimente? Care e explicatia diferentei de greutate, in caz ca intr-adevar e vorba de asa ceva?


Întrebare republicată din vechea secțiune Q&A

in categoria Corpul uman

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Cum in vechime credinta crestina era aproape generalizata in Europa, s-au facut de foarte mult timp experimente de acest tip, intai privind "captarea sufletului" imediat dupa moarte, apoi, cand acestea au esuat, s-a concluzionat ca este "invizibil" si s-a trecut la experimente de cantarire. Reincalzirea acestei "supe" are doar ratiuni de rating.

Ideea este ridicola, pentru simplu fapt ca greutatea corpului omenesc variaza chiar si in timpul vietii (de pilda prin transpiratie, alte fenomene metabolice), nu numai dupa moarte - bineinteles ca au esuat si astea, asa cum au recunoscut cei onesti.

Se poate face un experiment cu rezultate similare si cu un mar - iar, dupa cate stiu eu, marul nu are suflet...

Daca este sa ne rezumam la credinte, va amintiti ca circula o vorba care spune ca "un corp devine brusc mai greu dupa moarte decat atunci cand era in viata" ? Evident, si aici sunt afirmatii fara acoperire.

PS: Asa cum a recunoscut odata, simpaticul Oreste, exilat la tot felul de televiziuni periferice, a trebuit sa se apuce de un domeniu cu priza la public. Eu va recomand sa schimbati canalul pe Scientia, nu pierdeti vremea...


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

...