Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.4k vizualizari

O intrebare pusa de un copil, asa cum am publicat aici. Nu stiu daca si eu ma intrebam astfel de lucruri cand eram mica, dar acum sunt des surprinsa de intrebari simple, care vin, cred, natural in mintea unui copil. Deci, de ce nu cad norii din cer pe Pamant? Ce-i tine acolo, pentru ca au cantitati importante de apa in ei, nu?


Scientia.ro: Întrebarea este din arhiva Q&A, secţiunea "Ştiinţa pentru copii" (vechiul QA, acum inaccesibil). O discuție similară, aici.

in categoria Terra-Univers

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri

Greutatea unei picaturi de apa (lichida) de pana la 0,2 mm este o forta mai mica decat forta (viteza) aerului cald de sens contrar greutatii picaturii (orientata in sus). Deci aerul cald transporta apa sub forma de mici picaturi de apa in atmosfera pana la altitudinea la care viteza aerului cald care se ridica este egala cu greutatea picaturii, prin urmare picatura va stationa la acel punct de soldare a fortelor. Cand aerul de la acel nivel se raceste, picaturile de apa se transforma in cristale de gheata, care vor incepe sa cada sub forma de ploaie sau zapada, in functie de temperatura atmosferei. In concluzie, cad norii, dar sub forma de precipitatii.

Scientia.ro: Răspunsul este din arhiva Q&A, secţiunea "Ştiinţa pentru copii" (vechiul QA, acum inaccesibil).

...